Ben Onların Dostuyum
(Sinan Yıldırım) 23 Kasım 2010 |
Dostluk ve Düşmanlık |
| |
Benim dostlarım benden uzak olsada, onların düşlerimdeki yerleri hep yakın. Aslında benim hiç dostum yok, ben onların dostuyum. |
|
İnsanlar Programlanabilir mi?
(Sinan Yıldırım) 6 Aralık 2010 |
Toplum ve Birey |
| |
Buda insanların programlanmaya açık olduklarını gösterir. Sevgi ,ihanet, nefret, saygı… gibi duygular kopyalanıp yapıştırılabilir, bir insanı melek yapmak kadar şeytan yapmakta yine bir başka insanın elindedir |
|
Ankaraya Deniz Getireceksin
(Sinan Yıldırım) 22 Ocak 2011 |
Özgürlük ve Eşitlik |
| |
Bir öykümü yazsam acaba, yazılacak insanda kalmadı ki, hepsi bir düzlemde aynı hayatta aynı yaşamı yaşamakta. İlginç birşeyler lazım yazmak için, şimdi sabah kalkmış, sütünü içip okuluna gitmiş çocuğun başına gelebilecek en ilginç şey nedir diye düşünesimde yok hani. Yoksa bu iyi bir fikirmi? Hani birkaç şekere kandırıp bir arabaya bindirsek bu çocuğu, organ mafyasının elinden kurtarsak tutulurmu ki. Bu günlerde böyle haberlerde yokki. Sanırım artık kimse kimseyi kaçırmıyor. |
|
Dokunmatik Olmuşuz
(Sinan Yıldırım) 4 Şubat 2011 |
Toplum ve Birey |
| |
Artık öyle küçük çocuğun elindeki şekeri alıp ağlatma eylemine bile gerek yok, şöyle karşıdan baksanız ama içinizden alırım bak şekerini diye düşünerek, o bile yetiyor ağlatma eylemi için. Sonra ağlayan çocuğun ilk önce annesi anlıyor çocuğunun elinden şekerini almayı düşündüğünüzü, sonra anne babaya bir bakışla anlatıyor olanları, baba kalkıp geliyor yanınıza anladım ben seni değip tekme tokat dalıyorsunuz birbirinize. Biraz abartılımı oldu buda!!! neyse. |
|
Düdüklü Tencere İmalatı
(Sinan Yıldırım) 15 Şubat 2011 |
Günlük Olaylar |
| |
Önce bir düdük lazım bize ama parasını ödeyip çalmayı hak edecek birsi de olmalı ki parayı veren düdüğü çalar klasiğini de diyebilelim bizde dimi ama. Önce müşteri, sonra düdük, en son tencere ile birlikte kapak lazım bize. |
|
|
Zaman aç kalmış bir aslan gibi yırtıcı ve acımasız olsada bir kuğunun nazikliği ve güzelliği vardır içinde.
|
|