..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiğinden, dünyada bulunduğundan, dünyadan gideceğinden hoşnut olan bir kimse görmedim. -Namık Kemal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Hasan Bahar
Hasan Bahar - Geçmişten Geleceğe Emeklemeler..
Site İçi Arama:

Son Eklenenler
  Şiir ve Şair (Hasan Bahar) 18 Mart 2010 Yaşam 

Bana göre şiir; iç dünyamızın ruhsal coğrafyasıdır.

Gözler (Hasan Bahar) 18 Mart 2010 Aşk ve Romantizm 

Ağaç Ol (Hasan Bahar) 21 Mart 2008 Didaktik 

İnsan olumsuzluklar içinde insandır, hayat bu. Umutsuz olmaya gerek var mı?

Anadolu Ruhu (Hasan Bahar) 26 Nisan 2006 Anı 

Anadolu'da her zaman dünyayı şaşırtacak bir hoşgörü vardır. Bu konuda Prof.Dr. Hütteroth'la yapılan bir konuşmadan yola çıkarak bir örnek anlatılmaktadır.

Eski Çamlar Bardak Olmuş!.. (Hasan Bahar) 20 Mayıs 2003 Doğa ve Dünya 

Toroslarda bir gezi anında düşünceler. Geçmiş ve gelecek arasında bağlantı.

İstanbul'a Dönüşü Sevmek (Hasan Bahar) 20 Haziran 2002 Günlük Olaylar 

18.07.2002 yıllar sonra yine yolum İstanbul'daydı. İstanbul yerinde duruyor, değişen bir şey geleceğe ait... Ama biraz daha yıpranmış ve yorgundu.

Anadolu İnsanı (Hasan Bahar) 23 Mayıs 2002 Toplumcu 

/ / Dert ne, elem, çile, acı ne, bilsen? / Anadolu yaylasına bir çıksan, / Ellerindeki nasır, sıcak korkma, / Tut elleri sıcaklığı görürsün /

Kütük Dökme (Hasan Bahar) 8 Mayıs 2002 Toplumbilim 

Toroslarda İlk Doğan Erkek Çocuk İçin Uygulanan Bir Gelenek... Ağaç Kültü ile bağlantılı olan bu gelenek hakkında Milli Folklor Dergisinde 1997 yılında geçmiş kültürlerle mukayese ederek bilgi verdik.

Orhun Destanı (Hasan Bahar) 24 Nisan 2002 Anı 

Hayallerimle geldim, gerçeğinle yaşadım Kimi zaman güldüm, kimi zaman ağladım Yapabileceğimi yapıp, yüzünü tırmaladım Acıttıysam canını bağışla beni Orhun!...

Leyleklerin Göçü (Hasan Bahar) 10 Nisan 2002 Yaşam 

İlkbaharın güzel bir günü. Odamın penceresini aralıyorum. Gökyüzü berrak mavi bir tül gibi kentin üstünü örtüyordu. O da ne!... birden uzunca zamandır merak ettiğim konukların geri geldiklerini fark ettim...

Geçmişin izinde geleceğin peşinde

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hasan Bahar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 22:19:54