..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın." -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Adem KORKMAZ
Adem KORKMAZ - Edebiyat,şiir
Site İçi Arama:

İnceleme
  Türk Şiir'i Nereye Gidiyor (Adem KORKMAZ) 8 Ocak 2007 Modern Şiir 

Şair kimdir,nedir,kime şair derler?Bir tane şiir yazanda şair midir,yoksa şair olmak için yüzlerce şiir yazmak mı gerekiyor?.Şair nasıl olunur? Düzgün cümleler alt alta getirilerek yazıldığında şiir olur mu?

Hicran Dergisi (Adem KORKMAZ) 8 Ocak 2007 Söyleşi 

Onur, Yürek, Vefa, Cesaret, İnanç hepsi bu... Tüm Gönülleri Çepeçevre Kuşatıncaya Dek..

Murat Göğebakan ve Gülpembe (Adem KORKMAZ) 10 Mayıs 2007 Entelektüel 

Saatler on altıyı gösterdiğinde Göğebakan küçük bir gecikmeyle gelebilmişti. Sürekli televizyonlardan ve kliplerindeki görüntülerinden çok başka bir Göğebakan’la karşılaştık. Kibir yoktu, tek başına gündelik yaşantısında giydiği kıyafetleriyle sade bir vatandaş gibi radyoya geldi. Tabi ben biraz şatafat olabileceğini düşünmüştüm. Zira O;son elli yılın şarkıları listesinde ilk üçe giren” ay yüzlüm” isimli parçayı hayata geçiren sanatçıydı . Şöhret, uzaktan güneş gibi parlak ve ısıtıcı; yaklaştınız mı bir dağ tepesi kadar soğuktur. Bunun böyle olduğunu gözlemleyebiliyordum.

Belarus Minsk'de 4 Ay (Adem KORKMAZ) 3 Ekim 2007 Kültür Çatışmaları 

Bazılarınız yazıyı taze olarak okuyor olacak, bazılarınızsa yolu biraz sonra bahsedeceğim şehre düşeceği için google.com dan araştırma yaparak bu yazı yazıldıktan belki aylar, belki de yıllar sonra ulaşmış olacak. 14 Mayıs 2007 Ben ve beraberimdeki dokuz kişi Belarus Hava Yolları’nın bizim köy dolmuşu kadar konforsuz uçağına binmiştik. İki saat sonra Minsk şehrindeydik. İstanbul’un nemli havasından sonra Minsk’in havası hepimizi büyülemişti.

Bilgi ve Hayat (Adem KORKMAZ) 14 Kasım 2007 Eğitim 

Güneşin dünyaya uzaklığını bilmenin halka ne faydası olabilir.Yüz üç sayısının kara kökü halk için yani bizler için faydasız ve hamallık olan bir bilgi. Elbette doğru bilgi çok önemli Bilgi güçtür,güç bilmektir o halde kim gücü istemez!Mutlaka güçlü olmalıyız.Zira kılıcın yerini kalemin aldığı asrımızda bilgisiz insanların yeri yok!

Güneş ve Gerçekler (Adem KORKMAZ) 1 Aralık 2007 Din 

Ahiret Gününe İnanmayanalara,Şüphesi Olanlara bir Örnek;bilirsiniz 6 ay gündüz-6 ayda gece” yaşanan bölge tek farkı gündüzün olmadığı dünya.Evet örneğimize dönelim;Bu çizdiğimiz dünyayı tasvir edelim.Aynen bizim dünyamız gibi fakat gündüz yaşanmıyor.Orda yaşayan insanlar kesinlikle Dünyalarının tarihi boyunca gece olmuş günüz diye bir terimle karşılaşmamış dolayısıyla bizim adına güneş dediğimiz bir enerji kaynağıyla haşir neşir olmamış insanlar topluluğunun yaşadığı bir yerdir.

Türkiye de Edebiyat ve Dergicilik (Adem KORKMAZ) 16 Aralık 2007 Yazarlar ve Yapıtlar 

On yıl önce yayın hayatına girmiş bir edebiyat,kültür sanat dergisi onyıl önce neyse şimdi yine aynı.Bir adım yol alamamış..Okuyucusu aynı,alıcı aynı… Diğer kuruluşlar,internet siteleri bazı yayın organları..Malesef çürümüş durumdalar.Adam kayırmacılık,ben bencilik kaliteyi her geçen gün daha fazla düşürüyor..Eee o zaman ne olacak!Başaranlar nasıl başarıyor?İşte bu sorunun cevabı makalemizin temelini oluşturuyor.

Fatih Abb ve Müzik (Adem KORKMAZ) 24 Mayıs 2009 Sanat ve Sanatçılar 

Medyanın aç gözlülüğü sanatı,sanat olmaktan çıkartıp maddiyata endekslediği günümüzde,parası olan kişiyi bize sanatçı olarak sunma cüretni gösterebiliyor.Medyanın bu tutumu unkapanını "kurtkapanı" yaparken müziğin ve tabi sanat dünyasının üstünde kopkoyu bir sise dönüşerek anlam buluyor.İnternetin de hayatımıza girdiği bu zamada müzik dünyası ne zaman sona ereceğini bilmediği ,büyük bir sancı içerisinde kıvranıyor.Tüm bunlar olurken sanat nedir,müzik nedir,yada sanatçı nedir gibi bir çok soruya cevap verecek,verdiği cevap herkes tarafından kabül görecek sanatçı da bulunamıyor

"Kelimelerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız..."

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Adem KORKMAZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 17:21:30