Bazen evrende yalnız olduğumuzu düşünürüm, bazen de olmadığmızı. Her iki durumda da bu düşünce beni afallatır. -Arthur C. Clarke |
|
||||||||||
|
ve düşüncelere dalmış iken buluyordum kendimi, cam buğuluda olsa etrafı süzmek okadar keyifliydiki oysa gün gelecek bu anı bende yaşayamayacaktım benimde bedenim toprağa dönüşecekti , o pek kıymetli bedenim gün geçtikçe eriyip bitecekti. ne acı bir durumdur bu. hiç gerçek değil hemde hiç. el ayak çeksen böyle bir dünyada mümkün değil az hatayla yoluna devam etsenki yine yolunun biteceği bir nokta olacaktır mutlaka, ne yapsan ne derece düşünsen nafile ama hayata bir kez geliyorsun onuda hayatın tadını çıkar mantığıyla hareket edersek yada etmiş olursak şayet tüm bunlar o bildiğimiz günahlara davet eder bizi o yüzden durup düşünmeyide elden bırakmamak gerek, nitekim herkezin toplanıp bir araya geleceği yer belli kısaca gideceği yer belli bunu göz ardı edenlerde muhtemelen vardığı yere şoklar içerisinde gidecek olanlardır muhtemelen, bu iç karartıcı günden sonra ki aslında durup bir kez daha düşünmemi sağlayan o gerçekci günü ardından şuan nefes alıyor olduğumu bilmek, tüm kötülüklerden uzakta ve içerisinde olmadan başımı odama kısaca evime sokmuş olmam benim hem sevincim ve hüznümün arasında şıkışıp kalmama sebep oluyor, çünkü biliyorumki şuanda bile ben bu satırları rahat bir şekilde evimde odamda yazar iken dünya ve pislikleriyle boğuşanları ve çıkmazda kalanları hissedebiliyorum... ve var olan ölüm gerçeğinide biliyorum... üzerinde yürüdüğümüz her yol bizi ulaşmak istediğimiz yere ulaştıracak diye bir kaide yok !!! attığımız adımlar ne kadar tedbirli atılırsa bizim içinde okadar iyi olur.... ...hayata dair kısa kısa - Eda Toğaç... şuan varım yarın var olabileceğimin garantisini ne alabilirim nede verebilirim---
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Eda Toğaç, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |