..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doğaya eklenmiş insandır. -Bacon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Anılar > BİNNUR EDİSAN

30 Kasım 2002
kağıt tahdidi yoktur!  
BİNNUR EDİSAN
‘...aşırı arzın mevcut olduğu mallarda, doğru cebrî ikame mevcut olacaktır.Bu sebeple, ikame elâstikiyetlerine bağlı ve cebrî olarak tüketicilerin nereye kadar tevzi edebileceğine tabi olarak, farklı şiddette tayınlamalar ortaya çıkacaktır. ...Teknik ter

:BBBC:
KAĞIT TAHDİDİ YOKTUR!

Üniversite yıllarımızın, en renkli kişiliği olan değerli bir profesörümüzü anmadan geçemedim .
Kıymetli hocamızın derslerine iştirak etme şansını yakalayan, nadir öğrencilerinden biri olarak ona dair yazılacak çok şey olduğunu düşünmekteyim.Bu yazıyı yazmam konusunda arkadaşlarımın yoğun taleplerini de göz ardı etmemek lazım gelir.Bırakın dersi sınav sorularını anlamakta güçlük çekip, yıllarca onun dersinden geçer not alamamanın verdiği derin bir acının da katkı payı büyük elbette.

Arkadaşlarımı, sınav gününden bir gün evvelki son çalışmalarımızda ‘ Bence bu hoca büyük adam, çok kaliteli soruları var’ diyerek delirtmeme rağmen kalanlar ve dersi tekrar alacaklar listesindeki yerim her zaman ayrılmıştı.Yıllarca kaldık onun derslerinden. Bazılarımız soruları anlamamaktan, bazılarımız da cevaplara kifâyetsiz kalmaktan kalırdı.Ben ikinci sebepten kalanlar listesinde olduğumdan, daha karizmatik ve asilce batanlardandım.Sınav sorularının alt kısmında şu ibarelerle karşılaşırdık:
1)     Kağıt tahdidi yoktur.
2)     Sualleri mürekkepli kalemle cevaplayınız.
3)     İmtihan süresi 80 dakikadır.
4)     Kağıtları sol üst köşeden, toplu iğne ile tutturunuz.
5)     Başarılar temenni ederim.
Soru kağıtlarımızın altında belirtilen kurallardan anlaşılacağı üzere,hocamızın kullandığı ve bizden de beklediği dil malumunuzdu.Benim için büyük sorun yoktu bu dili anlayabiliyordum ama cevaplar hususunda tıkanıyordum.Ders kitabıma arkadaşlarım anlasınlar diye, her kelimenin üstüne ok işareti yapıp manalarını yazıyordum ama nafile yine de geçer not alamıyorduk.
Sonra bu dersi çekici duruma getirmek için en son yıl aklımıza dahiyane bir fikir geldi.Ekonomi okuyor olabilirdik ama bu dersleri veremedikten sonra ‘ekonomist’ olmayı göremeyecektik.Kendi aramızda artık hocamızın kullandığı dille konuşmaya başladık.Uykusu gelen ve yatmak isteyen arkadaşımıza ‘Uyku temayülüne girdin, lakin uyur isen bizleri de müessiri yetin altına almış olacaksın , bu sebepten dolayı mecmu halde uyuyacağız yarın ki imtihan var sualleri nasıl cevaplayacağız? Takâtımız kalmadığı lâhza uyuruz lakin reca ederiz şimdi uyuma! ‘ demeye başlamıştık.Eğlenceliydi.Müellifin üslûbunu azamî itina ile kullanmaya başlamıştık.Netice itibari ile öyle ya da böyle hocamızın derslerinden geçer not alıp muvaffakiyete erdik.Onu asla ama asla unutamayacağız.Konuyu daha da netleştirmek için aklımdan hiç gitmeyen bir iki satırla misalleme yapmaya çalışayım.
‘...aşırı arzın mevcut olduğu mallarda, doğru cebrî ikame mevcut olacaktır.Bu sebeple, ikame elâstikiyetlerine bağlı ve cebrî olarak tüketicilerin nereye kadar tevzi edebileceğine tabi olarak, farklı şiddette tayınlamalar ortaya çıkacaktır. ...Teknik terakkinin, istihsal......Menger’ e nazaran......lazım gelir...’ Düşünme tahdidi (sınırlaması) yoktur !

.Eleştiriler & Yorumlar

:: canım arkadaşım
Gönderen: ipek bostancı / istanbul
6 Ağustos 2004
Bana bu kadar mutluluğu birarada yaşattığın için çok teşekkür ederim arkadaşım... Bugüne kadar bütün yazılarına hayranlığımı zaten biliyorsun ama bu saygıdeğer hocamızla ilgili yazdıkların bir ayrı benim gözümde... Binnur\'un okuyucularına duyurulur, o bahsettiği soruları anlamayan arkadaşı benim... En ilgincide bana o hocamızı sevdiren sensin ve sayende alttan derslerim arasında o yok artık. Canım bacım benim, seni çok seviyorum ve herzaman yanındayım...

:: Bu hocayı tanıyorum:))
Gönderen: nihal / İstanbul
6 Ağustos 2004
Merhaba Binnur Bu hocayı tanıyorum, ve anlattıklarında hiç abartı yok.Aynen öyle bir adamdı, siz gurupça iyi bir yöntem belirlemişsiniz helal olsun:)Bu arada seni de tanıyorum arkadaşlarını da, okulun en şen gurubuydunuz.Aynı dönem okuduk ama sizlerle tanışmak biraz zordu.Kızma ama pek burjuvaydınız.Demek ki bir gün yazına yorum yapmak varmış.Çok beğendim ve okuldan birçok arkadaşıma da okuttum.Sevgiyle kal. Nihal(İktisat 2. öğretim 96 girişliyim)

:: :))))))
Gönderen: Baran / izmir
6 Ağustos 2004
BÖyle bir öğretmen ha:)) üzüldüm ya.Önce ilk tanıtımı görünce nasıl bir yazı bu dedim meraktan açtım sayfayı :))çok güzeldi.Başarılar.

:: Anılar:)))
Gönderen: Serkan / İstanbul
6 Ağustos 2004
Merhaba Binnur Yazını okuyan tüm arkadaşlar olarak gülmekten helak olduk.Nihal okumuş bize de okuttu.Gerçekten o nocamız az yormadı bizi.Seni tanıyoruz artık mezun olmuşsun ama biz o huzura kavuşamadık yazık ki.Hayatın boyunca başarılar dileriz ee iktisat böltümünden mezun olmak herkese kısmet olmuyor.Bu arada diğer yazılarında çok güzel, aynı okuldan böyle bir kamlem çıkmış delirmeden.Tebrikler.TAKİPÇİNİZ ARTIK.

:: Bir öğretmen olarak kızmadım güldüm:))
Gönderen: ÇİĞDEM / istanbul
15 Temmuz 2004
Vah canım neler çekmişsiniz öyle:))Çok güldüm kimbilir benim öğrencilerim neler diyordur hakkımda? Saygı sınırları dahilinde yazdığın bu yazın için ayrıca teşekkürler.Diğer yazılarını da okuddum çok güzel yazılar tebrik ederim yavrum.Başarılarının devamını dilerim. Çiğdem

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın anılar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Facebook Çılgınlığı

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Mutlu Kal... Hoşça Kal
Ayrılıklar da Şerefli Olmalı
Silmedim, beyaza boyadım
İş Yeri Kuralları!
Anlatıyor Gibiydim
Bir Aşk Daha Bitti
İnsan İlişkileri
Gidiyor Bu Şehirden
Yokluğun Bir İç Deniz
Çapkın Erkek (Kadın)

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Ağladığın Gecelerin Hatırına [Şiir]
Merak Et! [Şiir]
Kadın ve Saçları [Öykü]
Sevmeyi Öğretin! [Eleştiri]
Ne Aydın Bir Bilgelik! [Eleştiri]
Teşekkürler Ebru Gündeş [Eleştiri]

BİNNUR EDİSAN kimdir?

Yazarak, konuşarak, öğrenerek, öğreterek ve susarak yaşıyor:) Daktilo şaryosundaki parmak dansına bayılıyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiği Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © BİNNUR EDİSAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.