..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > İbrahim Kilik




3 Haziran 2013
Hiçten Saadetler Ülkesi  
İbrahim Kilik
Hele Kirve oradan bir çay ve simit ver. Ver ki teyit edelim bizzat yukarıda söylenenleri. Hiçten saadetler ülkesinde saadet kapısının altın kolunu çevirelim tevazu ile sonra vira Bismillah diyelim, simitten bir parça koparalım, çaydan bir yudum alalım açılalım tevazu denizine…


:AHID:
Sevgili kâri , bugün sana mutlu olmanın hiç de öyle pahalı bir şey olmadığına dair bir anekdot sunacağım. Kısa; ama sımsıcak, çıtır çıtır bir hikâyecik. Çoğu kez dumanı albeni münhanileri çizen iki dostun araladığı kapıdan , sessiz sedasız süzülerek anlatacığım bu hikayeciği. Okuyunca bana hak vereceğinizi ümit ediyorum.



Çay ve simit, iki sırdaş. Birinin rengi ve ışıltısı, diğerinin susamı ve çıtır çıtır tazeliği cezp eder insanı. İkisi birden albeni sağanağında sırılsıklam ıslatır. Taze ve dumanı üstünde susamlı halka, dişlerinizin arasından damağınıza hoş bir tat yayarken siz berrak ve sımsıcak çayla hem dem edersiniz hoş tadı ağzınızda. O anda hücre hücre şükre kapı açarsınız, sonra billur bir kapıdan hiçten saadetler yurduna girersiniz.



Hiçten saadetler yurdunda tevazu ve albeniyi aynı iklimde teneffüs etmenin ayrıcalığını yaşarsınız. O ülkenin melikesi çay ve simit adındaki iki güzeldir. Siz, onlara konuk olmanın hoşluğuyla sermest olurken onlar da sizi ağırlamanın mutluluğunu yaşar. Bu minvalde, hiçten saadetler ülkesinde huzur, buğu buğu ve sımsıcaktır. Öyle şana üne debdebeye pabuç bırakılmaz bu efsane ülkede. Her şey tevazu terazisinde tartılır, gönül tezgahında dokunan ipek kilimlere sarılır ki buna sohbet de dahildir.



Çay ve simit, sadeliğin, içtenliğin ete kemiğe büründüğü zamanlarda merhaba denilen ikili; ama ikilik değil birliktir orada geçerli olan. Dostluğun, kardeşliğin ; birliğin dirliğin ,kanaatkarlığın sembolü olan iki dosttur adeta bu iki nimet. Ayrı, hoş bir tat verir damağa. Taze günün başlangıcına imza atan tazeliktir çoğu kez bu nimetler. Bereketin çokluk olmadığına simgedir çayla simit. Evvelinde Bismillah ,sonrasında elhamdülillah dedirtir insana. Çiğnenen tat yudumlanan nefaset sımsıcak ve billurdan anların güzelleri ve güzellikleri.


Hele Kirve oradan bir çay ve simit ver! Ver ki teyit edelim bizzat yukarıda söylenenleri. Hiçten saadetler ülkesinde, saadet kapısının altın kolunu çevirelim tevazu ile sonra vira Bismillah diyelim, simitten bir parça koparalım, çaydan bir yudum alalım açılalım tevazu denizine sıhhat ve afiyet üzere...
Ankara, 03.06.2013 İ.K

*okuyucu





Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Argodan Esintiler
"Yok Bu Şehr İçre Senin Vasfettiğin Dilber"
Kıl ve Tüy
Kılıç ve Kalem
Antalya'da Gün Batımı
Erguvan Akşamlar (N)
Yazmak Serüveni
Buğulu Günler
Muhabbet İksiri Çay
Bî Bedel Peri

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türkçe Sevdası
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Son Mülteci
Yazarlar Şairler ve Şehirleri
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 18
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 16
Ayrılığın On Yedinci Günü
Erbil Kalesi'ni Gezerken
"Bir Fincan Kahve Olsa" Kitabı Üstüne

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hüznümüz Kahverengi [Şiir]
Arzu 1 [Şiir]
Cin Biberi [Şiir]
Erguvanlar Lâleler [Şiir]
Zaman Dar [Şiir]
Düş Gülü [Şiir]
Mülteci [Şiir]
Dem Masalı [Şiir]
Çççççççççççççççççççç [Şiir]
Pişmanlık Bestesi [Şiir]


İbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliğin dem demleri. Bardakta keklik kanı. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramı. Alır yürekten gamı. Fincanda türkü söyler. İnce bellide mani. Zamanın gül kurusu Gülde gülşen dokusu. Rehavetten kurtarır. Pek de şirin doğrusu. Bardaktır mihmandarı. Herkesin çeker canı. Yalnız bu kadar değil. Sohbetlerin mimarı. İnce bir gülüş gibi. İçe süzülüş gibi. Ülfete kapı açar. Kaldırır hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 İbrahim KİLİK

Etkilendiği Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.