..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacı değil miyiz!" -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler > Hakan Yozcu

22 Haziran 2014
Bayan Adaylar Dikkat Çekiyor  
Hakan Yozcu
Bu iş, kadın işi değil diyenlere bunun doğru olmadığını ispatlamak için aday oldum” diyen Hediye Yozcu, “ KKTC’nin bir bayan başbakan gördüğünü, yine meclis başkanının bayan olduğunu, mecliste milletvekili olarak bayanların bulunduğunu, belediye başkanlıklarını yapabilen kadınların muhtarlığı da en iyi şekilde yapabileceğini göstermek için aday olduğunu, özde Güvercinlik Köyü’ne ve genelde KKTC Halkına en iyi şekilde hizmet vermek için muhtarlığa aday olduğunu” belirtti. Hediye Yozcu basın yoluyla da Muhtarlığı kazandığı takdirde yapacaklarını projeler biçimde anlattı.

:AJJJ:

Yerel seçimler geldi çattı. Önümüzdeki Pazar sandık başına gidiyoruz. Bir dönem boyunca bizleri yönetecek olan Belediye, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlarımızı seçeceğiz.
     Yerel seçimlerde kadın adayların da olması dikkatleri çekiyor. Belediye başkanlıklarına aday olan bayanların yanı sıra muhtar adaylıkları için baş vuran kadınların da çok olması gözden kaçmıyor.
     Mağusa Karakol Bölgesi’nde, Mormenekşe’de, Yarköy’de bayan adayların olması dikkatleri çekiyor.
Özellikle Güvercinlik Köyü’nde bir ilk yaşanıyor. 1976 yılından beri iskana açık olan Güvercinlik Köyü’nde bir tabu yıkıldı. Burada ilk kez bir bayan muhtarlık için aday oldu.
“Bu iş, kadın işi değil diyenlere bunun doğru olmadığını ispatlamak için aday oldum” diyen Hediye Yozcu, “ KKTC’nin bir bayan başbakan gördüğünü, yine meclis başkanının bayan olduğunu, mecliste milletvekili olarak bayanların bulunduğunu, belediye başkanlıklarını yapabilen kadınların muhtarlığı da en iyi şekilde yapabileceğini göstermek için aday olduğunu, özde Güvercinlik Köyü’ne ve genelde KKTC Halkına en iyi şekilde hizmet vermek için muhtarlığa aday olduğunu” belirtti.
Hediye Yozcu basın yoluyla da Muhtarlığı kazandığı takdirde yapacaklarını projeler biçimde anlattı.
“Güvercinlik İçin Hep El Ele, Omuz Omuza, Gönül Gönüle. Hep İleriye, Huzurlu, Mutlu, Rahat Ve Güzel Bir Geleceğe” sloganıyla yola çıkan Hediye Yozcu, yapacaklarını şöyle sıraladı:
1.Köy Sağlık Ocağı Tekrar İşler hale getirilecek. Hemşire atanacak ve Sürekli açık tutulacak. Yaşlı ve hasta insanlarımıza ayrı bir ilgi gösterilecek. Onlara mümkün mertebe evlerinde hizmet verilecek. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşülüp İşbirliği yapılacak.
2. Köye Muhtarlık Odası açılacak. Köylü resmi işler için Muhtar aramayacak.
3. Çalışan Kadınların Çocukları için köye çocuklar için kreş, bakım evi açılacak. Bayanlarımız, çocuklarını güven içinde, düşünmeden, korkmadan teslim edebilecekler. Bu iş için bilinçli, uzman eğiticiler görevlendirilecek.
4. Gençler için Meslek edinme kursları açılacak. Bunlara sertifikalar verilecek. İş bulmaları sağlanacak.
5. Köye, toplantı salonu, konferans, kültür merkezi açılacak. Gençlerimizin, tiyatro, folklor ve çeşitli kültürel etkinlikler yapması sağlanacak. Tiyatro Gruplarının köyümüze gelmeleri sağlanacak. Spor Kulübümüz desteklenecek. Gençlere sahip çıkılacak. Böylece gençlerin spor yapmaları sağlanarak Bet salonlarından kurtulmaları sağlanacak.
6. Köye Kadın Kolları Derneği kurulacak. Kadınlarımız arasında dayanışma, birlik, beraberlik sağlanacak. Yılda bir kez köyde Eko Günleri yapılacak. Kadınlarımızın el ürünleri, yaptıkları eşyalar, ürünler değerlendirilecek. Kadınlarımız için Köy Kadın Kursları açılacak. Burada kadınlarımızın yapacakları ürünler ve ilçede değerlendirilmeye çalışılacak ve pazarlanacak.
7. Belediye ile işbirliği içinde olunacak. Köy-Beyarmudu ve Gazimağusa arasında Belediye dolmuşlarının konulması sağlanacak. Ulaşım sorunu biraz da olsa ortadan kalkacak.
8. Yine Belediye işbirliği ile köy, her gün temizlenecek. Yollar temizlenecek. Çöpler belirli gün ve saatlerde toplanacak.
9. Gençlere kırsal kesim arazilerinin verilmesi sağlanacak. Olabildiğince herkese bu hak verilecek.
10. Köylü arasında hiçbir ayrım yapılmayacak. Siyasi kimlik ön plana çıkmayacak. Verilen hizmet herkese eşit ve adil bir şekilde verilecek.
11. Güvercinlik Köyü ve halkı en önde olacak. Her şey Güvercinlik için olacak.
     Siyasette kadınlarımızın cesaret gösterip aday olması, söz sahibi olmak istemeleri geleceğimiz için umut verici.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın politik olaylar ve görüşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bu Halk Darbe İstemiyor
eğitim Yaz Boz Tahtası Değildir
"Kıbrıslılık" Üzerine
Sayın Bahçeli’nin Tarihi Hatası
süleyman Demirel’in Ardından
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marşını Bilmeyenler İçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doğurur
Yeni Bir Oluşum Mu?
Dedikodu Olmasa

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
İnciraltı Şairleri
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
Her Şey Gülüşünde Saklı
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
Boyacı’ya Büyük İlgi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]

Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.