En tatlı sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey |
|
||||||||||
|
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Evrensel Eğitim Kurumları Basın Yayın Koordinatörü Yrd Doç Dr Güven Arıklı yeni bir kitap yayınladı: “Kıbrıs’ta Türk Milli Kimliğinin Oluşumunda Basının Yeri” Bu eser, Yrd Doç Dr Güven Arıklı’nın 5. Kitabı olarak yayınlandı. Arıklı, bu kitabında 1955-1974 tarihleri arasında uzun ve kısa süreli yayınlanan “Nacak”, “Akın”, “Halkın Sesi”, “Mücahit”, “Savaş”, “Zafer”, “Cumhuriyet” Gazetelerine yansıyan haberleri inceledi. Arıklı, yaptığı incelemede, Kıbrıs Türklerinin bu tarihlerde, her alanda milli birlik ve beraberlik içinde olmalarını, haklarının gasp edilmesini, engeller karşısında yaşadıkları durumları ve olayları anlattı. Yaşanan bu olayların hangi anlaşma, isyan ve eylemler karşısında direniş ile milli hakların ön plana çıktığını ortaya koydu. Kitabında Kıbrıs Türklerinin hak ve direnişini tüm ülkelere kendi gazeteleri yoluyla duyurmaya çalıştığını anlatan Arıklı, “Türk kimliğinin oluşumunda sancağın, milli mücadele sürecinin sonuna kadar tüm engellere rağmen bırakılmadı, bu süreçte başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf R. Denktaş ve arkadaşları önderliğinde olmak üzere Kıbrıs Türklerine armağan edilmiştir” dedi. Yrd Doç Dr Güven Arıklı 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Burada, Üniversite okuyarak Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Eğitim Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim ve Medya bölümünde doktorasını bitiren Güven ARIKLI, KKTC’nin çeşitli yerel televizyon kanallarında programlar hazırlayıp sundu. Bunun dışında çeşitli gazetelerde haber müdürlüğü yaptı ve köşe yazıları yazdı. Arıklı, 1999-2005 yılları arasında Ortadoğu Gazetesi KKTC Temsilcisi olarak da görev yaptı. 2009-2010 Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın Danışmanlığı görevi, 2010-2013 yılları arasında da KKTC Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevinde buldu. Yrd Doç. Dr ARIKLI’nın Kırk Yıl Halkın Sesi Olarak Dr. Fazıl Küçük- Makaleler, IV. C .( Osman YILDIZ ile birlikte-) , Türk Şiirinde Kıbrıs’ın Milli Mücadelesi (Burhan KAÇAR ile birlikte) ve KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Görsel Belge ve Objelerle 20 Temmuz 1974 –ALBÜM (Prof.Dr. Oğuz Karakartal ile birlikte) adlı eserleri bulunmaktadır. Dr. Güven ARIKLI halen Girne Amerikan Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Müdürlüğü’nü yürütmekte, GAÜ İletişim ve Eğitim Fakültelerinde dersler vermektedir. Arıklı, evli ve 2 çocuk babasıdır. Bu tür eserler, geçmişimizin aydınlanması açısından çok önemlidir. Gerek yakın geçmişimiz, gerekse uzak geçmişimiz, değerli akademisyen araştırmacılarımız sayesinde yapılan titiz çalışmalarla gün ışığına çıkmaktadır. Bu eserler, ileriye bir kültür mirası olarak kalırken, yeni nesil gençlerimiz için de çok değerli kaynak olmaktadır. Bu nedenle bu tür eserler, geçmişle gelecek arasında bir köpür teşkil ederler. Böyle önemli bir çalışmaya imza atmasından dolayı Sayın Yrd Doç Dr Güven Arıklı’yı kutluyorum. Başarılarının ve bu tür çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |