Doğru şeritte olsanız bile, olduğunuz yerde kalırsanız er geç ezilirsiniz. -Will Rogers |
|
||||||||||
|
FETÖ bu kez evleniyormuş… Düğünü de “40 gün, 40 gece” sürecekmiş. Neden 40 gün, çünkü masallardaki standart düğün-dernek süresi 40 gündür de ondan… Hal böyle olunca bize de “41 kere maşallah” demek düşer, değil mi? Şaka gibi gelebilir size ama iddianın sahibi, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye tarafından iadesi istenen Fethullah Gülen’in ABD’de evlilik kararı aldığından bahsediyor. Şaşırdınız değil mi? Erkek dediğin evlenir. Kadınlar da evlenir tabii ki… “Ama” diye fısıldadığınızı duyar gibi oluyorum. Çünkü ben de “ama” dedim, haberi duyunca… “Ama bu adam pirpirim biri” “Pirpirim” derken “semizotu”nu kastetmiyorum her hal... Tabi ki; “çok yaşlı” anlamda… Yani “pirifani”nin eşanlamlısı”, anlamında, demek istiyorum. Rivayete göre FETÖ, darbenin yüzde 100 başarılı olacağına inandığı için eş adayını da 6 ay öncesinden belirlemiş. Şimdi, darbe başarısız olunca “kutsi” diye nitelediği sürüsünün gözündeki değerini düşürmemek ve “bertaraf edilmiş bir ebter” olarak anılmamak için dünyaevine girmeye hazırlanıyormuş. İddia sahibi Fuat Uğur, 11 Ekim Türkiye gazetesindeki köşe yazısında evlilik takıntısının sebebini şöyle açıklıyor: “Şakibaşı, bir ara mesaj yayınladı ve “Ben 99 yaşına kadar yaşayacağım, Türkiye’ye döneceğim, Türkiye’nin bütün illerini dolaşacağım, evleneceğim çocuklarım olacak” dedi. Bu lafları peşine taktığı zavallıların hepsi işitti. “Evleneceğim ve çocuklarım olacak” ifadesi çok önemli. Müptezelin bunu neden söylediğini daha önce anlatmıştık. Çünkü Said Nursi Emirdağ lahikası sayfa 208’de çok çarpıcı öngörülerde bulunarak âdeta onu tarif ediyor ve şöyle diyordu: “Büyük dairede onun gibi dehşetli cemaatler ve bu süfyan siyasi islamiyeye, şeair-i islamiyeye darbe vuracağından, 12-13-14 ve 16 tarihlerinde tokatlar yiyecekleri ihtar edildi.” Ancak bu öngörünün devamında gelen bir tespit daha var ki Fetullah’ı tam canevinden vuruyordu. Ne diyordu Said Nursi burada: “Bertaraf edilecek olan bu şahıs ebter (soysuz ve çocuksuz) olacaktır.” Sayın Fuat Uğur’un bu iddiası insanı dehşete düşürüyor… Üstelik tarih verilerek; “bu süfyan siyasi islamiyeye, şeair-i islamiyeye darbe vuracağından, 12-13-14 ve 16 tarihlerinde tokatlar yiyecek…” ‘16 Temmuz’da yedi de… Oysa adam Türkiye’ye dönecekmiş ve Türkiye’nin bütün illerini dolaşacakmış sonra evlenip çocukları olacakmış… “Geçti Bor’un Pazarı sür eşeği Niğde’ye” demezler mi adama?! İddia o ki; (Ümit Akdemir’in elde ettiği bilgilere göre) ABD’de seçim sonuçları istediği gibi çıkar, “himmet” adı altında fakir fukaradan topladığı paracıklarla destek verdiği Hillary Clinton başkan olursa seçimden sonra dünyevine girecek beyefendi! Lütfen gülmeyiniz! Bir kere kafaya koymuş ya, ama öyle ama böyle mutlaka evlenecekmiş, sürgün edilse bile gideceği ülkede (sanki tüm kadınlar kendisini bekliyormuş gibi) evlenecek... Evlenecekmiş, çünkü “ebter” olarak ölmek istemiyormuş. Nasıl olsa 99 yaşına kadar yaşayacak(mış) … “Bertaraf edilmiş bir ebter” olarak neden gitsin ki…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Şevket Başıbüyük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |