Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali |
|
||||||||||
|
Neden; Geçenlerde merkez vaazdan duydum; -maşallah- ilimizde 3 bin’den fazla Kur’an Kursu öğrencisi varmış. “Kurs” dedim de; öğrencilerimiz Kur’an okurken/hıfzederken Yahudilerin Tevrat okuduğu gibi (Yahudilerin Tevrat okumasını televizyonda görmüştüm, bir de Filistin’i bombalarken, tankın üstünde bir Yahudi askeri öyle yapıyordu) öne, arkaya doğru “emme tulumba” gibi kalkıp iner, neden? Neden; Hacı Mehmet Kaya Kız Kur’an Kursu’nda bir hoca var. Daha doğrusu müdürü oluyormuş oranın. Adı lazım değil (çok merak ediyorsanız da; Ahmet…) Yürürken titrer ve çapraz yürür. (Kusur bu değil tabii ki…) Bu müdür, oradaki genç kızlarımıza, (disiplin adı altında) zulmediyormuş. Bazen ayağındaki terliği çıkartıp çocuğun suratında patlattığı gibi bazen de yanında her daim taşıdığı değneğiyle çocukların kafasından indiriyormuş. Bazen de dövdüğü çocuğu, (terlik veya sopa indirdiği yerden…) öpüyormuş, neden? Neden; Yine Hacı Mehmet Kaya Kız Kur’an Kursu’nda; bir gün bir miktar para çalınır. Ahmet Hoca genç (gelinlik çağındaki kızları) sıraya, içtimaa çeker. Ve derki; “kim parayı çalmışsa hemen getiriversin, aksi halde şişirme duası yapacağım.” Sizce de bir terslik yok mu? Kur’an öğrensinler, hafız olsunlar diye Kur’an Kursu’na gönderdiğimiz genç kızlarımıza “şişirme duası” yapılıyor, neden? Neden; Malatya Hacı Mehmet Kaya Kız Kur’an Kursu’da; şu Ahmet denilen müdürünün yaptığı bu melanetleri müftülük de biliyor, bildiği halde bu acayip adamı ne diye hâlâ orada barındırır, neden? Neden; Neden insanlarımız safsatalara ilgi duyar? Neden; Neden; Neden;
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Şevket Başıbüyük, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |