..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Eğitim > Ahmet Zeytinci




6 Mart 2019
Paramatik ve Bankamatiklerden Sonra Kitapmatikler Geliyor  
Ahmet Zeytinci
Aslına bakacak olursanız biz ‘'OKU'' diye başlayan bir yüce kitabın Kur'an-ı Kerim'in muhatabı olan bir toplumuz ama ne hikmetse düzenli okuyan insanlarımız ve yazılı basılı yayınlarımızın sayısı maalesef istatistiğe vurduğunuz zaman gelişmiş ülkelere nazaran yerlerde sürünmektedir.


:AAAC:
Bu günkü gazetelerde ilginç bir ayrıntı ilginç bir haber belki birçoğunuzda gördünüz ya da kiminiz es geçtiniz bu haberi ‘'Kitap Matikler geliyor.'' Ve haberin ayrıntıları da özet olarak şöyle ‘'ODTÜ'lü araştırmacılar ilginç bir çalışmaya imza atarak, içecek otomatlarına benzeyen bir kitapmatik projesi geliştirdi. İlk defa bu gün Antalya'da tanıtılacak olan kitap matik, kütüphanelere monte edilebilecek. Kitap matikler, içinde ki robot sayesinde, aranan kitabı açılan kapaktan okuyucuya ulaştıracak.'' Basından - Hürriyet Gazetesi



Gazete ve kitap okuma alışkanlığının Avrupa ülkelerine göre çok gerisinde kaldığı bir toplumuz biz. Böyle çalışmalar olduğu zaman gerçekten, toplumda ve okumayı seven az sayıda ki insanlarda heyecan yaratıyor. Gece uykun kaçtı al paranı eline, git kitapmatiğe ver parayı al kitabı. Kitapçılar kapandı oğlunun ders yapması için kitap lazım, gece atla arabaya en yakın kitap matiğe uğra al oğlunun istediği kitabı dersinden kalmasın çocukta. Ya da araştırma yapıyorsun doktora tezi vermen için kaynak kitap lazım gece gece çık dışarı bastır parayı kitap matiğe al kitabını araştırman yarım kalmasın. İşte bu kadar var mı bundan daha güzel buluş.



Aslına bakacak olursanız biz ‘'OKU'' diye başlayan bir yüce kitabın Kur'an-ı Kerim'in muhatabı olan bir toplumuz ama ne hikmetse düzenli okuyan insanlarımız ve yazılı basılı yayınlarımızın sayısı maalesef istatistiğe vurduğunuz zaman gelişmiş ülkelere nazaran yerlerde sürünmektedir.



Avrupa ülkelerinde bir metroya ya da toplu taşım aracı otobüse bindiğiniz zaman elinde kitap ya da gazete olmayan insan göremezsiniz. Bu, toplumda okumayı seven bireyler olarak bizim de özlediğimiz hayat tarzı ve davranış kalıplarıdır.



Halen toplumumuzun gelişmekte olan ülkeler sınıfında olması ve bir türlü bu zinciri kırıp da gelişmiş ülkelerin saflarına katılamamanın ezikliğini bütün milletimiz iliklerine kadar hissetmektedir. Bu gelişmekte olan ülke sınıfından çıkıp gelişmiş ülkelerin saflarına katılabilmek de ancak eğitim öğretim ve onun kalitesinin üst düzeye çıkması, toplumda okuyan insanların sayısının artması ile mümkün olabilecektir. Hepinize bol kitaplı ve bol okumalı, kitap matikli günler en derin sevgi ve saygılar yine...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türkiyenin Yarısı Dizilerde Oynuyor Diğer Yarısı Dizi Seyrediyor Okuyanı Mumla Ara ki Bulasın
Yabancı Sermaye Nasıl Gelir
Hey Gidi Gençlik Parkı
Çok Şükür Bende Bir Kulübe Üye Değilim
11 Temmuz 1995 Dünyanın Kanayan Vicdanı
Sadece 8 Mart İle Yetinmeyin
Başımdan Geçenleri Yazıyorum
Hangi Duruma Göre Neler Yapılır - 6 -
B Li Bir Yazı
Hangi Duruma Göre Neler Yapılır - 5 -

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Papatyaya [Şiir]
Bak Bakalım Arkadaş [Şiir]
Babam Eve Her Döndüğünde [Şiir]
Pazarola [Şiir]
9. 15 Şemsiyesi [Şiir]
O Zamanda Bir Leştiniz [Şiir]
Gökyüzü [Şiir]
İlahi Adalet Bu Mutlak Gerçekleşecek [Şiir]
Hiç Tanımadığım Çocuklar [Şiir]
Bu Kadar mı [Şiir]


Ahmet Zeytinci kimdir?

1961 Ankara'da başlayıp devam eden bir hayat. İlk ortaokul, lise ve iki yıllık bir üniversite deneyimi, ticaret hayatı Ankara'da iki tane aslan gibi evlat biri dişi biri erkek aslan olmak üzere hayat mutlu bir şekilde akıp gidiyor. Biraz şiir, biraz öykü ve denemelerin sıcaklığında. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Erich Fromm


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.