Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk |
|
||||||||||
|
Eeee bu kadar kanal olur da dizi olur da saçmasap.... yok caným, bu birbirinden mükemmel dizileri, bizler kadýn, erkek, çoluk çocuk seyretmez miyiz hiç? Yazýk olur vallahi! O kadar artize, o kadar figürana, o kadar set iþçisine, senaryo yazarýna, onlarýn yardýmcýlarýna, onlarýn yardýmcýlarýnýn yardýmcýlarýna, çarkçýbaþýlarýna, yalakalarýna, ibibiklerine, çanakyalayýcýlarýna, daha ne sayayým... Kan gövdeyi götürüyor dizilerde, figüranlar her bölümde patýr patýr eþek cennetini boyluyor, kahramanlara her ne hikmetse hiç bir þey olmuyor, dokuz canlýlar mübarekler... Ýlahi Ahmet sen de, kahraman öldü mü dizi bitti demek... Vadisinde o Aç Gurtlarýn gezdiði diziyi bayýla bayýla izledi senelerce benim saf halkým. Dizide ölen adama cenaze namazý bile kýldýlar gýyabýnda... Vah ki vah! Kimlerle nelerle uðraþýyoruz... Sekizde baþlayan dizi, bir saat özet veriyor. Dokuzda start alýyor 23.30 a kadar devam son hýzla... Reklamda kaptý mý, biraz da tutuldu mu, deðmeyin keyiflerine... Prýme Týme da kaç izlenme oranýný yakalamýþ, normal zamanda kaç izlenme oranýna gelmiþ, en büyük onlarmýþ o gece... Kime sormuþlar bu anketleri belli deðil... O arada kaç çocuk kitaptan baþýný kaldýrýp da diziye dalmýþ, kaç çocuk ya da yetiþkin insan Yaþar Kemal'in ya da Aziz Nesin'in kitabýný býrakýp televizyon karþýsýna geçmiþ, bir de bunun saptamasýný yapsýnlar bakalým... Geçmiþ zamanlarda vardý bir röportajda ''Üç tane klasik roman ismi söyleyin?'' diye soran spikere adam ''Anna Karanina bir, Anna Karanina iki, Anna Karanina üç'' diye cevap veriyor, ben de arkamý dönüp, sadece gülüyorum baþka bir tarafýmla... Cin Ali'den baþka kitap okumadýn mý evladým sen? Tarih tekerrürden ibaret olmasýn keþke... Tito'dan sonra Yugoslavyayý da aynen böyle uyuttular ve parçaladýlar... Þimdi altý yedi tane ülke var yugolardan ayrý ayrý... ''Biz televizyonlara dalmýþ dizi seyrediyorduk, sonra baktýk ki bir gün ülke de kan gövdeyi götürüyor, sonra baktýk ki bölünmüþüz.'' Durum çok vahim çok! Okuyalým ve okutalým ki kafalar bilgi ile dolsun... Hurafeler de yok olsun... Ender de olsa metroda okuyan insanlara, genç, yaþlý rastlýyorum bazen. Çok hoþuma gidiyor eðer ki hava atmak için okumuyorlar ise... Hakeza öyleleri de var, saatlerce ayný sayfaya bakan tipler iþte caným... Dizilerin büyük çoðunluðunda hiç bir Ýslami motif ya da onu az çok çaðrýþtýran bir þey arasanýz da bulmazsýnýz. Senaryo yazarlarý adeta sözleþmiþ gibi, nerede birbirine kazýk atmaya, boynuzlamaya meyilli tipler varsa, hep onlarý getiriyorlar önümüze... Adamlarýn elli tanesi birden ayný anda birbirine silah çekiyor, ondan sonrada bana masal anlatýyorlar ''Türkiye'nin gerçekleri imiþ bunlar.'' Haaasssti....diyeceðim, sonrada aðzýmý bozduracaksýnýz bana... Okuyun kardeþim okuyun, bana mý okuyorsunuz sanki, kendiniz için okuyun, mumla aramayalým okuyan insanlarý...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |