"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Geçen mutfakta ki kaþýklar aralarýnda konuþuyorken þahit oldum. Birisi ’’Yahu bu Ahmet aðabey epeydir bizi eline almýyor, eskiden ne güzel onun bardaðýna girer þýkýr þýkýr sesler çýkartýrdýk, müþterilere de ikram ederlerdi, onlar da kaþýklarý þakýrdatýrdý, ne güzel olurdu, bize de onlara da müzik gibi gelirdi.’’ ’’Ha bir de bu Erzurumlulardan sýkýntýdayýz.’’ diyor kaþýklar, onlarda kýtlama çay içtikleri için, çay kaþýðý kullanmýyorlarmýþ. Ýyi de yeni deðil ki bu asýrlardýr kýtlama çay içer bu Erzurumlular, adamlarýn huyunu suyunu deðiþtirecek halimiz yok ya... Tamam, anladýk, ben çay kaþýðý kullanmýyorum ama, siz þekerli çay içiyorsanýz, mutlaka þekerleri karýþtýrmak için týn týn týn sesler çýkartýyorsunuz. Ýþ yerinde de müþterilerimizin çoðu þekerli çay içiyor, her ne kadar ben, aman þeker atmayýn diye çaya söylüyorsam da çoðu alýþmýþ býrakamýyor þekeri... Uzak durun þekerden bak sonra Canan Karatay Hocamýn kulaðýna filan gider þeker kullandýðýnýz, gerisini siz düþünün derim... Bazen bana bozuluyorlar çay kaþýklarý ’’Anladýk sen içmiyorsun þekerli çay içme Ahmet Aðabey, ama içenlere de bir zahmet karýþma yahu, bizi de ara sýra kullansýnlar þekerli çay içenler, biz de bir iþe yaradýðýmýzýn farkýn varalým.’’ diye de sitemde bulunuyorlar... Müþteriler gidip de sabah hareketliliði bittiði zaman, çay kaþýklarýnýn hepsini bir bir yýkayýp yerine kaldýrýyorum. Geçin karþýma, eksiðiniz var mý tekmil verin bakayým, saðdan say diyorum, sesleri mesleri çýkmýyor, aman Allah’ým ben ne diyorum, çay kaþýklarý ile mi konuþuyorum. Bu gidiþle azýcýk kafayý mafayý yiyorum...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |