Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Oralarda ne vardý, bu kadar mý severdik. Yollarýn kenarlarý, boþ balýkçý aðlarý Aydýn insanlar ile, bütünleþmiþ bir vatan Kimseninde elinden, kötülük görmez insan Hâlâ da unutmadým, aðladýðým daðlarý... Oralarda ne vardý, bu kadar mý severdik Bu kadar mý vataným, sana gönlümüz verdik Bir tas sýcak çorbayý, her dost ile içersin Baþka yere benzemez, etlerin güzelliði Kýzlarýný sormayýn, hepside candan öte Güzel günler gelsin de, ektiðini biçersin... Yollarýn kenarlarý, boþ balýkçý aðlarý Karlý zamanlarda da, görürsün sen onlarý Kimsenin ekmeðinde, kimsenin gözü yoktur Sabah ezanlarýný, pencereyi aç dinle Dalgalarýn sesini, yüreðinde dizginle Burasý Karadeniz, herkesin gözü toktur... Aydýn insanlar ile, bütünleþmiþ bir vatan Askere polisine, silah çeken pek çýkmaz Lise ve üniversite, çoðunun aklýndadýr Göç verir dýþarýya, güç verir içeriye Sana bir baksýn þöyle, notunu hemen verir Vatan hainlerinin, bir çoðu farkýndadýr... Kimseninde elinden, kötülük görmez insan Ayýsý kurdu bile, çok zaman mülayimdir Göklere baktýðýnda, ormandan göremezsin Havada bulut mu var, vallahi bilemezsin Ellerini uzatýp, horona tutuþtun mu Hüzünleri unutup, mutsuzum diyemezsin... Hâlâ da unutmadým, aðladýðým daðlarý O güzelim köyleri, yüreðime almýþým Ayaklarým gitmiyor, tembellik ediyorum Garmonun sesini de, duyasým gelir bazen Ah be akrabalarým, ne çok özledim sizi Benim vataným Artvin, seni çok seviyorum...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |