Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli |
|
||||||||||
|
Yaþadýklarýmý yazdým sadece ülkem için duyduðum kaygýlarý bugünlere gelirken gözyaþlarýmý hangi topraklara hangi çiçeklerin dibine býraktýðýmý çocuklarý hiç koþulsuz sevdiðimi onlara zerre fiske vurmayýp yüreðimin orta yerine koyduðumu yazdým Seksenli yýllardaki delikanlý zamanlarýmý ülkemin kamplara bölündüðünü vatan için deðil de bir hiç uðruna ölündüðünü ve güneþin yurdum üstünde ara sýra göründüðünü beynimize zulümden kalbimize hainlikten aðlar örüldüðünü hesabýmýzýn kesilip defterimizin dürülmeye ramak kaldýðýný yazdým Aðladýðýmý yazdým aðladýðým zaman kimseden çekinmeden gözyaþlarýmý kimseden saklamadan güldüðüm günler azsa da onlarý da yazdým Yaþadýklarýmý yazdým sadece ben de emeði olan insanlarý bazen de gönülden sevdiklerimi aldým dizelerime arada vatan hainlerini alçaklýklarýný ve kahpeliklerini bazen rol yapanlarýn uyduruk repliklerini Bazýlarý sevgiyle karþýladý ara ara üstüme saldýlar kinlerini Bu vataný sevenleri ben de çok sevdim ihanet edenlere durup durup sövdüm adlarýný vermeyeyim siz çoðunu tanýyorsunuz zaten hani dev þirketlerimizi yabancýlara peþkeþ çekenler topraklarýmýzý parsel parsel satanlar kürsülere çýkýp desteksiz atanlar bazen süte su katanlar Yiyip içtiklerimin hakkýný vermek bir gül bahçesine girer gibi gönlümü yurdumun üstüne salývermek en son dileðim odur ki Tanrý’dan son nefesime kadar bu topraklar üzerinde yaþayýp bu topraklar üzerinde hür ölmek...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |