Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
ATATÜRK VE DÜNYA TARÝHÝ Dünya tarihini Yeniden yazmak isterdim Kalem elimde, kaðýt önümde Hiç bir tehdide baðlý kalmadan Özgün düþünme yeteneðimi kullanarak Dünyadaki yaþamý kurgulamak isterdim. * * * * Vatan savunmasý hariç Komþu ülkelere saldýran Krallarý, þahlarý, padiþahlarý Devre dýþý býrakarak Dünya tarihini Atatürk ile aydýnlatmak isterdim. * * * * Atatürk vatanýný savundu Düþmanlara karþý koydu Yurduna saldýran düþmanlara Biz bu sýnýrlar içinde Özgür ve baðýmsýz yaþamaktan baþka Bir þey istemiyoruz, dedi. * * * * Düþmanlar, bunu kabul etmedi Baskýsýný artýrdý Dört bir yandan Anadolu'ya saldýrdý Atatürk, Türk Halký'yla tek vücut oldu Savaþtý ve galip geldi Anadolu'yu düþmanlardan temizledi Yepyeni bir devlet kurdu. Adý: Türkiye Cumhuriyeti. * * * * Türkiye Cumhuriyeti Sýnýrlarý içinde yaþayan herkes Atatürk'ü sever ve devrimlerine sahip çýkar Sadece gerçeklere inanýr Atatürk gerçeðini kabul eder Beyninde bir ýþýk yakar O ýþýðýn önderliðinde Kültür yolunu aydýnlatýr Yeni nesil insanlara yaþam sunar. SON Yazan: Serdar Yýldýrým ----------------------------------------------- ATATÜRK'ÜN GÖLGESÝ YETER Ýngiliz gemileri Çanakkale'de Dakikada 60 mermi atan pek çok toplarýyla Türk tabyalarýný yoðun bombardýman ateþine tuttu Türk topçular hazýrdý Ateþ emrini bekliyordu Alman komutanlar, Türk topçusuna bekleyin, diyordu Ýngilizler, bombalarý bitince gider, diyordu. Çanakkale'de Türk askeri giderek azalýyordu Tabyalar gerilere, daha gerilere çekildi. * * * * Sonra Çanakkale'ye Mustafa Kemal geldi Türk topçusuna ateþ emrini verdi Ýngiliz gemileri, Marmara'ya giremedi Boðazýn karanlýk sularýna gömüldü. * * * * Sonra kara savaþlarý baþladý Mustafa Kemal önderliðinde Türk Ordusu, Çanakkale geçilmez, dedi Çanakkale geçilemedi. * * * * Aradan 105 yýl geçti Olanlar unutulmadý Teknoloji ilerledi Ýngiliz gemileri Dakikada 120 mermi atar hale geldi Atatürk'ün gölgesi yeter Marmara'ya giremezler. SON Yazan: Serdar Yýldýrým ------------------------------------------------- ATATÜRK BARIÞ TARAFTARIYDI Atatürk barýþ taraftarýydý Savaþ olsun istemezdi Bir ülkenin baþka bir ülkenin Sýnýrýný geçmesine tahammül edemezdi. * * * * Ýnsanlarýn birbirine düþman edilip Savaþtýrýlmalarýna karþýydý Her millet kendi sýnýrlarý içinde Özgür ve baðýmsýz yaþamalýdýr, derdi. * * * * Aradan 100 yýl geçti Dünya milletleri Atatürk'ü örnek almadý Zengin milletler daha zengin olmak için Fakir milletleri böldüler, parçaladýlar Onlara silah sattýlar, daha da zenginleþtiler. * * * * Fakir milletler, beyinlerini saran Prangadan kurtulamadý Özgür olmak istemedi Kiþisel düþünce özgürlüðü saðlanamadý Karanlýða boyun eðildi Iþýk önemsenmedi. * * * * Biz Atatürkçüyüz diyelim Atatürk'ü örnek alalým Atatürk'ü sevmeyenleri Atatürkçü olmaya davet edelim. SON Yazan: Serdar Yýldýrým ---------------------------------------------- ATATÜRK GELDÝÐÝ GÝBÝ GÝTTÝ Sen bu yurdu kurtardýn Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdun Tarihe ismini Altýn harflerle yazdýrdýn, diyerek, Bir marþ söylüyordum. * * * * Birden odanýn ortasýna Bir bomba düþtü Ortalýðý toz-duman kapladý Göz gözü görmez oldu. * * * * Ben askerde havancýydým Bombalara alýþýktým Ýleri gözetleyiciydim Belimde kasatura Elimde telsiz, göðsümde dürbün Havan atýþý yaptýrmak için, Daða, tepeye çýkardým Havan ile hedefin uzaklýðýný Hesap eder, ikinci atýþta Hedefi 12'den vururdum. * * * * Tepemden bombalar geçerdi Ben bombadan korkmam Bomba benden korkar, derdim. Ben Türk Askeri'yim. Türk Askeri hiçbir þeyden korkmaz. * * * * Dediðim doðru çýktý Türk Askeri korkmadý Odanýn ortasýna bomba düþtüðünde Oturduðum yerden ayaða kalktým Her türlü saldýrýya hazýrdým. * * * * Göz gözü görmeye baþladýðýnda Odanýn ortasýnda bir kahraman belirdi Ben bu kahramaný çok iyi tanýyordum O kahraman Mustafa Kemal Atatürk Bunu biliyordum. * * * * Atatürk saða- sola bakýndý Benden baþkasýný göremedi Sen kimsin, adýn ne, Bugünün tarihi nedir, diye sordu. * * * * Ben Serdar Yýldýrým, Bugün 29-Mayýs-2021 dedim. * * * * Atatürk: Türk Askeri bombadan korkmaz Türk Askeri yenilmez Türk Askeri esir düþmez Türk Askeri galip gelir Yurduna saldýran düþmanlara karþý koyar, dedi. * * * * Odanýn ortasýna bir bomba daha düþtü Ortalýðý toz-duman kapladý Göz gözü görmez oldu Atatürk geldiði gibi gitti. * * * * Bir saat kendime gelemedim Odanýn ortasýnda dört döndüm Ben kendimi gerçek sanýrdým Atatürk gerçeði karþýsýnda Hayal bile deðilmiþim. * * * * Þimdilerde Anadolu'da Atatürk, en büyük önder ve lider Türk insaný vatanýný çok seven Atatürk'e minnettar. SON
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Serdar Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |