Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller |
|
||||||||||
|
Ufka gerip yalnýzlýklarýný, Baþýný duvarlara vurarak, Alnýn çatlayýncaya kadar, hüngür hüngür aðla... Ve kurþuna dizilmek için, Bizi uðraþtýrma, ellerini arkandan sen baðla. Ýnsanlara bu kadar kötülük yapan, Sen hain, vahþi, nemrut emperyalizm... Seni tarihin çöplüðüne, gömmeye gelecekler. Bütün mazlum milletler, bizim ile beraber. Mert, yiðit, gönlü geniþ vatanseverler... Gözlerinde yaþ izi olsa da Gözyaþlarýnda yalan senin. Senin altýnda sömürülen, Senin altýnda yýpranan, bir zamanlar bendim, Þimdilerde din kardeþlerim... Az deðil iþbirlikçilerin Ve baþlarýnda ki satýlmýþlar Boþ yere emperyalizme hizmete katýlmýþlar... Bir gün hiç gelmemek üzere, Ýnanýyorum ki gideceksin dünyamýzdan, Karabasanlar olup girdin rüyamýza, Çýkacaksýn bir gün rüyamýzdan. Hey! Sana sesleniyorum; Hain, vahþi, nemrut emperyalizm. Bedduasýný almadýðýn, Kanýna girmediðin insan kaldý mý? Senin hamiliðini yapan, Seni çok seven devletlerden, Bak bakalým üç beþ sene sonra kalacak mý, Ya da kaldý mý? Çýk git artýk hayatýmýzdan, Çýkta; Altýnlarý, petrolleri, Tüm doðal varlýklarý milletlerin kendilerine kalsýn Son zil, çalsýn artýk senin için, ziller çalsýn...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |