Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac |
|
||||||||||
|
Bomboş. Anlamı yok. Kelimelerim kaybolmuş, çalınmış, gitmiş. Hangisiyse, umursamıyorum. Çok fazla düşünüyorum, bazı durumlarda sakıncalı. Bu kendi fikrim değil, öğrenilmiş, yaşanmışlardan olmalı. Nesilden nesile yayılan virüs, diyebilir miyim? İster istemez ona bir kez yakalanırsın. O an farkına vardıysan, kendinde olup, Sen sendeysen, kurtulursun. Çok da ciddiye alınacak bir hastalık değil ve… benliğin ölümü kadar ciddi. Hayat öyle bir şey. Önemsemezsin, önemsersin, herneyse… Sonuçta: umurunda değilsin. O yaşanmak ve ölmek için var. İki noktalı yarış. İyiymişsin veya kötüymüşsün, bunu tek bir vicdan umursar, hayat ise her şekilde devam eder. Bol seçenekli yarış sunar sana-seç beğen- seçtiğinle yol al, hayatı yaşa. Ne olduğunu, istediğini kendine göster ve o manzarayla veda et. Olsun. En azından kanıtını görmek için fırsatın var. Kanıt sensin; dünya yıllarının içindeki anların. Kanıt yüreğin; duygu sarsıntıların, depremlerin. İşte şimdi hayatın onurun veya utancın olur, yaşattığın ve yaşadıkların ile. Gülümsüyorum. Yüzümden çok zihnimde belirir. Çünkü(sevmesem de çünküleri…). Farkındayım, bildiklerim umursanmaz, gördüklerim tarife gelmez, anladıklarım anlatılmaz. Sadece gülümsüyorum. Güçsüz olduğumdan değil. eylül
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © eylül, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |