Şahin bakışlı, ahu gözlü, şirin davranışlı ve tatlı sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun |
|
||||||||||
|
Bir gizdin, bir derince iz. Sen benim çok özelim, çok güzelim, güç aldığım gizli elimdin; unutulmazım, vazgeçilmezimdin. Geceleri dünyayı aydınlatan ay' ın, ulaşılmaz sandığım yıldızların bir taş ve kum yığını olduğunu; güzel gösteren aynanın arkasının katranlı kağıtla kaplı olduğunu; sadece tel örgüye takılanların pantolonunun yırtıldığını, atlayabilene birşey olmadığını biliyorum artık. Gökkuşağının renklerini görebilmek için yağmurlarda ıslanmak; kar' ın saf beyazlığını görmek için ayaz gecelere katlanmak zorundasınız. Üstelik, kumsalda akköpüklü dalgalara yalnızlığımı yazmak; martı kanatlarına adını yazmak, sonra uçuşlarını seyretmek uzun uzun, içimde derin bir hüzün... Tarifsiz acılar, derin kederler içindeyim bugün, denize bakıp gözyaşlarımı tutamamak, martı çığlıklarıyla birlikte ağlamak da faydasız. Hadi gel, gözlerin bir sevgiseli, saçların bir ışıkseli, gel otur yanıma, şöyle uzansan. Kırçiçeklerinden taç yapıp başına taksam; saatlerce sen bana, ben sana baksam; zaman dursa, hayat dursa, sen dursan, beni de alsan yanına; uzaklaşsak buralardan, bilmiyorum geldik nesine; öyle bir dünya ki bu, pis ve rezil öylesine...Al götür beni de lacivert denizinin derinliğine, seninle bir geceyarısı serinliğine, sevilerin özgür olduğu yere, yakamozların parıldadığı, sevdalıların şakıdığı, denizlerin kirletilmediği, insanların ihanet etmediği, dostlukların olduğu yere götür beni. Hadi gel, tut ellerimden beni götürüver, lacivert denizinin derinliğine batırıver, bütün çektiklerim üstümden aksın, acım dinsin. Bir gitar mırıltısı inledi uzaklarda, dalgalar yine kumsalı öpüyordu usulca, ben kumsaldaydım martılarımla, senin gittiğin ve benim dönmeni beklediğim yerde... Bilmiyorum şimdi kiminlesin, nerde? Eğer düşmeseydim ayrılıklarla derde; seninle çok mutlu olurdum; olur olmaz her yerde... Ne olur gitme! Kal...Bitmesin bu masal... ERDEN ERKİN ...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ERDEN ERKİN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |