"Bazen bir mısra yaşamı değiştirir." -Kafka |
|
||||||||||
|
''Seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin... Hatıramdan hayalini istesen de silemezsin....'' Gülün kokusunu bize ulaştıran, havada bulut gibi uçuşan, gözümüzle göremediğimiz zerrecikler değil mi? O zerrecikleri hissedersin ama hİçbir zaman göremezsin... Sevda da öyle hissedersin, İçine çekersin, büyüsü seni sarhoş eder. Büyülü sevda kokusunun cazibesinden kurtulamazsın. Zaten kurtulmayı istemezsin ki... İşte ben seni böyle bir sevdayla sevdim. Bu büyüden kurtulmak da istemiyorum. Kalan ömrümü bu sarhoşlukla yaşamak sevdasındayım. . Gülü koklamak için koparma derler. Koparmaya kalkarsan; İlkin dikenleri eline batarak, sana direnir. Koparınca damarlarının özsuyu çekilir. Yaprakları solmaya, kurumaya başlar. Sonra da kokusunu göndermez olur. Üzülürsün. Onun için birtanem "koparma gülleri, yerinde kalsın...'' Dalında bırak, Uzaklardan seyret, uzaklardan sev, uzaklardan kokla..... Benim gibi... Kokusu seninledir her an. Solmaz, üzülmez, kurumaz.... Sevgililer sevenlerin gülüdür. Ona elini uzatmak, öpmek, sevmek, koklamak,...bahar ışınlarını yaşamak için yanıp, tutuşurlar. Ancak ellerini uzaklardan uzatmaları gerek... Hissettirmeden, sezdirmeden koklamalı, Uzaklardan sevmeli, uzaklardan özlem duymalılar; kahrolsalar da bu ulaşılmazlığa.... . Sen de benim nadidem, eşsiz, biricik gülümsün, bir tanem. Seni böyle uzaklardan seveceğim. Erişemeyeceğim uzaklıklardan uzanıp,öpmeye çalışacağım, düşsem bile... Şarkımızı mırıldanacağım uzaklardan.. Ben böyle yanmayı, yanarak uslanmayı seviyorum. Böylece de yanacağım yıllarca... Ne kadar dayanabilirsem... . Umut vermeye kalkma; "Birgün kavuşuruz, belki"... deme. Vuslat yasak bize... Biliyorum. Yarım kalacak, bu türkü de... Hayallerimde yaşayacaksın, bir tek gün gerçek olamadan... Umut verme, birtanem; sen söyleme bir şey. sen söyleme... (sen söyleme-5) 30/08/2004 Nesrin Göçmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nesrin Gocmen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |