..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam ciddi, sanat neşelidir. -Schiller
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Düşler > osman kurt

23 Aralık 2004
Nefes  
osman kurt
kimliği fırlattım hırçın dalgalara..

:BFEE:
NEFES

Yağmur çiseliyordu,"ahmak ıslatan" dediklerinden;belki de sadece beni Islatıyordu.Annemlerden çıktım, Karşıyaka sahile gittim,ıslak bir banka oturdum -ki kurusu yoktu-,bakmaya başladım hırçın güzele,salına salına vuruyordu kıyıya.Bakıyordum ama nereye,"yak bakem bi gemici cigarası "diyordu ya "uzak"ta Yusuf.İlk defa sigara içmediğime pişman oldum sanki
Delice koşmaya başlıyorum bir anda,ilk gördüğüm mega markete dalıyorum,kasiyerlerin kilitli tutttuğu bölümü kırıp elime geçirdiğim ilk sigara ve çakmağı alıp,yazar kasanın üstünden matriksvari zıplayarak ayaklarımın yere temasıyla deli koşuşuna devam ediyorum.Ardımdan alternatif güvenlik mi,delta güvenlik mi,air force mi hangisinin elemanları koşuyor bilmiyorum artık,tekrar sahile çıkıp devam.Koşarken ayakkabılarım çıkarıp geriden gelenlere fırlartıyorum teker teker.Cebimi yokluyorum,sigara çakmak orada.Gittikçe arayı açıyorum,ilk banka oturup hızlıca paketi cebimden çıkarıp bir cigarayı çekmeye çalışıyorum ki mesafe gittikçe kapanmış.Cüzdanımı çıkarıyorum kimliği ayırıp cüzdanı en öndekinin kafasına fırlatıyorum.Turbo dizel koşma ya devam.Ara açılıyor ikinci banka oturuyorum,bu sefer de çakmağı ararken ara kapanıyor,çakmağı da buldum;cep telefonum elime takılıyor, ayakta duruyorum nişan alıp ikinci sıradakinin boğazına fırlatıyorum.Tam isabet!!Ağzına saplandı,hayata dair tüm sms’lerimle beraber.
Tekrar koşmaya başlıyorum,çıplak ayaklarıma yer sıcacık geliyor.Açtım gene arayı,üçüncü sıraya oturuyorum,elimdekini ağzıma götürüp yakmaya çalışıyorum.Oda ne kimliği ucundan tutuşturdum,elimi ucuna bastırıp söndüyorum,paketten ikinci cigarayı çıkardım,ilki düştü kesin.Hangi garip nasiplenir artık.Tekrar ayağa kalktım,gez,göz,arpacık ve evin anahtarları üçüncünün suratında.Koşmaya devam,hala kuvvetim yerinde.Kimliği,cigarayı ve çakmağı çorabıma sıkıştırıp,koşarken elbiselerimi çıkarmaya başladım.Kaban,gömlek,koşuyorum banka oturdum pantolonumu çıkarmak için.Cebimde ki paraları savurdum,tüm eşyaları dertop yaptım,ayağa kalktım.Geliyorlardı,yoruldukları belliydi,iyice yaklaşmalarını bekledim.Arka ikilinin bacaklarına doğru tüm gücümle fırlattım,helal be.. Ayakları dolandı.Koşmaya devam,her damla, "ten" den bir "ben" götürüyor.
Son banka yaklaştım iyice.Oturdum..Çoraplardan çıkardım cigara,kimlik,çakmağı,götürdüm ağzıma çaktım çakmağı,çektim çektim olmuyor.Arayı iyi açmışım hala gelemediler,bir daha denedim..öhö.. öhhööö...işte oldu..derinnn bir nefes çektim.Kafamı geriye atıp,öyle bir üfledim ki havaya doğru,kaybolmuş ruhumu gördüm sanki dumanın arasında.Denize doğru koşmaya başladım,arayı kapatıyorlar.Kimliği fırlattım hırçın dalgalara.Tam atlayacağım ayaklarım kitlendi.Çorap..haklı tabi,çorabı çıkarmamışım, onu da çıkardım fırlattım bi yana doğru.Tekrar gerildim ve geliyorum Yusuf..Deli gibi koşmaya başladım deryaya doğru.Az bir mesafe kala zıpladım,havadayım yere paralel.Az kaldı..Artık son nefes kaybolmaya.. nefesim kesildi,ayaklarım üşümeye başladı ve "ten"e değen "ben" buz gibiydi
Asıldı kalmıştım havada.Durdum,durdum durdum.Sağ ayak bileğimde ki eli hissettim...
Banktan "ben"i seyrediyordum..

Baktım baktım baktım..

Keşke kaybolabilseydim..

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ,,,,
Gönderen: uğur açıkalın / Ağrı/Türkiye
23 Mayıs 2005
,,,,yaşama direnen yazılarını dostlukla okuyorum,,,

:: ,,,,
Gönderen: uğur açıkalın / Ağrı/Türkiye
23 Mayıs 2005
gözüm osman,, yazını bir daha okudum,,

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın düşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Doğmamış Sevdaya Mektuplar - 1
Bir Gölge Kadar Yalnızım...
Un Kokulu Yarim

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Dövüş Kulübü
Soluklanma
Sıyrık Yürek
Ak Damla
Hüzün Boyalı Duvarlar
8 Nolu Dosta Aykırı Terennümler...
Kanayan Dizler

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
"An" [Şiir]

osman kurt kimdir?

Diyeceğim odur ki,yazar değilim ama hakkını veren bir yazar olmak isterim. Fuzuli yaşamdan sıyrılmak için okumanın ve yazmanın gerekli olduğuna inanırım. Yoksa manayla nasıl yüzleşebilirim. .

Etkilendiği Yazarlar:
nihat genç,sezai karakoç,hakan albayrak,selahattin yusuf,kemal tahir,dostoyevski,stendhal,rimbaud,nerval..ve niceleri..

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman kurt, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.