..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > osman kurt

7 Şubat 2005
Dövüş Kulübü  
osman kurt
kendini saydam ve her an eriyebilecek bir kar tanesi gibi güzel ve eşsiz mi hissediyorsun?sen aslında hiç bir şeysin,çünkü sahip olduğun varlıklar gün gelip sana sahip olmaya başlarlar.sonra ne mi olur?önce uyuyamamaya başlarsın,ardından çevrendeki herşey

:CCDB:
Dövüş kulübü..

( Her ne kadar Hollywood filmlerine mesafeli dursam da bir kült film olarak gördüğüm dövüş kulübü filminden en etkilendiğim cümleleri alıntılıyorum.Özellikle “cümleler”i kullandım ki;sahnesiz de olsa, çok şey çağrıştıracağını düşündüğüm için.Filmi seyretmeyen arkadaşlar alıntılarımın –parça parça olmasından- anlam bütünlüğünden yoksun olduğunu düşünebiliriler.Onları şimdiden uyarayım ki okumama özgürlüğünü kullanmalarını kolaylaştırayım.Tüketim toplumunun birey üzerinde ki yarattığı çıkmazı;insanların saldırganlık huyunu terapiye dönüştürerek dahiyane bir şekilde anlatan
’99 yapımı bu filme hayran kalmıştım.Belki bir başka yazıda yorumlarım(z).son sözüm:Tyler Durden’nın fincan desenli bornozu güzeldi.)

İnsan uykusuzluk çekerken aslında hiç uyumuyor ve aslında hiç uyanık değil..
İnsanlar,(karşısındakinin)öleceğini bilince dinliyorlar
Bir başka sahtekar varken ağlayamıyorum..
Her an ölebileceğiydi..(marlanın felsefesi)
Tek porsiyon hayatlar,tek porsiyon şeker,tek porsiyon tereyağı,tek,tek,tek…tek porsiyonluk arkadaşlıklar..
Biz tüketiciyiz,tutkulu bir yaşam tarzının yan ürünleriyiz..
Bırakalım her şey düşeceği yere düşsün,
Sahip oldukların sonunda sana sahip oluyor..

-Kavga kötü bir şey..
-Kavga etmeden bilemeyiz..

Dövüş kulübü kuralları 6.kural:t-shırt ve ayakkabı yok
(Tyler, Hemingway’le dövüşmek istiyor ünlülerden, ayrıca Gadhi ve Lincoln de var.)
Dövüşten(terapiden) sonra hayatımda ki her şeyin önemi birden azaldı.

-Araban nerde?
-Ne arabası!!

Spor salonlarında ter atıp,celvin klain’ın tanımladığı gibi olmaya çalışan adamlara acıyordum.

Mülkümü yok ederek beni özgür kılan kişi,kendimi bulmamı sağladı.
Medeniyetin gittiği bu yönde maddi eşyaların önemini reddediyorum.

Dibe vurmaya çalışıyor..
Sadece her şeyi kaybettikten sonra özgür kalabiliriz..

Nesil-beyaz yakalı köle..
Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde..
Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz.
Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız.
Bir amacımız yada yerimiz yok,
Ne, büyük savaşı yaşadık;ne de büyük buhranı,
Bizim savaşımız ruhani bir savaş,
En büyük buhranımız hayatlarımız,
Televizyonla büyürken milyoner film yıldız,yada rock yıldızı olacağımıza inandık,ama olmayacağız,
Bunu yavaş yavaş öğreniyoruz,
Ve o yüzden çok çok kızgınız..

-Sen ne okursun?(eğitimini kastederek)
-Bir şeyler, bir şeyler..

Sizler, işiniz değilsiniz;sizler, paranız kadar değilsiniz;bindiğiniz araba değilsiniz;kredi kartlarının limiti değilsiniz;sizler iç çamaşırı değilsiniz;sizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden pisliklerisiniz;
Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz..

(“sizler işiniz değilsiniz” dediği zaman işte beni söylüyor dedim.-kulüp üyelerinden, biri kendi aralarında konuşurken söylüyor.)

Peşinde olduğunuz insanlar,muhtaç olduğunuz kişiler.Yemeklerinizi pişiriyoruz,çöpünüzü topluyoruz,telefonlarınızı bağlıyoruz,uykunuzda sizi koruyoruz.

Dövüş kimseye ait değil..(mülkiyeti yok)
Ne kadar katılacağına sen karar vereceksin..

Dibe vurmak;bir hafta sonu tatili veya gidilen bir seminer değil..
(kaza geçirmek =değil kaza geçirenlerin istatistiğini tutmak..)

İnsanlar bunu her gün yapıyor;kendileriyle konuşuyor,hayallerindeki gibi olmak istiyorlar ama cesaretleri olmadığı için eyleme geçmiyorlar.

Plan:kredi kartlarının merkezlerini havaya uçurmak..

Not:Seyirden ziyade okumak isteyen arkadaşlar için;
Yazar,Chuck Palahniuk,Ayrıntı yayınlarından, Elif Özsayar çevirisiyle..

.Eleştiriler & Yorumlar

:: kimsin?
Gönderen: SANEM ALTAYLI / Ankara/Türkiye
10 Şubat 2005
Benim de her zaman üzerine çok şeyler yazmak istediğim bir yapıttır "dövüş klübü" Yazınızı keyifle okuduktan sonra eklemeden edemedim. En sevdiğim sahne... Tyler başına silah dayadığı adama sorar "Ne olmak isterdin?aslında ne olmak istedin?" Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide duran adam ensesinde silahın soğukluğu titrek bir sesle "veteriner" diyebilir sadece.Tyler kimliğini alarak kısa bir süre içinde veteriner olmak için girişimde bulunmaması halinde olabilecekleri ima ederek tehdit eder adamı. Adam korkuyla arkasına bile bakmadan koşarken Tyler"Yarın sabah yediği kahvaltı hayatında yediği en lezzetli şey olacak der" ya da buna benzer bir şey. Bence eğreti hayatlar yaşamaya başlamadan önce herkesin başına gelmeli.... Sevgilerimle Sanem

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ak Damla

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Doğmamış Sevdaya Mektuplar - 1
Soluklanma
Bir Gölge Kadar Yalnızım...
Sıyrık Yürek
Un Kokulu Yarim
Nefes
Hüzün Boyalı Duvarlar
8 Nolu Dosta Aykırı Terennümler...
Kanayan Dizler

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
"An" [Şiir]

osman kurt kimdir?

Diyeceğim odur ki,yazar değilim ama hakkını veren bir yazar olmak isterim. Fuzuli yaşamdan sıyrılmak için okumanın ve yazmanın gerekli olduğuna inanırım. Yoksa manayla nasıl yüzleşebilirim. .

Etkilendiği Yazarlar:
nihat genç,sezai karakoç,hakan albayrak,selahattin yusuf,kemal tahir,dostoyevski,stendhal,rimbaud,nerval..ve niceleri..

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman kurt, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.