|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
26 Ocak 2005
Şans
Faik Murat Müftüler
İzEdebiyat'daki ilk mizah yazım. Türlü sitelerde yayınlanmış başka mizah denemelerim de var. Çok da edebi formatta olmayan bu yazım bakalım yakışacak mı İzEdebiyat'a. Biraz utana sıkıla yayınlıyorum. Umarım yüzümü kara çıkarmaz. |
|
Aşağıdaki yazıt bir Kızılderili kitabesinden alınmıştır .
- Yalan tohumdur . Bire kırk verir . Verdiği kırkın her biri bir tohumdur ki bire kırk verir .
- Bilgi de tohumdur . Bire yüz verir . Verdiği yüzün her biri bir tohumdur ki ; sana bilgelik , torunlarına da ilham verir .
- Zeka sudur . Tohumları yeşertir . Yalanı da bilgiyi de .
- Yetenek topraktır . Ne ekersen onu biçersin . Ekmezsen üzerinde ayrık otları biter.
- Emek güneştir . Tohuma da suya da toprağa da hayat verir .
- Kader çadırındaki kilim gibidir . İpliğini Ulu Manitu verir sen dokursun . Deseni sendendir , renkleri Tanrı’dan .
- Şans doğal gübredir . Boktan bir şeydir yani . Ne zaman nereye düşeceği belli olmaz . Kilimine düşerse kirletir . Desenini değiştirir . Her şeyi bombok eder . Oysa toprağına düşerse besler .
- Bu kitabe okuyana ilham , yazana derman , dağıtana şans getirir .
- Her kim ki okuyup mail box’ından siler (Manitu aşkına mail box da nedir ?) türlü lanet kapısından eksik olmaz .
Bu kitabeyi 15 kişiye yolla . Dileğin üç vakte kadar gerçek olacaktır . Silersen başına gelecekleri sen düşün artık.
Örnekleri aşağıda yazılı .
Şans : Bizim komşunun evde kalmış kızı Zehra kitabeyi 15 kişiye yolladı ; 3 ay sonra doktor Vahit’le evlendi .
Lanet : Dahiliye uzmanı Vahit bey kitabeyi sildi ; 3 ay sonra bizim komşunun evde kalmış kızı Zehra’yla evlendi .
Şans : Çifçi Hüseyin bey yazıyı 15 kişiye yolladı ; 3 gün sonra 4 dönümlük bağına çok yağlı bir müşteri çıktı . En çok 20 milyar edecek bağı 100 milyara Vahit beye sattı . Bağı teslim etmeden önce arazinin altından 5 küp altın buldu .
Lanet : Ev yaptırmak üzere varını yoğunu harcayıp 4 dönümlük arazi satın alan dahiliye uzmanı Vahit bey yazıyı sildi 3 gün sonra aldığı bağ , altından tarihi eser çıktığı için sit alanı ilan edilerek müzeler idaresince 20 milyar bedelle istimlak edildi .
Yazarın notu : Yukarıdaki kitabe var ya ? Ben uydurdum . Onun için sağa sola yollamayın . Ötekileri de başkaları uydurdu . Hatta gerçekten varsa da öyle kitabeler onları da ilk yazan uydurdu . Böyle uyduruktan şeylerin şans veya lanet getirdiğine inanmıyorsunuz değil mi ? İnananlar olduğunu biliyorsunuz değil mi ? Siz de inanır gibi oldunuz değil mi ? Hatta sağa sola gönderip hemen ardından sayısal loto oynadınız değil mi ? Çıkmadı değil mi ?
Sevgili dostlar . Şansınız bol olsun . Kirletirse kaderinizi , zekanızla yıkayın . Gübreli pis suyunu yeteneğinize dökün . Emeğinizle ısıtıp aydınlatın . Yalanları değil bilginizi yeşertin . Doktorla da evlenirsiniz , altın değerinde bilgeliğiniz de olur . Kıymet bilen için bunlar 100 milyardan daha çok eder . Yan gelip yatan ve her şeyi şans gübresine bağlayanlaradır sözüm .
"Toprağa düşmemiş , tohumu bulmamış , suya girmemiş ve güneşi görmemiş gübreye sadece bok denir ."
:: Güzel olmuş |
Gönderen: zumrut sarikartal / İstanbul/Türkiye
|
19 Ocak 2006 |
|
| Çok hoş bir öyküydü. Basit ve komik. Dil sade olunca hem okumak zevkli oluyor, hem de yazar hatadan kurtuluyor. Bence siz mizaha devam edin, ama deneme türünü de bırakmayın. Yazdıklarınızdan, dolu düşüncelere sahip olduğunuz belli oluyor.Diğer yazılarınızı da takip etmek isterim,
Saygılar |
:: ŞANS (Kızılderili Kitabesi) |
Gönderen: Mehmet OZSARAC / Gaziantep/Türkiye
|
2 Temmuz 2005 |
|
| Eserinizin kurgusu o kadar gerçekçi olmuş ki ben eserinizi arkadaşlarıma mail attım.Ama,örnek olay
kısmını 2.maile bölerek.Ve herkes ciddi sanıp.Birbirine mail attı.Ve ben arkasından 2.bölümü gönderince herkes bozuldu.Hatta,ABD de yaşayan bir arkadaş hemen kızıldereli arkadaşına sormuş ve bana böyle bir şey yokmuş diye mail attı.
Sizin gülmece eseriniz bizim insanlarımızın ne kadar saf olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.
NE DİYEYİM TEBRİKLER. Mehmet |
:: Komşu kızı(!) Vahit Bey |
Gönderen: orkun atila / İstanbul/Türkiye
|
15 Nisan 2005 |
|
| Vah Vahit Bey, vah ki vah... çok üzüldüm adamcağzın haline, iyi de madem üzüldüm haline yüzümdeki tebessüm niye!?
İyi bir gülmece okurken yazması çok kolaymış gibi geliyor insana, ama bir iki denememden tecrübe ettiğim üzere pek zor bir tür.
Sanırım heyecanlandım, bir kez daha deneyeceğim gülmece'yi...
Tebrik ederim, çok hoştu...
Selamlar,
torkunc |
:: şansınız iyi |
Gönderen: zeynep gökçeöz / Ankara/Türkiye
|
1 Şubat 2005 |
|
| Bence çok güzel olmuş. Sizi utandırmadığı kesin. |
|
Söyleyeceklerim var!
Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?
Yazıları
yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz
ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız,
yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.
Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.
|
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
Faik Murat Müftüler kimdir? |
|
|
Profesyonel hayalperest , amatör yazar
Etkilendiği Yazarlar:
Orhan Pamuk'u çok beğenirim . Etkilenmeye çalıştım , beceremedim . Taklit bile edemem .
|
|
bu
yazının yer aldığı
kütüphaneler |
|
|
|