Geçen günkü yorumu okuduğumda baya etkilendim açıkcası. Yani şurda iki satır birşey yazıyoruz diye kendimizi yazar zannetiğimiz falan yok veya birşeyler söylüyoruz diye önemli birer fizikçi veya sayı kuramcısıda olmuyoruz. Ama Sayılar hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Mesala arkadaşımız bana sayıların ayakkabı numarısı veya harçlığımız veya buna benzer pekçok şeyde kullanıldığını ifade etti. Doğrudur zaten buna katılmamak elde değil. Ama asıl önemli olan aralardaki gizem. Paskal matetamtiğinde olduğu gibi aralardaki gizemler çok önemlidir.Veya öyle düşünmek gerekir. Mesala bir üç dört beş üçğeni veya asal sayı dizimi. Hayatımızdaki pekçok şeyde sayıların dilinden konuşmaktır. DNA mız yaşamdaki sırlarımız. hayatta pekçok şeyden aldığımız tatlar çeşitli sayı guruplarıyla ifade edilir. Aslında yanlış olan bu sayıları yanlış anlamaktır. Çünkü bize sunlan ve bizden anlaşılması beklenen sayı düzüneleri arasındaki denğeyi kurmaktır belki. Biden dokuza kadar olan sayılarımız ve aradaki pekçok uçurumlu sayı bize öyle çok şey ifade ederki. Doğrusu aradaki manayı Çözen yoktur sanırım ama bunları anlayabilmek bir yıldız kümesindeki sayıyla altın oranın var olduğu sayı düzenini çağrıştırabilmemiz farktır. Bu yazıyı okuyanlar belkide uçmuşsun sen ammada saçmaladın diyecekler. Doğrudur belkide çok saçmaladım. ama farklarla düşünmek saçmalamak değildir. Örneğin sen yaşlı bir insan olduğunda ve artık hiçbirşeyi hatırlamayacak duruma geldiğinde sana tek yol gösterecek sayılardır. Beynindeki hücrelerin sayısı bile düşünmeyi ve gerçeği bulmana yardım eder. Ama bu saçmalak değildir. Çünkü herşey metametiktir ve yaşam belli temelleri esas alarak kurulmuştur.