Olgunluğa erişmemiş şairler ödünç alır, olgunluğa erişenler çalar. -George Eliot |
|
||||||||||
|
babamla beraber uzun süredir çalıştığımız zaman makinesinin üzerinde yeni deneyler yapmaya başlamıştım. pancurdan bozma kenarları tahta işlemeli bir makine yapmıştık. biraz zor olmuştu ama makinemiz maşallah pancar motoru gibi çalışıyordu. o günlerde sıkıcı gelen tarih derslerinden bir an önce paçayı yırtmak istiyordum açıkcası. zaman makineme atladığım gibi solugu eski romada aldım. romaya geldiğimde. insanların suratlarının bir karış oludğunu gördüm,. genellikle hep böyle olur zaten inasanlar bir yerleden diğerine ötobus seferi yapsalar durakta bekleyen inasanlar hep somurtkan ve yüzleri gülmeyecek derecede asık durur. kalıtılsal birşey galiba diye düşündüm. ama olay öyle değildi. inasanlar ateş ateş diye kıvranıyorladı. bir garibanın yanına gelerek ne oldu brader sorun nedir. falan dedim adam bir anlatmaya başladı gözlerim yuvalarından çıkacak dereceye gelmişti. neron denen hayırsız halka ateş vermiyormuş. tabi dururmuyum. atladığım gibi bir iett arabasına. tabi o zaman bunlar yok abonman eşşekler var tek farkı akbille çalışmıyorlar. sahibinin insiyatifine kalmış şekilde birkaç altın veriyorsun işte şimdi bu işler daha ucuza geliyor. neyse efendim doğru saraya gittim. saryda neron elinde bir parça ateşle yanında duran adamlara hava atıyordu. yanımda duran son sığarayı göstererek ateş istedim bana hadi ordan ss.... der gibi hareket yaptı. dayanamadım. geriye dönerek son icadım olan ateş silesi yani ateş topunu alarak romaya geri döndüm ve bastım topa bastım topa birde baktım ortalık aleve gitmiş milletin yüzü gülüyor halkı mutlu etmiştim. ama dozunu biraz fazla kaçırmış olmayımki. halk üzerime yürümeye başladı. bende atladığım gibi kendi zamanıma geldim. neronu millet tuvaletten çıkarken elinde ateşle görmüşler. herkes onun yaptıığını zannetmiş ama yakmıştım zavallı romayıl.......
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © taci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |