Okunmuyoruz Vesselam!
(taci) 25 Aralık 2005 |
İtiraflar |
| |
Nedenin okunmadığını veya okuyupta anlayamadığımız pekçok konuların varlığı veya çokmu saçmalıyoruz? Yoksa olmayan bir şeyin arkasındanmı koşuyoruz? düzeltiyorum koşuyorum.....? |
|
Sustuğun An!
(taci) 30 Ekim 2005 |
Beklenmedik |
| |
Susmanın o güzelliğini, Herşeyi çözecek sandığın birsürü duraksamanın olduğu yerde senin sadece yüzüne bakıp aptalcasına beklemen. Ama söyleyecek bir şey yoktur artık. Giden bir geminin ardından gözyaşı dökmek neye yararki? |
|
Sözcüklere Saklanan Gizem
(taci) 25 Ağustos 2005 |
Başkaldırı |
| |
küçük bir sözcük pek çok anlatmaya bazen o kadar yeterki bakışların ve sözün her yerde aynı kaldığı zamanda sadece gırtlağından çıkacak küçücük bir kelime belki hep aynı ama herşeyde farklı bir anlam katan kelime |
|
Mektubun Aşkı
(taci) 22 Ağustos 2005 |
Anı |
| |
ilk hatırladığım o güzel sözleri yazarken çok düşünmediğim ve kalbimin içinden geçen binlerce sözcük arasında seçtiğim küçük bir kaç cümle |
|
Sevimsiz Adam
(taci) 30 Temmuz 2005 |
Beklenmedik |
| |
orda öyleyece oturmuş yüzünü buruşturarak etrafa bakıyordu. Galiba birşeyler anlamak istiyordu, elindeki kağıtları karıştırıp aman diye iç geçiren garip. |
|
Yanıt
(taci) 26 Haziran 2005 |
Düşler |
| |
Sayıların günlük hayattaki ifadeliri herşeyin sayı olduğu ve yaşamakla sayı arasındaki bağıntı |
|
Nevton
(taci) 26 Haziran 2005 |
Fizik |
| |
klasik fizikteki eksiklikler ve fiziğin yaşam çerçevesindeki konumu. Hayatla bağdaşan ve bizi anlayışa zorlayan deyimler. Başaka deyişle kafa karışıklığımızın nedenleri. |
|
Gerçek Nedenler!
(taci) 16 Haziran 2005 |
Dinler, İnançlar ve Ateizm |
| |
Genel nedenlerin var olduğu ve herşeyin yaşamla birleştiği zamanın hatırı için. Ölmekle yaşamak arasındaki sınırda birisinin ölmesini beklemek veya arzu etmek ama bu sende olabirsin belkide ben! |
|
Duyumsuzluk
(taci) 11 Haziran 2005 |
Entelektüel |
| |
aslında okunmaya değmeyecek bir yazı belkide saçmalamalarla dolu bir yığın zırvalık. Cünkü ben çoğu yazıyı okuduğumda kendimde o kadar eksiklikler buluyorum ki sonra ürperiyorum. ve yanlış yoldayım diyorum. |
|
Boşuna Herşey!
(taci) 25 Mayıs 2005 |
İronik |
| |
herşey yalınızlığın seninle beraber olduğum zaman başladı. Umudun ve senin olduğun yerde |
|
Sen Hep Ordaydın!
(taci) 24 Mayıs 2005 |
Başkaldırı |
| |
herşeyin başladığı ve sonlandığı hayatın analam bulduğu yerde yaşadım seni. Sıgara dumanı gibi genzimi yakarak ve ölümü düşünmek ölümsüzlükte |
|
|
herşey hayat için yaşamak ve ölmek sadece anlaşılabilmeye çabalak ve olanı olanla değerlendirip yenilikler keşfetmek yeni dünyalara bir çırpıda ve biraz sayğıyla egilmek kıpırdıyan bir yaprağın, esenliğinde hareket eden bir bulutun büyüsüne kapılarak yaşamak
|
|