..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiğinden, dünyada bulunduğundan, dünyadan gideceğinden hoşnut olan bir kimse görmedim. -Namık Kemal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Düşler > ERDEN ERKİN

7 Ocak 2006
Aşkta Hesap Kapanmaz  
ERDEN ERKİN
İçinizi bir yalnızlık duygusu, bir atılmışlık, bir satılmışlık korkusu sarıyor ve denize karşı içinizdeki çocuk ağlamaya başlıyor; içinizdeki çocuk ağlarken dudaklarınızdan bir mırıltı dökülüyor: "Aşkta hesap kapanmaz!" ERDEN ERKİN

:DEJCJ:
AŞKTA HESAP KAPANMAZ

Bir sahil kasabasındasınız ve işiniz gereği görevli gelmişsiniz; turizmcisiniz ya, çok şirin bir butik oteldesiniz. Barda bir yandan içiyorsunuz ve bir yandan da barmaidle sohbet ediyorsunuz.

Otelde sıkılıyorsunuz ve gece gece dolaşmak için dışarı çıkıyorsunuz.

Arnavutkaldırımıyla kaplı sokaklarda yürüyorsunuz uzun uzun. İçinizde yılların birikimi derin bir hüzün. Aklınızda geçmişe ait onlarca düşünce. Her biri çözülmez bir bilmece. Yürüyorsunuz ve ayak seslerinizi duyuyorsunuz: Tak, tak, tak! Kolunuzda saatiniz: Tik tak, tik tak!

Dolaşıyorsunuz loş sokaklar arasında. Bir çözüm bulamıyorsunuz bir sarhoşun kafasında. Sahile iniyorsunuz gece gece. Kumsalda oturuyorsunuz. Dalgaların kumsalı öperken çıkardığı hışırtıyı dinliyorsunuz. Martıları arıyor karanlıkta gözleriniz. Bulamıyorsunuz...

Gökkuşağının renklerini görmek için yağmurlarda ıslanmak, karın saf beyazlığını görmek için ayaz gecelere katlanmak zorundasınız.

Bir dönüp bakıyorsunuz ki geçmiş seneler, içinizde birikmiş neler neler olmuş kördüğüm; aynadaki gözlerinizde gördüğüm, hala onlar için yanmakta ve ağlamaktasınız.

Kimsenin uğramadığı, terk edilmiş istasyonun eski bankında bir başına oturmaktasınız. Dışarıda mevsimler değişmiş, zaman değişmiş farkındasınız. Bir sizsiniz değişmeyen, sizsiniz gidenleri bekleyen. Dönen yok, kendinizi kandırıyorsunuz.

Kiminiz, kimseniz yok bu sahil kasabasında. Göreviniz gereği gelmişsiniz. "Benim ne işim var burada" diye düşünüyorsunuz. Oteldeki barmaidin, barda sohbet ederken size söylediği sözleri geliyor aklınıza, "Aşkta hesap kapanmaz!"

İçinizi bir yalnızlık duygusu, bir atılmışlık, bir satılmışlık korkusu sarıyor ve denize karşı içinizdeki çocuk ağlamaya başlıyor; içinizdeki çocuk ağlarken dudaklarınızdan bir mırıltı dökülüyor: "Aşkta hesap kapanmaz!"

ERDEN ERKİN...

.Eleştiriler & Yorumlar

:: hüzün verici
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
21 Ocak 2006
Sevgili Erden Erkin; Gurbeti, yalnızlığı, karamsarlığı çok güzel anlatmışsınız.Bence devamı olmalıydı bunun.Yani, bu yazı bitmemiş...Devamını dilerim.Sevgiyle kalın...Kâmuran ESEN

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bitmeyen Dans...
Aşkta Üçüncü Kişi Olmak...
Aşk Nedir?
Şimdiki Aklım Olsaydı...
Olmuyor Aşk!
İnternet Arkadaşı
Benim Burada Ne İşim Var?
Severek Ayrılmak
Arayışlar
İstanbul'da Son Düşüm (Romance)

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Seninle Aşkımız [Şiir]
Karanlığın Gözleri [Şiir]
Son Bölüm [Şiir]
İçimdeki Fırtına [Şiir]
Yalnızlık [Şiir]
Sen de Gittin Oldun El [Şiir]
Armağan [Şiir]
Mutluluk Masalları... [Şiir]
Sabah Saat Beşti [Şiir]
Doğanın Değişen Dokusu [Şiir]

ERDEN ERKİN kimdir?

Bilmiyorum şimdi kiminlesin, nerde? Eğer düşmeseydim ayrılıklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKİN Uluslararası Turizmci

Etkilendiği Yazarlar:
Aşk, martı kanadının denize değdiği andır; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandır. ERDEN ERKİN

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ERDEN ERKİN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.