..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Mehmet Salih Özsaraç




29 Haziran 2006
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!..  
Mehmet Salih Özsaraç
Yine,erken uyandým,bu sabah.Güneþ yeni doðuyordu.Eþime baktým,o kadar tatlý uyuyordu ki.


:CDIA:
Allah'ým ben ne kadar þanslýyým!...




Yine, erken uyandým, bu sabah. Güneþ yeni doðuyordu. Eþime baktým, o kadar tatlý uyuyordu ki. Dayanamadým , yanaðýna hafif bir buse kondurdum. Hafif bir þekilde elini, yüzüne doðru götürdü. Sanki, o hafif öpücüðümü al yanaklarýna konan bir sinek zannetti ve eliyle onu kovaladý. Onu rahatsýz etmemek için bir kaç dakika sesizce tekrar seyrettim. Benim yanýmda olmak ona ve bana ne kadar büyük bir huzur veriyordu.

Ne kadar þanslýydým, kaç kiþi bir kanatsýz melekle evlenmiþ olabilirdi ki? Kaç kiþinin eþi her türlü sýkýntýda, parasýzlýkta, baþarýsýzlýkta kocasýnýn bu kadar yanýnda olabilirdi ki? Hiç bir zaman þu eksiðim var dememiþti. Geçen sene evet tam bir yýl önce camý çatlayan gözlüðünü zorla geçen hafta deðiþtirtebilmiþtim. Þimdi sýrasý mýydý, dedi. Bu sýkýþýklýkta. Sadece, çocuklarý için isterdi, onlarý yeni giysilerle donatabilmek, onlarý iyi eðitebilmek için benden habersiz yorganlara nakýþ iþlemeye baþlamýþtý.

Önceleri gizlice yapýyordu , benim üzülmemem için. Ama, bir gece geç saatlerde uyandýðýmda yanýmda bulamayýnca gittim ki salonda nakýþ iþliyor. Duygulandým, sarýldým ona. Ve bana dedi ki üzülme sen ne olur, çok kolay günde 3-4 saatte bitiriyorum. Biraz þu günlerde destek olayým sana.

Bir ara baktým, bizim evde sýk sýk çið köfte yapýlyor. Haným, bu çið köfteler çok güzel oluyor dedim. Zaten, hepimiz ailecek bayýlýrýz çið köfteye. Hele oðlum Mustafa , üç öðün üst üste olsa yine de hiç itiraz etmeden yer çið köfteyi. Nereden geliyor bu kadar et.? Yoksa, yorgan iþinden baþka , yakýnlarýndan da yardým mý isityorsun. Veya bilmediðim bir þeyler daha mý var? Diye sordum. Açýkladý, güldüm. Ýnanýlmaz bir eþim vardý. Eti adeta koklatarak az mý az koyuyormuþ . Antep'te çarþýda ki dürümcülerin yaptýðý gibi köfteyi patatesle yapýyormuþ. Tabii bu arada kendi özel katkýlarýyla da inanýlmaz lezzetli olmuþtu. Dayanamadým ve sarýldým. Gözlerimden süzülen gözyaþýný ona hissettirmemeye çalýþtým. Allah'ým ben ne kadar þanslýydým.

Yatak odasýndan bu duygularla bu kez çocuklarýn odasýna geldim. Ayþenur' um ve Mustafa'm da uyuyorlardý, huzurla. Uyurken adeta gülümsüyorlardý. Açýk olan pencereden kuþ cývýltýlarý geliyordu ,mis gibi esintilerle birlikte. Dayanamadým, her ikisini de hafifçe öptüm.
Kýzým 7.sýnýfta okul birincisiydi. Oðlum da 2.sýnýfta sýnýfýn en iyilerindendi. Eziyetsiz, kaprissiz , sülalenin en fakiri olmamýza aldýrmadan okullarýn da baþarýdan baþarýya koþuyorlardý. Kýzým dersanede burslu okuyor ve orada da sürekli 1. oluyordu. Oðlum da bu sene baþýndan beri demokratik olarak seçildiði sýnýf baþkanlýðýyla beni onurlandýrýyorlardý.
Mükemmel karnelerine karþýlýk hediye almak için gittiðimiz markette ikisine de istedikleri hediyeleri almam için ýsrar etmem gerekti. Çünkü, pahalý olurda beni üzerler diye korkuyorlardý. Pahalý olmadýðýna ikna etmem için epey zorlandým. Allah'ým ben ne kadar þanslýydým. Dünyanýn en tatlý, güzel ve çalýþkan çocuklarý benim çocuklarýmdý. Ve de hassas, hiç bir zaman bizim bilgisayarýmýz neden eski diye sorgulamayan, onlarda varda neden bizde yok demeyen çocuklar.

Dün , iþ yerimdeyken annem aramýþtý. Benim iþlerimin iyi olmasý için dualar eden anam. Oðlum,i yimisin caným oðlum.'' Ýnan ki tüm dualarým seninle'', dedi. Ben ona anneler gününde küçük bir hediye aldým diye bana kýzýp, bunu götürde yerine çocuklarýna bir þey al diye ýsrar eden. Her hafta en az bir kere ziyaret edip te ellerini öpmekten baþka kendisine bir yardýmý olmayan oðluna, bu kadar dua eden bir ana varmýydý, baþka. Bu benim anamdý. Beni her pazar bekleyipte ben gelemeyince öðlen yemeði yemeyen hasta babam ona ne demeli, beni ve torunlarýný görünce gözlerinin içi gülüyordu. Dayanamam , her defasýnda sarýlýrým anama da babama da. Allah'ým ben ne kadar þanslýyým.

Çocuklarýn odasýndan salona geçtim. Ve ellerimi açtým, aðlayarak bir þükür duasý ettim. Ona binlerce þükür ettim. Evet, ben zengin deðildim. Tek evimi bile iki sene önce satmýþtým. Ýþlerimde eskisi gibi deðildi. Çok kötü günler geçirmiþtim. Ama, ailem yanýmdaydý. O da dünyanýn en iyi ailesi.

Allah'ým þükürler sana. Hepimiz saðlýklýyýz ve birarada.
Ben, çok, ne kadar çok þanslýyým!..






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna...
Seninle Gurur Duyuyorum, Kýzým... 2

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nice Yýllara Gülüm!..
Elliyi Devirmek
Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!..
Neþem Hep Beþ Dakika
Uyan ve Gülümse!
Çeyrek Kalayý Hissetmek...
Sevgi Üstüne Düþünceler...
Her Þey Neden Yavaþ Geliþiyor? Bir Kendinle Yüzleþme Yazýsý…
Hatýrlýyorum...
Yürüyüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mor Menekþe [Öykü]
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte! [Öykü]
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm [Öykü]
Kýr Kahvesinde [Öykü]
Saat 03. 00. Aþkým!.. [Öykü]
Arabamý Verin Kardeþim!.. [Öykü]
Umutlar Yeþerirken [Öykü]
Çuvalý Çýkartmak... [Eleþtiri]
Þehit Ailelerinin Tepkisi Artarken... [Eleþtiri]
Avrupa Türkleri Neden Sevmez [Eleþtiri]


Mehmet Salih Özsaraç kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Salih Özsaraç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.