Eğer bir kelebeği sevebiliyorsak, tırtıllara da değer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery |
|
||||||||||
|
daha dün söz vermiştim hiç gitmeyecektim kapından özür dilerim aşkım tutamadım sözümü direnemedim gururuma g i d i y o r u m sakın ha döneklerin çiklet çiğneyen kalçalarına oturtma beni oynak değildir dilim bir sağa bir sola kıvrılmaz özüm anlıyorsun beni değil mi şimdi beni bekliyor engebesi bol yollar düşe kalka yürüyeceğim basacağım bağrıma o koca taşı uzaklaşabildiğim kadar uzaklara gideceğim biliyor musun ilk kez bu kadar üşüyorum hani ateşlenir tenin de için alev, alev yanarken sıtmaya tutulmuş gibi tir, tir titrersin aynen öyle işte mevsim yaz aylardan temmuz ama üşüyorum işte bir gökçe çiçek bir gök rengi mavi bir takvim semavi düşürdü ayaza filizlerimi ve kokusu gitti cesaretimin bilemezdim ki bir şarkının bu denli solduracağını bu denli sökeceğini toprağından kökümü b i l e m e z d i m ah şaşkın ben hadi bakalım iş başına hadi acıyı tatlıya çeviren suflör yeteneğim göster kendini sahnendeyim ey hayat ölüm müdür yaşamı bunca sevdiren yoksa doyasıya yaşayamamak mı ölüme koşarcasına götüren anladım ki ben seni sevdiğim kadar ömrümü bile sevmemişim sabah uyandığında korkmadan aç pencereni şimdi bak olduğum yöne y o k u m değil mi budandı hanımeli kokulu düş ağacın senli öteleri düşlemeyi çok gördüler bana yüreği kara bir gökçe çiçek yalan yüzünü derdi sana uykunun gözlerine sarıldığı gibi sardı seni dillendi o suskun dudakların biliyor musun en çok buna üzülüyorum ve tüm sessizliklerin koynumda g i d i y o r u m. 17/Temmuz/2006 Avşa günlüğündeki günsüzlüğüm
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Figen Yarar Gönülver, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |