Herşeye imgelem karar verir. -Pascal |
|
||||||||||
|
ister kavak ister çınar ama kırılgan olmayan bir salkım söğüt olmalıydı zaman sarmalıydı ömrümü ...olmadı nedendi hep öksüzlüğü yüreğimin neden hep çığlık çığlığa ağlardı sevgi açlığım ve neden hep mahkumdu "Sen de mi Brutus?" demeye ahh avuçlarımda kanayan bitişler neden tarihini bana yazmak düşer mavisi buğulu ömrümün anlıyorum karanlığın sonsuzluğunu gözlerimi alabilirsiniz artık ihtiyacım kalmadı Annemi bile göremiyorum nasılsa uykusuzluk teslim almış rüyalarımı bir adım önde hep çaresizlikler ahh hükmü düşmüş sevdaların tedavülden kalkmış uğruna can verenler anlık zevklere ve tutunmalara kurban ediliyor sevdalara akıtılan terleri emeklerin yeni keşiflerde ruhsuz tenler ve artık vaktidir ardına bakmadan yürüyüp gitmenin tanrının huzurunda yakıp yıkıyorum serseri zamanların sığınağı limanımı dilediğin yöne açı yelkenlerini rotanda olmayacağım artık ...üzgünüm şimdi öyle bir şiire dur ki topla çıkart böl geçmişi ve beni sağlamasını da yap yap ki çözülsün düğümleri vicdanının ve çıkan sonuca bir isim ver öyle bir isim ver ki adına yakışır olsun kaybedişleri sevmezsin sen erteleme artık suskunluğunu haykır aynada yüzüne ki kırklansın gerçekler bayramı olsun ötelerinin bensizlik artık faili belli bu cinayetin sevda ağıtları akan hiç bir gözyaşı da temizleyemez cinayet mahallindeki kanı şimdi aç avuçlarını ve bildiğin duaları oku ardımdan dur... gitmeden önce kınasını kanımla yaktığın ellerinle sök gerdanımda asılı duran aşkını yüzgörümlüğü takarsın gerdeğindeki geline ben görmem merak etme ilk gözlerimi kurşunlamıştın unuttun mu..!! 11/MART/2007 Figen YARAR
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Figen Yarar Gönülver, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |