Yalnızca hava, ışık ve arkadaşın varsa hiç üzülme. -Goethe |
|
||||||||||
|
kimse gelmedi bugün kimseyi beklemiyordum da zaten hiç çalmadı zil bozuk değildi oysa kapı hiç tıklatılmadı bile kimse gelmedi bugün ben kimseleri bekliyor kimseyi beklemiyorken zaten 6./ 444 dötyüzkırkdörtleşen duygularım oluyor bazen insanların normal güzergahlarında günahsız bile olsa insanlar dikdörtgenleşen duygularım bir de… sen şimdi kayboldun ya pericik biraz biraz huzurlanmadım değil hani seni başkalrının nazarından silinişinden enikonu huzur aldım. 7./ Teselli çok bekar bir hayatı bekareti bozulmuş duygularla ve bir bekarın yaşaması gibi - ve bir erkeğin elbette - gayet dağınık görünümlü ama mazbut bir takvimin içinde soluyorum evde yalnız ve düşlerle sarmaş sarmallarla dolaş oyunlu dolanlı ve fon müzikli yaşıyorum başkentin kışını düşler gri değil hiç olmazsa yalnız buna sığınıyorum ve bunu yalnız sana anlatıyorum 8./ Soru Ticareti mutlu musun dedi gülüp geçtim… 9./ Mor Çatı kocasından sürekli dayak yiyen iyi niyetli bir kadın gibi oldum ya hiç hatırlamıyorum ya da kabus görüyorum uykularımda 10./ Vicdan Muhasebesi sen her şeyi bildiğini söylüyorsun dedi yaşlı adam o halde söyle bakalım vicdan ne renktir? kalakaldı azrail bu beklemediği sorunun karşısında 11./ Periciğim gidiyorsun ya şimdi şimdi şimdi sevdalandığım uzun sohbetler başlayacak içimde biliyorum. gidiyorsun ya şimdi pericim bir çocuğa zulüm masalsızlıklar başlayacak içimde… 12./ Şuur Şurubu şuursuzluk şurubunu içivermişim meğer bu kastanmış mutaassıp hayatta bilememişim bilinmesi en gerekli kuralları şimdi eskimiş içkiler şimdi ekşimiş zikirler içimde uzun uzun klarnet sololar sol yanımda ince , derin sızılar… 13./ Annem annem mi büyüdüğüm şehirde rehin kaldı yoksa ben mi burada? ikinci pazarı yarın mayısın valideler günü ülkede… ve ikinci hazanı yarın annemin yarım kalmış ninnilerinin… ey hayat senin annen kim ? 14./ Maraton sonunu ummadan umuduna aldanmadan sonundan yaralanmadan hayallerden her hakkı saklı bir maraton bu içinde delicesine debelendiğim… gebe kaldığım aşklarla süslediğim hayallerle kuşattığım… 15./ Aşk Gibi Sevda Gibi elif dedim be dedim sendeledim ve fakat sana vuruldum sendeledim de duruldum en fena sana vuruldum sende arındım… 16./ Hüzzam gerçek zaman dışı gereklerim hayallerim ve suskularım var uykularımın aralarında adını koyamadığım kronik bir melankolizm saklı arka cebimde içi boş, içi yoğun içi hüzün… 17./ Çuvaldız derken sabah olmadı işte yine gece, hep gece… günler çuvala girdi - ve - çuvaldız da iğne de bana… sordum sustular sustum sordular beni çok hor kullandılar sevmeye yazdıklarım… 18. / Para’doks yersiz cümlelerimle yüzleştim bütün gece dertsiz günlerimle… terlemiş avuçlarımda eriyip gittiler o günler, geceler varamadım bir yere… sonra uyudum hülyaların büyüsüne aldandım yersiz cümleler kurdum yine… * devam edecek...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Fatih PESTİL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |