Şiir, seçmek ve gizlemek sanatıdır. -Chateaubriand |
|
||||||||||
|
Yolculuklara gark olmuş hayatımın çok aşina olduğu bir otogardayım şimdi. Çayı sigaraya seviştiriyorum, kalemimi kağıda, sevdanla oturduğumuz tek tük adamlar kıraathanesinde Keşan'ın... Oysa sen şimdi hangi mavi uçurtmanın terkisindesin, kimbilir? Bense serseri bir uçurtmayım gökkubbende, ne senin haberin var ne göğünün; yalnız melekler bilir içimdeki sana adanmış külliyatı. İşin en yürek by pass tarafı, bu sevdayı yapayalnız yaşamak, yalınyamalak, gizli gizli... Ve belkide bunu hiç bilmeyeceksin sen, ne yazık! Ama belki bulşur hikayemiz bir yerde, o zaman Ferhat olurum ben, sen Şirin; Kaf Dağından iki hidrojen bir oksijen bulmaya bir bakışım yeter, ayrılmam hiç yanından. Yunusbalığım; Sırılsıklam sevdanla serinliyorum yapış ağustos başı sıcağında. Ter ter tepemde güneş, damarlarımda gülüşün, al ve ak yuvarlarımın dedikodusu sevdam. Dargındır bana ak ve karaciğerim, sigara-çay ve alkol dostluğumdan, kalbimse kan kardeş benimle, seni tanıştırdım diye ona. Korkuludur şimdi, yarım kalmış sevdalar mezarlığımın bekçisi biliyorum ve fakat görev aşkıyla yanar bekçi, geceleri içi acır, rakı içer. Yunusbalığım; Saat altı, akşam düşüyor Keşan - Edirne karayoluna, ben seni kaçırıyorum kuytulara bebeğim. İşte yalnızım tüm yalınlığımla yine, sen kimbilir neredesin şimdi, hangi kentte... Gece olunca birazdan, kıpkırmızı bir soğuk şaraba bulayacağım seni yine, tütün yakacağım çokça yokluğuna. Sen bütün bunları yine bilimiyor olacaksın......
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Fatih PESTİL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |