..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yanı başkaları hakkında konuşmuyor olmaları. -Lucille S. Harper
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > Samile İlter




11 Mayıs 2007
Çıkmaz Sokaklar...  
Samile İlter
Gözleri parkın girişinde, düşünceleri çıkmaz sokaklarda dolaşırken, serseri kurşun gibiydi yolunu bulamayan.


:BEAJ:



Eski tahta bir bankta oturuyordu kadın.

Arkalığı kırık dökük, yorgun ve cilası çoktan dökülmüştü bankın. Üzerinde aşıkların çizdiği iç içe geçmiş kalplere, yorgun harfler kim bilir kaç yıldır öylece tutunup kalmıştı. Aşınmış yıpranmış ayaklarının yıllara inatla direndiği belliydi. “Bir gün dönecekler giden sevdalılar mutlaka” der gibiydi. Hep böyle bitmez miydi ölümsüz sevdalar aşk masallarında.

Yorgun arkalığı kırık döküktü ama ne gam…o da bekliyordu inançla, direniyordu yıllara inatla. Dönecekler ve her şeyden önce onu arayacaktı gözleri eski zaman sevdalılarının. Eski bir defter misali gösterecekti o da her şeyi. Yıpranmış bedenine çizdikleri harfleri, birbirine ucundan tutunmuş yorgun kalpleri gösterecekti onlara. Ayrı düşmüş sevdalılar iki damla yaş akıtacaklardı gövdesinin derinliklerine kimseye göstermeden. Dosta hasret bir el okşayacaktı üstündeki harfleri usulca, minik kalplerin ucundan tutacaktı mutlulukla. İşte bu, işte bu diye mırıldanacaktı sevgiliye hasret dudaklar, çığlığını içine gömerek. İşte bu bizim kalplerimiz, bizim harflerimiz çizdiğimiz, diyeceklerdi mutlaka.

Gün kavuşuyordu bütün ağırlığıyla, kadın eski tahta bankta oturuyordu halâ. Kolları bankın üzerinde, gözleri ihtiyar ağaçların arasında salınırken, umutsuzca bekliyordu. Yorgun düşmüştü kalbi, yitip gitmişti hayalleri çoktan, terkedilmişti, bir başınaydı besbelli hayatta. Şimdi göz pınarları ucundan süzülen hatıralardı avuntusu. Çok yanmıştı canı, kanamıştı yüreği. Usulca okşuyordu minik kalpleri, dudakları kıpırdarken.

Gözleri parkın girişinde, düşünceleri çıkmaz sokaklarda dolaşırken, serseri kurşun gibiydi yolunu bulamayan.

Boşuna bekleyişler, nafile geçen yıllar, pişmanlıklar, dönmeyişler, dönemeyişler. Bilmem ne pahasına harcanan hayatlar. Zamansız ayrılıklar, vakitsiz gidişler, yitik hayaller, sonu yok umutlar, her şey ne kadar da anlamsızdı, aşktan başka.

Adam gelmeyecekti oysa. Biliyor muydu kadın? Bilmem ki…

Kim bilir nerede, nasıl, kiminleydi. Bekli de çoktan yenik düşmüştü pişmanlıklarına yüreği. Kim bilir… nerede… nasıl…kimin yanında.

Yorgun arkalığı kırık dökük, tahta bankın tam göğsüne kazınmış, uç uca tutunan kalpleri usulca okşuyordu kadın.

Gözleri parkın girişinde asılı kalmıştı.


Samile İLTER.İzmiR.13.02.2007

(yazılarım,şiir ve hikayelerim adıma onaylattırılmış olup ismim belirtilmeden alıntı yapılamaz)





Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Anneannem ve Elegans'ın Hikayesi
Mutsuz Musunuz...
Mavi Boncuk...
Aslında Yaşam Bir Oyundur.
İzmir'e Yolculuk
Hayat...
Biz Buluttuk...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Mızıkçılık... [Şiir]
Ayrılık... [Şiir]
Yalnızlık... [Şiir]
Son Diyerek... [Şiir]
Duvarlarım... [Şiir]
Araftayım... [Şiir]
Gidiyorum... [Şiir]
Yollarda... [Şiir]
Bekleyeceğim... [Şiir]
Anladım... [Şiir]


Samile İlter kimdir?

Samile İlter Küçük yaşlardan bu yana okumayı çok sevdi. Bulundukları semtteki ilkokulun bir kütüphanesi olduğu için, kendini hep çok şanslı görüyordu, bu bir lükstü o semtte okuyan çocuklar için. . . öyle ya 1960'lı yıllarda kaç mahallenin ilkokulunda bir kütüphane vardı?. Kütüphaneye neredeyse her gün gider, raflardan kitapları büyük bir zevkle alır okur okurdu. Dede Korkut, Ömer Seyfettin, Halide Edip sonra yabancı yazarlar, daha biraz büyüyünce de klasiklere başlamıştı. En çok sevdiği şeydi okumak, her şeyi unutur, kendinden geçerdi. Her kitapta başka bir dünya vardı çünkü, her kitap başka bir insan tanımaktı ve her kitapta başka bir yüzüyle tanışırdı insan yaşamın. Kısacası hayatın ta kendisiydi her öykü, ve o da bu öykünün bir parçasıydı. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Cronin,Tolstoy,Dostoyevski,Fakir Baykurt, Yaşar Kemal, Bekir Coşkun,


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Samile İlter, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.