Roman yazmanın üç kuralı vardır. Ne yazık kimse bu kuralların neler olduğunu bilmiyor. -Somerset Maugham |
|
||||||||||
|
Bugün içimdeki küçük kız oyun oynamak istiyor. Haydi, gel seninle oynayalım. Bizim mahalleye gidelim, istersen sizinkine de olur. Sen Ayşe teyzenin oğlu ol, ben Osman amcanın kızı. Biz o kilit taşı döşeli sokağın ortasındaki beyaz badanalı evde oturalım, siz mavi badanalı o cumbalı evde. Bugün küçük bir kız olmak istiyorum, sen de küçük bir oğlan ol. Biz fakir olalım, siz orta halli… Bugün benim canım fakir olmak istiyor. Benim babam tütün fabrikasında işçi olsun, seninki ustabaşı. İkisi de çok yorgun dönsünler evlerimize, ellerinde filelerle. Filelerin içi elma, armut, ekmek, peynir bir de gofret dolu olsun. Köşeden görünce koşup alalım ellerinden fileleri, oyunumuz yarım kalsın yok ziyanı… Yarın yine oynarız nasılsa. Bugün canım babam olsun istiyor. Babamız başımızı okşasın eve girerken. Akşam belki oturmaya geliriz size, Ayşe teyzeye söyle. Ben de gelirim tabii, ben gelince sen de sevinirsin. O demir sobanın üstünde kestane kebap yapsın Ayşe teyze bize. Sen kestaneleri soy ben yiyeyim. Belki elim yanar diye ben korkayım, sen de kıyama bana. Ablan çay demlesin, biz de içelim. Babalarımız sigara içip havada daireler yapsın, biz hayran olup dairelerin içinde yüzelim. Sen “Büyüyünce ben de yapacağım” de, ben sana kızayım. Sonra uykumuz gelsin o mavi çiçekli döşekte uyuyup kalalım. Aynı rüyaları görelim seninle. Bugün benim canım o masum uykuları istiyor. Hadi uyuyalım. Beni babam kucağında taşısın eve, o beni taşırken annem söylensin. Bugün canım çocuk olmak istiyor, gel sokağa çıkalım. Körebe oynayalım seninle. Önce benim gözlerim bağlansın, sonra senin. Hemen yakalayalım birbirimizi, oyunu fazla uzatmayalım. Daha çok oyun var oynayacağımız. Sen mızıkçılık yap ben sana küseyim, sonra barışırız nasılsa. Bugün benim canım küsmek istiyor, hadi kızdır beni. Sonra saklambaç oynayalım, ben ebe olayım, hep seni bulayım. Bulduğum halde sen hep beni sobele, bu sefer de ben mızıklayayım, gene küselim, hemen barışalım. Bugün canım mızıklamak istiyor, haydi mızıklayalım. Bugün canım hasta olmak istiyor, hadi ben hasta olayım, sen de doktor ol. Hadi bize gel doktorculuk oynayalım. Sen kibrit çöpüyle bana iğne yap, ben ağlayayım, annen de sana kızsın. Benim canım evcilik oynamak istesin, seninki savaşçılık. Hadi kavga edelim. Sonunda sen bana kıyama, hadi evcilik oynayalım. Ben anne olayım, sen de baba ol. Plastik bebeğim kızımız olsun, ben onu sallayayım. Sen akşam işten dön, ben yemek pişireyim, hadi yemek yiyelim. Sonra o mavi döşekte yatalım, sen benim yanağıma o minik kelebeği kondur. Annem görüp kızsın sana, annen de “Onlar daha çocuk desin”, biz gülelim. Bugün bunca yıl biriktirdiklerimi kaybetmek istiyorum, ne varsa içimi acıtan… Bugün yürüdüğüm tüm yolları silmek istiyorum, nereye gittiği belli olmayan… Bugün tüm beklentilerimi yitirmek istiyorum, anlamı olmayan… Bugün geçmişimi silmek istiyorum, bugünleri hazırlayan… Bugün duygularımı çöpe atmak istiyorum, benliğimi kemiren… Bugün çocukluğumu geri istiyorum… Bugün masumiyetimi geri istiyorum… Bugün özgürlüğümü geri istiyorum… Bugün utanmayı silmek istiyorum yeryüzünden, hadi gel sevişelim… Samile İlteR İzmiR 24.03.2007
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Samile yener, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |