Hüzün bastı yine beni. Durup durup ağlamak geliyor içimden. Ne durması, durmadan ağlamak geliyor içimden. Öyle gürültülü bir istek ki bu içimden gelen, içimdeki çocuk gerçekten böyle mi istiyor bunu bile ayıramıyorum.
O kadar çok ağlamalıyım ki , bulutlar kıskanmalı gözümden akan yaşları. Onlar da eşlik etmeli hatta; yağmurlar yaşlara, yaşlar yağmurlara karışmalı. Dışardan bakan anlayamamalı kim kime eşlik ediyor. Fonda “Dönüş” filminin müziği çalmalı,- bilirsiniz Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın oynadığı bu filmi bizim kuşaktan kim bilmez ki zaten- Hasretinden Yandı Gönlüm…Kemanların ve flütlerin ahengine gözümden akan yaşlar vokal yapmalı.Karşınızda “Hüzün Orkestrası” Güneş bulutların kanatlarını usulca pembeye boyamalı arkada.Dağlara doğru yavaşça çekilmeli sonra.Eteklerim hışırdayarak dolaşmalı bacaklarıma.Gözyaşlarım göğsüme doğru düştükçe efil efil serinletmeli yüreğimi.Tuzlu su damlaları yüreğimdeki irinli balonu patlatmalı, cerahat akmalı, temizlenmeli sol yanım.Tertemiz bulmalısın beni, tertemiz gelmeliyim sana.