İnsandaki gerçek güzelliği ancak yaşlandıkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee |
|
||||||||||
|
Sen gidersin bir şehirden.. En fazla o bahçe öksüz kalır belki.. Aynalar sırlarını pul pul döktüklerinde, yalnızlığımdan hemen önce.. Bana bir cümle ayır olmaz mı, varılmamış denizlerin iyot kokusu arasında Ve unutmam emin ol, tıpkı ezberlemeyeceğim gibi.. Kalamayan ve gitmeyen bir ses olur uğultusunda hiç öğrenemeyeceğim kendi dilinde bir anlam.. Güz yine gelecek kehribar renkli ve rüzgarlarını savurarak sağanak yağmurlardan hemen önce içinin ürpermesi gibi bilmek gibi..Önce bir yanma ve avucunda kuruyan dallar akbabaların göğü işgali, yaşarken çürüme gibi.. Söz kahinin dudaklarında eriyen çiğdir gecenin sabaha devri ile kapılar açılır, uğurlanır bir mevsim..Çakıltaşları suya düşer.. Kapattım gözlerimi bakmıyorum artık değişen iklimlere bir çiçek dürbünü aklım, renkleri döndükçe mevsim değiştiren inkar etmiyorum sahipsizliği, güz yakın biliyorum göz kapakları birbirine değer önce, sonra ağırlaşır anlam ve hiç bir söz değmez olur bir diğerine.. Cümle devrik kalır rüzgar sebebini bırakacak mavilik arar durur atlaslarda.. Gitmedim ben bak hala burdayım.. Nakaratı geçmiş bir şarkının son notalarında belki.. Yada bir nehrin kaynağına inmeden hemen önce, yüzeyde esrik bir hikayede, aklını gömdüğün yanıbaşındaki köşede bir kabustan sıçramadan az evvel, soluğun terlerken Günlere yenileri katılırken,eksilmeden, saçmadan.. Burda.. Bir serüvenin başı,telaşların ortası ve hikayenin sonunda. Benden az evvel,senden çok sonra..Tam da olması gereken yerde.. Hikayeler terk edilirken bir bir, kapılara sürgüler vurulur.. Gidemediğin bir hikayede..Ada sürgünü yalnızlık mahkumu.. Aç tüm pencereleri ne fayda.. Üzülme yinede,halimden hoşnudum..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Başak İşur, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |