İnsanların arasında yaşadığımız sürece, onları sevelim. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
Kalın yorganlar içinde yatıyorum, İçimde bitirdiğim birçok şey var… Zorluklar, olumsuzluklar, mutsuzluklar. Sanki hayatımın bittiği noktadayım şu anda. Hiçbir güzelliğin, bana güzel gelmediği tarafta, Bana gelenler gidiyor teker teker. Avucumun içinden kayıp gitmiş seneler. Herkesi güler yüzleriyle hatırlamak istiyorum, Ve herkesin en esprili olduğu zamanları… Bana acı veren her şey, iyice battı içime, Bir bardak kırdım ben, Adımlarımda parça parça ezilen, Dertlerime dert katan, Soluksuz kalmışım ben, bu sarhoş dünyadan, Arabalar geçiyor ve gidiyor Ben yalnızca seslerini duyuyorum uzaktan. Sinsi bir kara kıştayız yine. Kimsem kalmamış, biriktirememişim, Uçup gitmiş eski baharlar. Zevk almak şöyle dursun, eğlenemiyorsun bile. Hep aynı teraneler, vızıltılar, mızmızlanmalar Karşı çıkmalar ya da anlamsızlıklar. Bir soru işareti çakılı beynimde, Uzun uzun soru işaretleri. İki nokta üst üsteleri bitirmişim, Sinirlerimi büsbütün tüketmişim. İki zar atmışım, biri yek diğeri beş Madara olmanın eşiğindeyim. Hedef benden çok uzakta, Askılı kalmışım ben bu hayatta. Durumdan vaziyet çıkarmak şöyle dursun, Kalakalmışım oturduğum durakta. Her şey böyle mi ters olur? Zıt, tezat ya da olumsuz! Bir renklisini bulamadım, Ya siyah var, ya da beyaz Gri olanına rastlayamadım! Kantarın ucu feci kaçmış, Rakamsal oranlamalara kalmış, Zaten matematik yok, istatistik sıfır Dünyada değil miyiz ki misafir?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © YETER ÖZHAL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |