..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlığın tüm durumları vardır. -Montaigne
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > S. Tuna

10 Haziran 2009
Sabahsız Geceler  
S. Tuna
Geceler vardır karanlık, geceler vardır, uykusuz, geceler vardır yarınsız... benim gecelerimse sabahsız...

:BADA:
Uykunun eşiğini geçince insan kalıyor sabahın beşinde kör kütük… en çaresiz olduğu zamandır insanın belki de… bütün bir şehir uykudayken sen uyanıksın… kitap okusan okuyamazsın, film seyretsen seyredemezsin, gezsen gezemez çıksan çıkamazsın o saatte… gömüldükçe gömülürsün anıların dipsiz kuyularına… sessizlik ve karanlık… çığırtkan bir kuş gibi haykırır soluğun, sesin sana yabancı, ürkek ürkek dolaşırsın evin içinde… ölüm soğuk kanatları gerer üzerine, her an her köşeden biri çıkacak gibi gelir insana. Pencereden sadece soğuk ve yalnız ışıkların göründüğü boş sokaklara bakarsın usulca… bazen yolunu şaşırmış bir alkolik eşlik eder sokaktaki yalnızlığa… dünü, bugünü ve yarını düşünürsün, sıkar, boğar seni… yapılabilecek hiçbir şey yoktur o anda uykuyu beklemekten başka… kıvranır durursun gecenin karanlığında… bir an ne kadar çaresiz ve küçük olduğunu düşünürsün, bitmek bilmez o dakikalar, saatler gibi gelir insana… hiçbir şeyi olmayan, sahipsiz, kimsesiz, çaresiz ve dünyanın en yalnız insanı gibi hissedersin kendini… tıpkı benim gibi…

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Seni Kaybetmek Pahasına
Bilirmisin Sen?
Kaçış
Sen Yoksan Niye Var ki Bu Dünya?
İmkansız Sevda
Bitimsiz Bekleyişler
Anlatabilmek Seni
Yorgun Savaşçı
Umudumu Ektim Yarınlara, Biçmeye Yürek İster
Aşkta Bugün Yoktur

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Uğursiz Mesafeler [Şiir]
Unuttum [Şiir]
Ben Sana Demedim mi? [Şiir]
Geceler [Şiir]
Keşke [Şiir]
Nerdeyim? [Şiir]
Kimsesizler [Şiir]
Kaybolan Yıllar [Şiir]
Hüzne Yenik Aşklara [Şiir]
Anılar Üstüne [Şiir]

S. Tuna kimdir?

Okka'sını arayan divit misali gezinirim sayfalarda, okyanuslarda bir damla, küçük bir tebessüm, bir kaç damla gözyaşı ve hayata bırakılan küçük bir iz. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Kısır bir döngüdür hayat, daha çok kimlerden etkilendiğiniz değil, nasıl bir etki bıraktığınızdır.

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © S. Tuna, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.