"Usun ve deneyimin aksaçlılarınki gibi, ama yüreğin masum çocuklarınki gibi olsun." -Schiller |
|
||||||||||
|
her gün tam bu saatlerde tan yeri ağarmaya başlarken biraz bir hüzün basıyor içimi cayır cayır Sanırım yine sensiz bir sabah geçireceğimi bilmek nedeni sensiz bir sabah lokomotifsiz bir tren gibi sevmiyorum sensiz sabahları ve lokomotifsiz trenleri Güneş batarken neden hüzünlenirim bilmem her gün tam bu saatlerde ufuklar kızarmaya başlarken biraz bir hüzün basıyor içimi cayır cayır Sanırım yine sensiz bir gün geçirdiğimi bilmek nedeni sensiz bir gün yapraksız kalmış bir ağaç gibi sevmiyorum sensiz günleri ve ağaçsız yaprakları Ay mehtaba doğru iken neden hüzünlenirim bilmem her gün tam bu saatlerde yakamozlar çıkmaya başlarken biraz bir hüzün basıyor içimi cayır cayır Sanırım yıldızları sensiz seyredeceğimi bilmek nedeni sensiz geçen bir mehtap şiiri olmayan bir şair gibi sevmiyorum sensiz mehtabı ve şairsiz şiirleri Her bayram neden hüzünlenirim bilmem her bayram tam bu saatlerde şeker toplamaya çıkan çocuklar zili çalarken biraz bir hüzün basıyor içimi cayır cayır Sanırım yine sensiz bir bayram geçireceğimi bilmek nedeni sensiz bir bayram ruhsuz bir şarkı gibi sevmiyorum sensiz bayramları ve ruhsuz şiirleri Her yılbaşı neden hüzünlenirim onu da bilmem her yılbaşı tam bu saatlerde gece yarısı ışıklar sönüp yanarken biraz bir hüzün basıyor içimi cayır cayır Sanırım sensiz bir yıl daha geçirdiğimi bilmek nedeni sensiz geçen bir yıl aşksız geçen bir ömür gibi sevmiyorum sensiz yılları ve aşksız ömürleri İşte suratımda bir karış sakal ve yüreğimde “belki gelirsin” umudu Saçlarım da kırarmış mı ne? Ne de çabuk geçiyor günler, bayramlar, yıllar... İşte bak koskoca bir ömür geçmiş sensiz Sanırım ben hüznü ve seni çok seviyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © S. Tuna, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |