..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




17 Ekim 2009
Yarým Kalan Bir Resim….  
HAMZA EKÝZ
YARIM KALAN AÞKLARA!.....


:AEGC:
Gecenin karanlýðýna karýþtý gözleri, yýldýzlar en aydýnlýk halini alýrken ruhu bedeni dünde kalmýþtý. Esen seher yeli içini titretirken, sol yanýnýn yarým kaldýðýný hissetti. Özlem sarmýþtý bedenini. Çaresiz kaldýðý bir özlem dalgasý örttü buðulu gözlerini. Sigaraya sarýldý, kanayan yüreðini acý çeken ciðerlerini öldürmek adýna art arda çekti sigaradan. Yaþadýðý þehrin suskunluðunu dinledi uzun uzadýya ve bir kahve ile savurdu omzuna binen uyku yükünü.

     Ayaða kalkýp voltalar attý evini terasýnda, yüreðindeki acýyý yormak adýna ama kabullenemiyordu yaþadýðý kayboluþu. Türkülere tutunmak istedi karanlýk dipsiz bir kuyuda kaybolmamak için. Ama kulaðýna iliþen melodiyle gözleri enginlere takýldý, içinde yaralarý kanarken….

“Ýnsanlarýn yüzlerini göremiyorum
Boðazým düðüm düðüm çözemiyorum
istesen de yanýna gelemiyorum
Tutsam þu karanlýðý Tutsam da yýrtsam
Ah elim tutuþmasa, elini tutsam
Susmasan konuþsan sesini duysam
Tutsam güzel yüzünü baðrýma bassam”

     Sevda nedir? diye sordu yaþadýðý kente. Uzaklardan tüten bir fabrika bacasý haykýrdý, kirli dumanýyla boðarken þehri. “iþçi kýzýn koynundaki resimde saklý” dedi. Ýþçi kýzý düþündü en masum yanýyla belki elini tutmadýðý, bir köþe baþýnda sadece göz göze gelip gülümsediði bir gencin fotoðrafýný taþýyordu koynunda en umut dolu yanýyla. En saf, en temiz duyguyu yaþýyordu beklide damarlarýndaki kan çekiliyordu sevdiðinin adýný duyunca. Neden sevdalýlar ayrýlýr? Diye haykýrdý þehre. Yine o burjuvazinin karanlýk yüreði gibi þehir örten dumandan geldi cevap. “ kim sevdayý yaþýyor ki?” evet kimse yaþamýyordu beklide, ama yakalamýþken bir kuþ olup kanatlanýþlardý iki ayrý yöne arkalarýna bile bakmadan kanayan yüreklerinin sesine aldýrmadan. Ýmkânsýzlýklar sarmýþtý bedenlerini çýðlýk olmuþlardý o günden bu güne isyan kokarak ama o çýðlýklar içinde susmayý seçmiþlerdi uykuya düþman kalarak. ”Biliyorum!.....” dedi kendince, “o masum gözlerinde ben varým týpký senin benim gözlerime takýldýðýn gibi.”

     Aþk kokan günlere daldý, Þehrin üstünü örten o kara duman o günlerin nasýl karardýðýný düþünerek. Bir elmanýn iki yarýsý gibilerdi. Delice, çocukca masumca sevmiþlerdi birbirlerini. Ve bu sevdayla öðrenmiþlerdi imkansýzlýðý ve bu sevda öðretmiþti onlara yüreðin nasýl kanadýðýný ve bu sevda öðretmiþti onlara güzel baþlayan olaylarýn göz yaþlarýyla son bulduðunu. Yada sevdalarýnda yarým kalabileceðini örendiler, sevdalar içinde sevdasýz kalmayý öðrendiler.

     Kara dumanýn kirine saplandý gözleri… ve bu hayatýn en kirli yanýný yaþamanýn çaresizliðini hissetti iliklerinde. Sonra bir ressam canlandý þehrin üstünde kuzeyden esen poyraz eþliðinde. Bir tuvale fýrça nasýl iþliyorsa renkleri poyrazda çizmeye baþlamýþtý en güzel resmi þehrin üstüne. Sanki yaþadýðý tüm güzellikler canlanmýþtý karþýsýnda. Yüzünde oluþan tebessüm içini aydýnlatmýþtý. Bir film izler gibi izliyordu geçmiþini… Doðacak güneþ kendini gelli etmiþti daðlarýn ardýndan en güzel kýzýllýðýyla. Ama kara bulutlar yine kapladý mavi gökyüzünü ve kestiler güneþin önünü, kuzeyden gelen ressam kayboldu birden. Oysa sevdayý çiziyordu tam yaþadýðý þehrin üsütüne. Ve þehrin üstündeki tuvalde eksik kaldý resim…. Týpký sevda sevda türkü türkü umut kokan yüreklerinde yarým kalan aþklarý gibi…..

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.