..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Mehmet Sinan Gür




28 Ekim 2009
Frankenþtayn Besin Gdo, Saðlýðýmýzý Tehdit Ediyor  
Mehmet Sinan Gür
Akýl fikir baðýþla Tanrým... Bu konuda imza kampanyasý baþlatýlsýn... Biz kobay deðiliz... Tv kanallarý hergün yayýn yapsýn... Bu kabul edilir þey deðil... Bunlar insanlarýn GDO yönetmeliðine gösterdiði tepkilerden seçmeler.


:BFJF:
Yasa gücünde yönetmelikle GDO larýn (Frankeþtayn Besin, Genetiði Deðiþtirilmiþ Organizma) ithali birtakým çekincelerle birlikte serbest býrakýlmýþ. Ama bu çekinceler yeterli deðil. GDO Türkiye'ye hiç girmemeli.

Öðrendiðime göre bundan sonra çiftçiler ekmek istedikleri þeylerin tohumunu, örneðin domates tohumunu bile dýþarýdan, Ýsrail gibi ülkelerden alacaklar. AKP tarafýndan böyle bir yasa çýkarýlmýþ. Artýk buðday, pamuk, aklýnýza gelebilecek ekilen biçilen ne kadar temel ürün varsa, tohumu dýþarýdan alýnacak. Buna hangi zihniyet nasýl karar veriyor, insan küçücük bir çýkar için nasýl bu kadar aymaz olur, memleketini, insanlarýný satar?

Ben size ne olacaðýný söyleyeyim. Tohumlarýn gen yapýsý ile oynayan dünya çapýnda kurumlar var. Gen yapýsý deðiþtirilen tohumlar isteðe göre yalnýz bir kez ürün veriyor, bir yýl ekiliyor, ikinci yýl yok. Ýnsan vücudunda hücre yapýlarýný etkiliyor, kalýcý tahribatlar yapýyor. Diyelim uzun vadeli, yýllara yayýlý olarak kansere neden oluyor. Ayný Aids virüsünün yaptýðý gibi vücut baðýþýklýk sistemini çökertiyor.

AKP’ye oy verip bu gibi yasalarýn iþleme girmesine meydan verenler, böyle bir þey olduðu takdirde, sonuçlarýna yalnýz oy vermeyenler katlanmayacak, siz de bu iþin içindesiniz. Günün birinde insanlar genleriyle oynanmýþ ürünler yemekten sapýr sapýr ölmeye baþladýðý zaman siz sað kalmayacaksýnýz. En azýndan oy verdiðiniz adamlarý denetleyin. Bu adam ne diyor, bu iþi nasýl, neye dayanarak yapar? Bu kadar aymazlýk, enayilik neden? Bunlarý bir sorun. Çünkü artýk yalnýz bizim deðil sizin canýnýz da söz konusu. Burada paradan söz etmiyorum. Bu olay hayatta kalma konusu. Göz göre göre, kendi elinizle hayatýnýzý teslim ediyorsunuz. Aklýnýzý baþýnýza toplayýn, bunu yapmayýn.

Aþaðýda daha önce yazdýðým bir yazýyý yeniden yayýnlýyorum.

Yaþamýmýz Tehdit Altýnda

Yiyecek maddelerinin hormonlu olarak üretmekten daha büyük bir tehlike bizi bekliyor. 22:Kasým.2002 Gecesi saat 11.30 da Flash TV’de Bir program izledim. Konu yiyecek maddelerinin genleriyle oynanmasý, katýlýmcýlar Dr. Ümit Emre, Doç Dr. Þükran Þahin idi. Not edebildiklerimi aktarýyorum.

Geliþmiþ ülkelerde, özellikle Amerika Birleþik Devletleri’nde yiyecek maddelerinin genlerinde çeþitli bahaneler öne sürerek deðiþiklikler yapýlmaktadýr. Örneðin patatesin içine giren patates zararlýsýna karþý, onu patates hücrelerinin DNAlarýna yapay, ya da deðiþtirilmiþ genler aþýlanmakta, böylece patates zararlýsý patates içinde yaþayamamaktadýr. Ancak bu iþlemin hiç hesaba katýlmamýþ sonuçlarý olabilmektedir. Þöyle ki, bir kere zararlýyý önleyici gen istenen yere deðil, kendi istediði yere gitmektedir. Bu bir anlamda kontrolün daha baþýndan kaybedilmesi demektir. Ýstediði yere giden gen gittiði yerde kontrol dýþý etkiler yapmaktadýr. Zararlýnýn patates içine girmesini önlerken kanserojen toksinlerin aþýrý ölçüde salgýlanmasýna neden olabilmekte, AIDS, Hepatit B gibi virüslerin tetikleyicisi durumuna girebilmektedir. Yani patates yiyerek AIDS olma, bilinmeyen hastalýklara yakalanma olasýlýðý ortaya çýkmaktadýr. Buna karþýlýk bazý çevreler aðýzdan alýnan maddelerin midede sindirileceði, o yüzden karýþmayýp bünyeye bir zarar vermeyeceði söylenmiþse de bazý durumlarda besin maddelerinin sindirilmeden kana karýþabileceði bilimsel bir gerçektir. Buna karþýlýk bazý çevreler aðýzdan alýnan maddelerin midede sindirileceði, o yüzden karýþmayýp bünyeye bir zarar vermeyeceði söylenmiþse de bazý durumlarda besin maddelerinin sindirilmeden kana karýþabileceði bilimsel bir gerçektir. Yani karþý iddia geçersizdir.

Zararlýyý öldüren gen patates hücresi içinde istediði yere gidip kontrolden çýkýnca örneðin patateste bulunan A vitamini anormal bir þekilde artabilir. Normalin 100 katýna çýkabilir. Siz bir patates yediðinizi sanýrken aslýnda 100 patates yemiþ olursunuz. Bilimsel olarak fazla A vitamininin zehir etkisi yaptýðý bilinmektedir. Ya da bunun tam tersi olabilir. Patateste hiç A vitamini olmaz. Siz beslendim sanýrken hiç besin almamýþ olursunuz. Bunun beklenmedik sonuçlarý olabilir. Çin’de pirincin genleriyle oynanmýþ ve yaygýn olarak gece körlüðü hastalýðý çýkmýþtýr.

Ayný iþlem mýsýr kurduna karþý yapýlmaktadýr. ABD’de yetiþtirilen soya fasulyesinde yapýlmaktadýr. Böyle iþlemler Doða dengelerinin alt üst olmasýna neden olur. Mýsýr kurdu ile beslenen kuþlar beslenemez olurlar. Onlarýn ayaklarýna bulaþan polenlerle döllenen bazý bitki türleri yok olma tehlikesi ile karþý karþýya kalýrlar. Bir türün yok edilmesi soykýrým demektir ve doðanýn milyonlarca yýlda oluþturabildiði deðiþim zinciri bozulur. Maddeler baþka maddelere dönüþemezse bunun ucu insanlara da dokunur.

Bütün canlýlarýn ve bitkilerin genleriyle oynamak mümkündür. Alabalýk, tavuk, mýsýr, domates, patates, soya fasulyesi insanlarýn en çok tükettikleri ve üzerinde en çok oynanan canlý ve bitkilerdir. Yani tehlike çok yakýndadýr.

Bu çalýþmalar ilaçlama ve aþýlar yerine kullanýlmak üzere yapýlmasýna karþýn þu anda herhangi bir denetleme olmadýðý için, bilimsel olarak kontrol altýna girmiþ olmadýðý için çok tehlikelidir. Genler bazen çýplak tabir edilen þekilde kullanýlmaktadýr ve bu son derece tehlikelidir. Örneðin yine patatese çocuk felci aþýsý yerine geçecek genler yerleþtirilmiþtir. ABD 9.5 milyon hektar alana genleriyle oynanmýþ soya fasulyesi ekmiþtir. Bunlar toksik mi, yani zehirli mi, en masumundan alerji yapar mý, AIDS, kanser riski var mý bilinmiyor. Analiz yapmadan kullanmak son derece sakýncalýdýr. Ayný zamanda bu gýdalar bizim gibi ülkelere satýlmak üzere, yolda, geliyor. Öngörülebilir riskler için önlem alýnabilir ama bir de baþýmýza ne geleceðini bilmediðimiz riskler var. Bu yüzden yaþamýmýz tehdit altýndadýr. Kromozomlarla oynamanýn geri dönüþü yoktur. Deðiþikliðe uðramýþ bitkilerin polenleri rüzgarla bir ülkeden diðerine gidebilir. Yani tehlike bir ülke için deðil bütün dünya içindir. Polenler sýnýr tanýmaz. Bütün eko sistem sonsuza kadar deðiþebilir. Sonunda yýkýntýnýn altýnda bunu yapanlar da kalabilirler.

Avrupa Birliði ülkeleri bu konuyla ilgili bir komisyon kurmuþ. Genleriyle oynanan hiçbir yiyecek maddesini sokmuyorlar. Yani güçleri olduðu için direniyorlar. Japonya, topraklarý sýnýrlý olduðu için yiyeceðini ABD’den almak zorunda. ABD’den hangi yiyeceklerin genleriyle oynandýðýnýn ambalaj üzerine yazýlmasýný rica etmiþler. ABD bu ricayý reddetmiþ. ABD kendi ülkesi insanlarýna genleriyle oynanmýþ yiyecekleri yedirmiyor.

Türkiye’de böyle bir denetim yok ve 15 milyon aç insan var. Aç insan önüne ne konursa yer. Bilindiði gibi yakýn zamanda þeker üretimine kota kondu. Türkiye’de artýk istendiði kadar þeker üretilemeyecek. Eksik kalan bölüm ABD’den ithal edilecek. Orada üretim genleriyle oynanmýþ mýsýrdan elde edilen niþastanýn yine sentetik olarak tatlandýrýlmasýyla yapýlýyor. Bir süre sonra bunlar önümüze konacak.

Gümrüklerde biyo-teknoloji laboratuarlarý kurulmalýdýr. Besin maddeleri incelenmeden ve onaylanmadan ithal edilmemelidir. Bunun için çalýþmaya bugün baþlansa tam olarak bir koruyucu oluþturabilmek için 4-5 yýl geçmesi gerekir. Bu yüzden hükümetimize de iþ düþmektedir.

Herkes manavýndan, bakkalýndan, marketinden aldýðý yiyeceklerin genleriyle oynanýp oynanmadýðýný sormalýdýr. Þimdi olmasa bile bir süre sonra bir bilinç ve duyarlýlýk oluþacaktýr. Genleriyle oynanmýþ yiyecekleri yemeyin, yedirmeyin. ABD bu yiyecekleri sorgusuz sualsiz gönderiyor. Genlerle oynanmasý durdurulmazsa hep birlikte yok olacaðýz. Bir makinenin diþlilerinden biri çýkarýlýr ya da bir diþli daha eklenirse bütün sistem karmakarýþýk olur, çöker. Genlerle oynamakla ayný þey yapýlmýþ oluyor. Milyonlarca yýlda oluþan biyolojik denge bozulursa, geri dönüþü yoktur.

Bu konuda yazýlan raporlar DPT nin (Devlet Planlama Teþkilatý) Sekizinci 5 yýllýk kalkýnma planýna girdi. Türkiye’de haber yapýlmýyor ama dünyada Green Peace (Yeþil Barýþ) örgütü, çevreciler eylemler yapýyorlar. Klonlanan Dolly adlý koyun öldü ama ölmeden önce genetik olarak 100 yaþýna girmiþ. Yani olaya gerçekten hakim olunamamýþ. Hilkat garibeleri yaratýnca konuya hakim olunmuþ sayýlmaz.

Eskiden beri geçerli olan bir kural vardýr. Bilinmeyen ot yenmez. Çünkü zararlý, zehirli olabilir. Bu basit, anlaþýlýr kural þimdi de geçerlidir. Bilgilenmek gerekir. Bu sorun var olma, yok olma sorunudur. Yangýna depreme benzemez. Hiç durmayacak bir tehlikedir. Genleriyle oynamýþ buðdaydan yapýlan ekmekleri zaten þu anda yemekteyiz. Belki bilmeden diðerlerinden de yiyoruz. Kendimizin ve çocuklarýmýzý geleceði için duyarlý olmalýyýz.

Metnin tamamý programda doktorlarýmýz tarafýndan söylenmiþtir. Size doðru geliyorsa, lütfen bu konuda bir kamuoyu oluþturmak ve herkesi haberdar etmek üzere bu yazýyý çoðaltýp olabildiðince tanýdýklarýnýzla ve çevrenizle paylaþýnýz.

M. Sinan Gür
23.Kasým.2002

Aþaðýda

http://www.ekolay.net/saglik/haber_msn.asp?Page=1&pid=642&haberid=656565

adresinden alýnmýþ olan metin vardýr.

Yönetmeliðe çok büyük tepki var

Teslim bayraðýný çektik bebekler de tehlikede...

Prof.Dr. Þeminur Topal (Yýldýz Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalý Baþkaný): “Bu yönetmelik ile genetiði deðiþtirilmiþ ürünler resmen serbest olacak. Yönetmelikte bebek mamalarýnda bu gýdalar yasaklanýyor ancak anne sütüyle zaten bebeðe geçecek. Özellikle ABD kaynaklý bir þirket, tarým politikamýzý etkileyecek. Yönetmelik çýkarsa tarýmda ve zirai ilaçlarda onlara baðýmlý olacaðýz. Çünkü o ilaçlarý da onlar üretiyor. Tarýmda teslim bayraðýný çekmiþ olacaðýz. Bunun yanýnda uzun vadede birçok hastalýk da GDO’lu ürünlerle gelecek. Bunlarýn baþýnda kanser, alzaimer ve deli dana var. Yönetmelikte ülkemize gelecek GDO’lu ürünlerin denetimin ciddi bir þekilde yapýlacaðý kaydediliyor. Ancak bizde bu tür gýdalarý denetleyecek bir teknoloji yok. ABD’den gelecek tohum ürünlerinde, etiketinde ne yazýyorsa ona inanmak zorunda olacaðýz.”

AKP korktu, konuyu yönetmelikle çözdü

Ziraat Mühendisleri Odasý (ZMO) Baþkaný Gökhan Günaydýn: “Yönetmelikle, GDO’lu tohumlarý üreten bazý þirketler de Tarým Bakanlýðý’nýn oluþturulacak kuruluna baský yapabilecek. Yurtdýþýna baðýmlý hale geliriz o zaman. Saðlýða zaten zararlý olan bu tohumlar, daha çok mýsýr, soya ve pamuk alanýnda kulanýlacak. Zaten bu 3 tür neredeyse tüm gýda sektöründe kullanýlýyor. Bu sebepten ötürü saðlýk alanýnda sorunlar yaþayacaðýz. AKP Hükümeti muhalefetten korktuðu için, olayý yönetmelikle çözdü. Diðer yandan bu yönetmelikteki koþullar istenildiði anda deðiþtirilebilir. Çünkü yasa deðil ve bir imzaya bakacak.”


GDO’lu ürünlerle saðlýðýmýz tehlikede

Ýstanbul Üniversitesi Ýstanbul Týp Fakültesi Genel Cerrahi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirkol: “Yurtdýþýndan gelecek olan GDO’lu mýsýr, soya, pamuk gibi bitkiler yað sanayinde, hazýr gýdada kullanýlacak. Sadece mýsýr tüm gýdalarýn en az bin tanesinde kullanýlýyor. Soya çikolata yapýmýnda kullanýlýyor. GDO’lu tohumlarla üretilecek ürünler bu gýdalarýn içinde olacak. GDO’lu gýdalar bakterilerin direnç kazanmasýna yol açar. Bu nedenle antibiyotikler iþe yarayamaz hale gelebilir. Biz bu ürünleri tüketmeye baþlarsak, 10 ile 20 sene içinde kýsýrlýk, böbrek ve karaciðer yetmezliðine çok sýk rastlayacaðýz. Yani etkilerini uzun vadeli yaþayacaðýz. Karnabahar mozaik virüsü denilen bir virüs de GDO’lu ürünlerde bulunuyor. Bu virüs, insanda geliþmekte olan ama savunma sistemi tarafýndan yok edilen bir kanserin yok edilmesini engeller.”

Kamuoyu baskýsýný yönetmelik halletti

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer: “Genetiði Deðiþtirilmiþ Organizmalarla ilgili tasarýnýn taslaðý vardý. Baþbakanlýk’tan geçtikten sonra tasarý olarak, TBMM Genel Kurulu’na gelseydi kuþkusuz çok fazla tepki çekecekti. Bu iþi bir yönetmelikle hallettiler. Böyle daha kolay oldu Meclise gelseydi uzun bir prosedürü olacaktý.”


Bioterörizim için imkan yaratacak

CHP Tokat milletvekili Orhan Diren: “Dünyada tohum sektörü 40 milyar dolarlýk bir sektör. Bu nedenle çok güçlü. Bu sektörün baþýnda ABD var. Diðer ülkeler ise Fransa ve Ýsrail’dir. Bugün ABD’de obezite ve buna baðlý birçok rahatsýzlýk ortaya çýkmýþ durumda. Ancak tohum sektörü çok güçlü olduðu için bu konulara fazla deðinilmiyor. Dýþarýdan gelecek GDO’lu tohumlar konusu saðlýk dýþýnda da çok ciddi bir konu. Bir biyoterörizm bile söz konusu olabilir. Bu bir ülkenin savunmasýyla alakalýdýr. Bu nedenle böyle bir riski olan bu tasarýyý dikkatli bir þekilde tartýþacaðýz.”

Kaynak: VATAN

Aþaðýda GDO yönetmeliðinin çýkarýlmasýna tepkiler yer alýyor. e-kolay.net sitesinden alýnmýþtýr ve çok aðýr eleþtiriler silinmiþtir.

ABD ye satýlmýþ kuklalar.sigara yasaðýnýda amerika emir buyurmuþtur, bizi ne zaman düþündüler ki. Eminim aþýda da gen bozucu ilaç vardýr, 5 ay önce ölümcüldü þimdi atlatýlabilir oldu. Sahtekarlar ama yoook onlarýn ne suçu var onlarý tepemize çýkaran halk herþeyi hak ediyor.

Iste ABD Gibi Ülkeler Dünya Sömürgeciligini Elde Tutmak icin Her Yolu Deniyorlar. Simdi de Genlerimizle Oynayarak, Bizleri, Mutant, Maymun, Geri Zekali, Hastalýkli, Felçli Vs.. Toplum Sinifina Sokmaya Ugrasiyorlar. Amac, Düsünemeyen Bir Toplum Yaratip Herseye Sahip olmak.. Ve Bizim Milletvekillerini Oraya Cagirarak Hadi Baslatin Diye Talimat Veriyorlar..

abd de din, vicdan hiçbiþey yok . Olan halka olur. Bu haberi her yerde paylaþýn arkadaþlar.

Þimdi konuþmak kolay kardeþim. Bu adamlar yurt dýþýndan ithal gelmedi bu ülkenin vatandaþý ve sizler getirdiniz bunlarý bir daha aday olsunlar bir daha getirirler. Bunlarýn herþeyi dayatma kimsenin fikri önemli deðil. Adam gizli yapmýyor herþey açýkta ama yine de ses yok. Bu aralar millet olarak herþeye göz yumar olduk GDO'lu ürünlere de kimse ses çýkarmaz, . olur biter.

arkadaþlar buraya yorum yazmakla olmaz saðlýk bakanlýðýný arayýn veya yorum yazýn itiraz edin burda kalmasýn yarýnlarýmýz için yayýn kuruluþlarýný arayýp bu konunun üstüne gidilmesini isteyin birþeyler yapýn yarýn çok geç olabilir

Yazýklar olsun. Çocuklarýmýzý nasýl bir gelecek bekliyor? Geleceðimizi karartýyorlar resmen

Tek kelimeyle yazýk! Bunu kabul edenlerin de evlatlarý var!

YETER ARTIK DEMEK ÝSTÝYORUM GÖZ GÖRE GÖRE TÜRK ÝNSANIN SAÐLIYLA OYNUYORLAR, BENCE HERÞEY BÝR KOMPLO TEORSÝ GÝBÝ SÝGARA SAÐLIÐA ZARARLI DÝYE ÝÇÝMÝ KISITLANIYOR TEBRÝK EDERÝM ÇOK ÝYÝ BÝR KARAR FAKAT BÖYLE BÝR ADIM ATIM SÝGARADAN DAHA ZARARLI OLUCAK BU MADDEYÝ NÝÇÝN ÝZÝN VERÝYORUZ KAMU OYUNUN ÖNEMLÝ ÖLCÜDE FÝKRÝNÝ YANSITAN SAYIN MÝLLET VEKÝLLERÝMÝZÝN NÝÇÝN OYUNA SUNULMAYIP BÝR ÝMZAYLA ÝÞÝ BÝTÝRÝYORLAR VE ÝÇÝNDE BU MADDEDEN OLUP OLMADIÐI YAZMIYCAKMIÞ. BÝRAZ OTURUP DÜÞENÝLÝM LÜTFEN BEN BU MADDEYÝ VÜCUDUMA ALMAK ÝSTEMÝYORUM.

..evet hastalanalým , hasta vatandaþ için ABD den ilaçlar alalým..ABD kýsa sürede ekonomisini toparlar ; bizim gibi enayiler olduðu sürece..bir sonraki seçimlerde yine AK Partinin kazanmasýný saðlayalým ki bu süreç sekteye uðramasýn..genleri deðiþtirilmiþ gidalar acaba Türk Halkýnýn zaten Balýk hafýzasýný hepten bitirir gibime geliyor. ATAM RAHAT UYU ; BÝZDE UYUYALIM..HATTA HEP BERABER UYUYALIM. DEVAM.

Bunu da halkýn referandumuna açsýnlar.Bizim adýmýza nasýl böylesine kararlar alabiliyorlar...Allahý olan bu sorumsuzluðu yapamaz...Çocuklarýmýza saðlýksýz bir hayat sunarak , kanseri yaygýnlaþtýrark geceleri rahat uyuyabilecekler mi?

kanserden ksýrlýða adý henüz konmamýþ bir sürü hastalýða sebep olan bu genetiði deðiþtirilmiþ gýdalarýn yasayla izin verilip yedirilmesi cinayettir...

bu konuda imza kampanyasý baþlatýlsýn saðlýk örgütleri tarafýndan. biz kobay deðiliz tv kanallarý hergün yayýn yapsýn bu kabul edilir þey deðil. imzalayan bakanlar hakkýnda suç duyurusunda bulunulsun muhalefet tarafýndan. bu nasýl bir uygulamadýr milletini sevmeyen düþünmeyen hukuk tanýmayan bir yönetim hangi ülke vatandaþýna bu kötülüðü yapabilir içler acýsý burdan saglýk bakanýnýný göreve çaðýrýyorum. büyük suç iþleniyor hakimler savcýlar hukuk nerede medyadan halka duyurun lütfen. sorun çok ciddi maddi manevi acýlarý çok olacak gelecekte bu milletin sahibi yok mu?

önceden yönetmelik çýkmadan bu GDO lu ürünleri tüketiyorduk.þimdi resmi yoldan kendimizi çoluðumuzu çocuðumuzu zehirliyoruz. bu iþin sonu yok.

kimse dýþarýdan biþey almasýn kuru ekmekle de yaþarýz biz en azýndan kafamýz rahat olur baþýmýzdaki cellatlarý sevindirmeyiz. artýk ne yiyeceðimizi þaþýrdýk. Allah bunu yapanlarýn cezasýný versin. o kadar masum insanýn canlarýyla oynuyorsunuz.

yazýlanlara bakrasak her söylenen inanmamýz lazým ama ne kadarýný uyguluyorlar söyler misiniz lütfen? onlara bakarsanýz birçok þey yasak. türkiyede bakýnca kullandýðýmýz ürünlere herþey mevcut ne yazýkki yasak olan herþeyi bizler farkýna varmadan kullandýrýlýyoruz .bilinçli yada bilinçsiz önemli olan bizlerin saðlýðýmýzla oynanmasý

Aferin size, sýrada ne kaldý!.....Bu kadar mý gelecek neslinize acýmýyorsunuz?

Ýnsanlarýn saðlýðýyla oynuyosunuz bizi öldürmeden önce allah sizi baþamýzdan alýr.

AKILLI, BÝLÝNÇLÝ VE CÝN FÝKÝR BÝR TÜKETÝCÝ OLARAK TÜM YAPAY VE SUNÝ YÝYECEKLERE SAVAÞ ACIN. BU GIDALARI ALMAYIN.ÇARÞIDA VE PAZARDA GENLERÝ ÝLE OYNANMIÞ GIDALAR BEN BURADAYIM DÝYOR. DOÐAL GIDALARA YÖNELÝN VE BU SUNÝ ÜRETÝM SOYTARILIÐINA BÝLÝNÇLÝ SON VERELÝM. BUNU ÖNCE KENDÝNÝZ ÝÇÝN, SONRADA ÜRETÝCÝ VATANDAÞIMIZ ÝÇÝN YAPIN.

AB zehýrlý tohumlarýný türkiye ye satsýn gelir saglasýn bizim insanlarmýz hastalýk kapsýn. yasa cýkarýyorlar herkesten habersýz gýzlý ve kafalarýna göre. bu vataný siz kurtarmadýnýz sizin malýnýz degýl bu devlet.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Youtube Hâlâ Yasak
Trafik Kurallarýna Uyan Köpek
Sayýn Bilgehan Buðra’nýn Kafa Karýþtýran Laflarý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yemen Türküsü
Kitap - Sevdalinka - Ayþe Kulin
Erbil (Kuzey Irak) 1
Kitap - Karl Marx 32inci Dereceden Masonmuþ
Rüya Gibi - Kafkas Halk Danslarý Gösterisi
Empati Kelimesinin Anlamýný Hrant Dink'ten Öðrendim
Sezen Aksu Konserinin Düþündürdükleri
Film Kitap - Turyetski Gambit ve Plevne Savaþý
Boykot Bütün Dünyada Yayýlýyor
Ýngilizce Eðitim I, ODTÜ ve Oktay Sinanoðlu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nazým Hikmet'ten Çanakkale Þiiri [Þiir]
Ateþ ve Ölüm (Bütün Þiirler 16. 07. 2009) [Þiir]
Seni Seviyorum Bunalýmý [Þiir]
Ýncir Aðacý [Þiir]
Bir Dosta E - Mektup [Þiir]
10 Aðustos 1915 Anafarta Ovasý [Þiir]
Sevgisizlik [Þiir]
Mor Çiçekler [Þiir]
Eskiden [Þiir]
Bir Ruh Çaðýrma Operasyonu [Öykü]


Mehmet Sinan Gür kimdir?

Yazmayý seviyorum. Bir tümce, bir satýr, bir sözcük yazýp altýna tarihi atýnca onu zaman içine hapsetmiþ gibi oluyorum. Ya da akýp giden zamaný durdurmuþ gibi. . . Bir fotoðraf, dondurulmuþ bir film karesi gibi. Her okuduðunuzda orada oluyorlar ve neredeyse her zaman ayný tadý veriyorlar. Siz de yazýn, zamaný durdurun, göreceksiniz, baþaracaksýnýz. . . . Savaþ cinayettir. Savaþ olursa pozitif edebiyat olmaz. Yurdumuz insanlarý ölenlerin ardýndan aðýt yakmayý edebiyat olarak kabullenmiþ. Yazgýmýz bu olmasýn. Biz demiþtik demeyelim. Yaþam, her geçen gün, bir daha elde edemeyeceðimiz, dolarla, altýnla ölçülemeyecek bir deðer. (Ancak baþkalarý için deðeri olmayabilir. ) Nazým Hikmet’in 25 Cent þiiri gerçek olmasýn. Yaþamý ýskalamayýn ve onun hakkýný verin. Baþkalarýnýn da sizin yaþamýnýzý harcamasýna izin vermeyin. Çünkü o bir tanedir. Sevgisizlik öldürür. Karþýmýza bazen bir kedi yavrusunun ölümüne aldýrmamak, bazen savaþa –yani ölüme- asker göndermek biçiminde çýkar. Nasýl oluyor da çoðunlukla siyasi yazýlar yazarken bakýyorsunuz bir kedi yavrusu için þiir yazabiliyorum. Kimileri bu davranýþýmý yadýrgýyor. Leonardo da Vinci’nin ‘Connessione’ prensibine göre her þey birbiriyle ilintilidir. Buna göre Çin’de kanatlarýný çýrpan bir kelebek Ýtalya’da bir fýrtýnaya neden olur. Ya da tam tersi. Ýtalya’daki bir fýrtýnanýn nedeni Çin’de kantlarýný çýrpan bir kelebek olabilir. Bu düþünceden hareketle biliyorum ki sevgisizlik bir gün döner, dolaþýr, kaynaðýna geri gelir. "Düþünüyorum, peki neden yazmýyorum?" dedim, iþte böyle oldu. .

Etkilendiði Yazarlar:
Herþeyden ve herkesten etkilenirim. Ama isim gerekliyse, Ömer Seyfettin, Orhan Veli Kanýk, Tolstoy ilk aklýma gelenler.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Sinan Gür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.