En bilge insanlar bile arasıra bir iki zırvadan hoşlanırlar. -Roald Dahl |
|
||||||||||
|
Bu sabah geldi yeni kredi kartım Birden sevinçten uçtum havalara Attım kendimi maden bulmuşlar gibi sokaklara Dolandım en lüks mağazaları Deli gibi harcadım benim sandığım parayı Her gün akşama kadar sokakların altını üstünü getirdim Ve günler son buldu Elimdeki paralar suyunu çekip bitti Artık ne yaparım derken kendi kendime Bir de baktım önümde borç kağıdı Bir de ne göreyim benim sandığım paranın borcu gelmez mi karşıma? Eyvah! Çeke çeke döktüm gözyaşları Elimde avucumda ne varsa gitti. Kaldı sokaklarda bir ben bir de şarapçılar Günler geçti aylar geçti Ve bir kart yüzünden alt üts olan hayatımla Göçtüm gittim öteki tarafa Ardımdan söylendi yalan iyi bilirdikler Ve şimdi selam ediyorum herkeslere Aman aldanma çocuksu vaadlere insanlık Senin sandığını sana verip kandırıyorlar Önüne hiç tükenmez sandığını veriyorlar. Ve bir gün kapını çalıp Pardon kredi kartı borcunuzdan ötürü eşyalarınıza el konuldu diyorlar Sonra da donuna kadar neyin varsa koparıyorlar senden Sonra da ah ben ne yaptım diye kahroluyorsun insanlık Benden her bir insana son bir öğüt Aman ha! İnsanlık sen sen ol kanma boş vaadlere Kanma kuru sözlere Sonra üzülen başkası değil sen olursun İmza öteki dünyadan seslenen bir dost...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Barış Ünlü, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |