Kendi görüşlerim var -sağlam görüşler-, yine de her zaman onlara katılmıyorum. -G. Bush |
|
||||||||||
|
Ne insanlar gördüm Namusu akla kurban gitmiş, aklın utandığını düşkünlükten, Dilin döndüğü anlamsız feryadı Damarı çatlamış ar çaresizliğinde Ne insanlar gördüm Gözlerinde gelincik tarlaları Alınlarında uğursuzluğun şavkı Ellerinde çağın demir kalbi Önlerinde sonsuz bilinmezlik Ne insanlar gördüm Pazarlarda, ara sokaklarda İsyan çiçeklerini eze eze Ölüm mangaları ucubeliği evlat katili sarhoşluğunda Ne insanlar gördüm Üşümüş serçe titrekliğinde Yükseklerde uçan şahin bakışlarla ay yararken zindan gecelerini Zap coşkunluğunda akan kanlarda Ve insanlar gördüm Sarı Saltık bilgeliğinde Gözbebeklerinde umut Aynaların sakladığı esrarı Ölen her bir canla yaşatan Ve insanlar tanıdım Delişmen ırmaklar coşkunluğunda Fırat gibi Dicle gibi kıvrım kıvrım Batışında güneşin bir tutam yalnızlığı Doğuşunda ayrılığa olan hasret yürekliğinde Sır perdesi NE’nin içinden akıp gelmiş Sokrat ululuğunda erdemler dünyasına
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |