..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Muhammed CAN




3 Ekim 2015
Size Ne Oldu?  
Muhammed CAN
Peki, ne oldu size de Ebu Sufyan’ýn, Hamza’nýn mezarýna attýðý tekme anýnda sarf ettiði sözleri þimdi sizin kalemlerinizde damlalar oldu.


:AFDG:
Ne olduysa, Ýsrail’in Kuneytra saldýrýsýndan sonraki Hizbullah’ýn Kahhar sýfatý Siyonistlerin ensesinde patlamasý, o ilahi vaadin tecellisi ile baþladý. Gerçi çok daha önceleri de vardý ama; Hizbullah’ýn o operasyonunun ardýndan Türk Ýslamcý cenah, tek kumandaya baðlanmýþ roketler gibi hepsi bir anda ateþlendi.

Öyle ya! Kuneytra’da Ortadoðu’nun baþ belasý olan Hasan Sabbah’ýn fedaileri, Nizam-ül Mülk’ün nizamýný bozuyor.

Ve tabii ki Malik Eþter, Pardon! Kasým Suleymani‘nin, on yýllardan bu yana savaþ halindeki Irak’ýn yorgun halkýna yardým için sahaya inmesiyle bir vaveyladýr koptu.

Ne oldu size de on yedinci yüzyýldan bu yana savaþmamakla övündüðünüz komþunuz Ýran’a karþý hep birlikte ‘‘Pers Emperyalizmi’’ þarkýsýný koro halinde tutturdunuz? Bu þarkýnýn güftesi kime ait biliyor musunuz? Bilmiyorsanýz kollarý taþla ezilen Filistinli kardeþlerinize sorun. Onlar bu güftenin sahibini asla unutmazlar!

Ne oldu size? Ne oldu size de kendilerine dokunulmazlýk zýrhý giydirilen Aþere-i mübeþþire ehli gibi her istediðinizi yapma ve söyleme salahiyetini buldunuz?

Ne oldu size de Cemaat hocalarý olarak hep birlikte Þiiliðe karþý Yahudilere bile söylemekten utanýp, çekindiðiniz hakaretleri din adýna yapmaya baþladýnýz?

Ne oldu size de Müslümanlýðýnýzýn birinci þartý Allah’tan baþka ilah olmadýðýna þahitlik yapmak iken, NATO’nun emirlerini Ýslamýnýzýn þartlarýndan öncelikli bildiniz? Oysa sizler en az kýrk yýl boyunca (ki bu kýrk yýlda Kudüs’e þükür secdesi ile kýrk sefer düzenleyebilirdiniz) yoldaki iþaretleri okuyarak hatim indirirdiniz.

Hani imanýnýzdan Þüphe etmediðiniz gibi Siyonizm’in de Ýslam’ýn baþ düþmaný olduðundan þüphe etmezdiniz. Hani nerede o Mescid-i Aksa için akacak olan kanlý-þanlý Sloganlarýnýz? Hani Düþmanlarýnýz Haçlý NATO emperyalizmiydi. Þii-Sünni kardeþ, ayrýmcýlýk yapanlar kalleþti?

Ne oldu size de her tarafý yakýlýp yýkýlmýþ Ýslam coðrafyasýnda ümmetin evlatlarý kendi küllerinden yeniden kendini yaratmak isterken, sahip olduðu coðrafyasýný kendi inancý, kültürü ve deðerleri ekseninde þekillendirirken, sizler de birden bire Ýslam dünyasýnda Ýsrail stratejistliðine soyunup, gönüllü akýl hocalýðý yapmaya baþladýnýz?

Ne oldu? Neden bugün bile ‘‘Paralel devlet oluþturmuþlar’’ diye terör ilan ettiðiniz iktidar ortaðý cemaatinizin ortaklarýna ve planlarýna gönüllü asker oluyorsunuz?

Düne kadar Ýktidar ortaðýnýz olan cemaat, sizi Ýran ajanlýðý ile suçlarken, bugün o terör örgütünden daha fazla Ýran düþmanlýðý yaparak, onlarý sollayarak, geride býrakmanýz neden?

Neden dün Kardeþ ülke ilan etmekle övündüðünüz Suriye’ye, bugün kiralýk katilerinizi mücahitlik etiketi altýnda gönderip yeðenlerinizi katlediyorsunuz?

***



Demek ki Yavuz’un Ruhu bedeninizden hiç çýkmamýþ. 2. Ýdris’iniz de hazýr.

Ey Ahali! Duyduk duymadýk demeyin!

Baðdat’ a, Þam’a, Yemen’e, Mýsýr’a sefer vaar!

Kahire’yi fethetmek için Sina’yý geçmek istediðimizde, ulu Tanrý bizi yaðmurla ödüllendirecek!

Kutsal Gaz ve Petrol yataklarý, Pardon! Kutsal emanetler ve beldeler sizi bekliyor. Bu ulu Tanrýnýn, ‘‘Necip Türk milletine’’ özel hediyesidir! Büyük Türk’ün (Kaþgarlý Mahmut) ‘‘Tanrý, Ýslam’ý korumak için Türk milletini özel yaratmýþ” ilhamý yersiz deðildir. Mete Han da “Tengri’den aldýðý levhalarla” bize yol gösterecektir.

Necip Türk milletinin 21. Yüzyýl sultanýnýn kerametiyse, kendinden menkuldür. Abdestinden þüphen olsun da bundan olmasýn. O’nun, en büyük kerameti; Neo-Osmanlý imparatorluðudur. Bu ilahi bir vaattir! Kutsal‘‘Erdanay ‘’örgütünün, iki kýta arasýndaki iki saraya dokuduðu mekik buna þahittir. ‘‘Erlik han’’ Türklük için korunmuþ bakir Afrika kýtasýnýn hazinelerini teslim etmenin sabýrsýzlýðý içinde…

***

Türk Ýslamcýlarý- Ortadoðu hakkýndaki küresel tezlerinin bini, bir paraya gitse de- Arap Baharý ve akabinde Ortadoðu’ya Sultan olmak adýna, siyasal Ýslamcý tezleri ve de Stratejik çukurlar uðruna döktürdükleri kanýn yarýsýný, Kenan diyarýnda akýtsaydýlar ya!

Yazboz tahtasý olsa da ‘‘yeni Ortadoðu ve Türkiye’’, ‘‘yeni Ortadoðu ve Araplar’’, ‘‘yeni Ortadoðu ve Kürtler’’ Yeni Ortadoðu ve Persler’’ baþlýklarý altýnda Saray Nedimleri Kara Kýtada arz-ý endam ederken, yegâne tehlike Þiilik!

"Yeni Ortadoðu ve yeni Osmanlý(yeni Türkiye)” akýncýlarý olarak IÞÝD helak olsa da Stepnede Tanrýsal bir zatýn komutasýndaki binlerce Kürt Gerillasý var!

***

Peki, neden Ýran’ý hedef alýyorsunuz?

Üstelik Yýllarca ABD-Ýsrail ve Batý karþýtlýðý yaptýðýnýz ve bunun sesi hala kulaklarda çýnlarken.

Hani Ýran Ýslam devrimi bizim için bir laboratuvardý?

Hani eldeki olumlu-olumsuz bütün deðerlerimizi o laboratuvara sunacak, elde edilen sonuçlarla rotamýzý belirleyecektik?

Hani …

Ben söyleyeyim:

Anlamamýþ fakat anlar gibi yapmýþtýnýz. Dünyevi menfaatleriniz ön plana çýkýnca da anlamazlýðýnýzý mezhep kýlýfýna büründürerek kývýrdýnýz.

Doðrulara aþina olmak beyinlerinize aðýr geliyordu.

Seksen yýl boyunca memleketiniz ulemasýzlýktan kasýp kavrulurken, yüzlerce yýllýk ulema geleneðine burun büktünüz. Soru(n)larýnýzý ilim ve edep uðruna ömrünü çürüten büyük (A. M.Yezdi, Ü. C. Amuli gibi)ü statlara sormak yerine, kýyýda köþede atýl olan Ýngiliz Þiiliði yapan mollalara sordunuz! Oysa Ýran ve Þiilik hakkýnda en fazla yarým asýr önceden öðrenmeye baþladýðýnýz ve hala iki kelimeden öteye geçmeyen Ýslami bilgi kýrýntýlarýnýzý bile o havzanýn tercüme kitaplarýnda öðrenmiþtiniz.

Anlamadýnýz, anlamak istemediniz. Çünkü sizin din diye bildiðiniz yegâne olgu, ya eli kanlý atalarýnýzýn fetih yolu, ya da Muaviye’nin Allah’ýn kitabýnda kusur bulma ve onun kullarýný kendine köle edinme diniydi.

Ýbadette olmazsa olmaz diye bildikleriniz ise; Mecusilik ile itham ettiðiniz, on dört asýr önce Ali’nin adaletine gönül vermiþ bir milletin eski kültürü!

Yeni Türkiye ve Yeni Ýslam’ýnýz ise, Kardeþlerinizin kanýný dökerek efendilerinize katran pompalama kethüdalarý yapmak adýna, zillet olarak size yeter! Üstelik bu zilleti, Allah’ýn dini adýna hizmet ettiðinizi söyleyerek yapýyorsunuz.

Dini bilgilerinizin kaynaðýný oluþturan kitaplarýn tercümesini abdesti dahi doðru-dürüst almasýný bilmeyen NATO Ýslamcýlarýnca yapýldýðýný bile bilmeden!

***

Peki ya Kürt Ýslamcý aydýnlar, sizlere ne oldu?

Pek ala, biliyoruz ki Türkiye’de din adýna söz söylemek ve ardýndan Ýktidara kul olmak isteyenler, ilk önce Þia'ya bir güzel saydýrmak zorunda. Ve tabii ki bu kadarý yetmez, Amerika basýnýndan daha aþaðý seviyede bir de iftiralar döþemeli ki sadakatte kusur etmediðini ispatlamýþ olsun.

Size Ne oldu da Ýktidardan nevale kapmak için düne kadar her hafta sonu gece yarýlarýna kadar konuþmalarýmýzý günlük yazýlarýnýza dönüþtürmeyi ne çabuk unuttunuz?

Peki analarýnýzýn bugün bile rahibe kýyafetidir diye giyinmekten utandýðý mantonun yerine Halep’ten, Þam’dan getirilen Kara çarþaflarýn üstündeki Suriyeli tezgâhtarlarýn alýn terinin kokusu gitmeden, onlara ihanet ediþinize ne demeli?

En fazla sekiz-on yýl öncesi sabahlara kadar bizimle Velayeti Fakih’i tartýþanlar, ne oldu da O makamda oturaný diktatörlükle itham eder oldunuz? Hani kurulmuþ olan bu Ýslam devleti Huseyni Kýyamýn bize býraktýðý yegâne deðerli hatýrasýydý?

Hani sade yaþamý ile Ýsa’nýn takvasýný andýran Pir-i Cemeran’ý anmadýðýmýz sohbetlerin bir deðeri olmazdý? Yokluk ve yoksulluk günlerinizde, elde avuçta olanlarý ihlas ve samimiyetle bölüþmedik mi?

Batýlý aydýnlara öykünmek, onlar gibi popüler olma özleminize “varsýn olsun” diyerek, istediðiniz kaynaklarý büyük bir özveri ve fedakârlýkla ulaþtýrmadýk mý?

Peki, ne oldu size de Ebu Sufyan’ýn, Hamza’nýn mezarýna attýðý tekme anýnda sarf ettiði sözleri þimdi sizin kalemlerinizde damlalar oldu.

***

Fatih’in lümpen Ýslamcýlarý! Ebu Zer; Hayal dünyasýnda rol almak deðildir. Ebu Zer, Bir Karakterdir. Zalim nerde olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin, ona karþý þerefini korumak, insani kimliðini yitirmemek, zalimin gücü önünde eðilmemek, adaletten sapmamak, dünya metaýna deðil, Allaha sadýk kul olmanýn adýdýr. Rebeze; saraylýlarýn zulmüne isyan, sultanlarýn kölelik boyunduruðuna baþkaldýranlarýn ölüm duraðýdýr. Rebeze; tek kiþilik bir ümmet olanlarýn, yalnýz baþýna yaþamasý, ölmesi ve öyle dirilmenin adresidir.

Türk Lümpen Ýslamcýlarýn hemen hepsi Bremen mýzýkacýlarý gibi hep bir aðýzdan, koro halindedir. Bir yandan Emperyal Ýran(!) diye yýrtýnýrken, öte yandan Osmanlý haritasýný raftan indirmek lazýmmýþ diye akýl hocalýðý yaparlar. Bir yandan Osmanlý Þehirleri Ýran kontrolündeymiþ, öte yandan ‘‘Yeni bir oyun(tuzak) kurmak lazým’’-mýþ! Osmanlý haritalarýný raftan indirmek, bunun hayallerini kurmak, öyle Don-Kiþot naralarý atmakla olmuyor iþte! Planlarýnýza gelince; kurun bakalým… Allah da size bir oyun(tuzak) kuruyordur. Bu ümmetin kaderi sizin gibi lümpen Ýslamcýlarýn ellerine terk edilecekse ümmetin geleceði bugünkü halinden daha vahim olacak demektir.

***

Ýnanýn, özlem duyduðunuz ‘‘Dombra ve Step kültürü’’ aþkýna iktidar döneminizdeki zulüm, Muaviye’nin Murran Sarayýndan çýkan fetvalar sebebi ile Mezopotamya’daki akýttýðý kaný aratmýyor.

Muaviye kadar ona emir eri olanlar da ayný mukadderatýn yolcusudurlar.

Kýssa-i Musa’da Firavun ve beraberindekilerden anladýðým kadarý ile…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Kürt Tarihsel Diyalektiðinin Paradokslarý mý?
"Modern Ýslam" Sentezi Geçerli mi? - 2
"Modern Ýslam" Sentezi Geçerli mi? - 3
Eðildikçe Ezilmek mi?
Deðiniler
"Modern Ýslam" Sentezi Geçerli mi? - 1

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?
Baþka Gezegenin Aydýnlarý mý?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.