Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Her darbe bu toprağın insanlarında derin izler bırakmıştır. Sağı solu islamcısı yok bunun. Yaralar hala taze ve kiminde hala kanıyor. Rahmetli babam tam bir Adnan Menderes hayranıydı. Asılmasını hiçbir zaman hazmedemedi. Menderes’i sanki yakın bir arkadaşı gibi anlatırdı. Okulda Deniz Gezmiş için eylem yapan arkadaşlarım oldu. Onlar için ve benim için de sanki okuldaki sıra arkadaşımız asılmış gibiydi. Fakültede okurken ve sonrasında üniversitelerden atılmış hocalarımız vardı. Kitapları derslerde okutulan ama kendileri akademisyenlikten atılan… Ben 1982 yılında üniversiteye girdim. Bir albayın müdürlüğünü yaptığı bir devlet yurdunda kaldım. Dış politika dersini bir generalden aldık. Şimdi 28 Şubat ve sonrası var. Herkesin kafası karışık şu aralar. Kimi demokrasinin çıtasının yükseldiğinden kimi sivil vesayetten dem vuruyor. İşin özü kaçtı… Kim olursa olsun, ne olursa olsun, ne düşünürse düşünsün ne önemi var! Binlerce mağdur durup dururken… Bazen durup düşünüyorum. Bizler nasıl oluyor da birbirimizi böylesine harcamaya dayanabiliyoruz? Nasıl oluyor da sırf bizden farlı düşündüğü için kıyıyoruz? Kıyma makinesi mübarek. Özgürlüğe ve sorulara takıntılıyım… Tatmadık çünkü. Soru sormayı bilmiyoruz. Özgürlük kenarımızdan bile geçmedi. Ben özgürlüğü gördüm. Yaşamadım ama gördüm. Bir insanın kendisine nasıl düşüncelerden duvarlar ördüğünü biliyorum. Çünkü o benim. Korkularıyla yaşayan, düşündüğünü sanan ama aslında bir rayda gidip gelen… Bir gün özgürlüğü ve soru sormanın ne olduğunu anlayacak bir toplum hayal ediyorum. İskender Pala’nın kitabı sanki bana bu hayalim gerçek olacak ümidi veriyor.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ALİ YERLİ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |