..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar Ulusoy




6 Mayýs 2010
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?  
Serdar Ulusoy
Deðerli okurlarým Ýlçemizin geleceði için hayati önem taþýyan ve bu sene büyük gayret ve çabalarla Uluslar arasý düzeye taþýnan fiyasko ile baþlayýp fiyasko ile son bulan Çiçek festivalimizle ilgili bazý detaylara deðinerek bir sonraki festivalde bu organizasyon eksiklerinin yapýlmamasý adýna gözlemlerimi aktarmak istiyorum, ve ayrýca yazýmýn sonunda bir okurumdan almýþ olduðum mektubumu sizlerle paylaþmak istiyorum


:BCCI:
“Dil söler saklanýr,Baþ belaya katlanýr”
Damarlarýnda dolaþan asil Türk kanýný taþýmaktan þeref duyan tüm Oðuz soylularýn 3 Mayýs Türkçülük Günü'nü ve önümüzdeki Pazar günü kutlanacak olan anneler gününü kutlayarak sözlerime baþlamak istiyorum
Deðerli okurlarým Ýlçemizin geleceði için hayati önem taþýyan ve bu sene büyük gayret ve çabalarla Uluslar arasý düzeye taþýnan fiyasko ile baþlayýp fiyasko ile son bulan Çiçek festivalimizle ilgili bazý detaylara deðinerek bir sonraki festivalde bu organizasyon eksiklerinin yapýlmamasý adýna gözlemlerimi aktarmak istiyorum, ve ayrýca yazýmýn sonunda bir okurumdan almýþ olduðum mektubumu sizlerle paylaþmak istiyorum.
Festival ilçemizde sürekli yaþanan ve büyük sýkýntý haline gelmiþ olan (Protokol) disiplinsizliði ile baþlamýþ oldu.Sürekli protokol karmaþasý yaþanan Bayýndýr’da Ak Parti Ýlçe Baþkaný Veysel Bakýcýol yine protokolda yerini alamadý.Ve kendisi misafirperverlik sergileyerek töreni ayakta izledi.Aslýnda bu sýkýntýnýn aþýlmasý çok kolay,biraz kýzacak biraz güleceksiniz ama bu dediklerimi boþa atmayýn yaklaþan 19.Mayýs günü lazým olabilir.
Festival günü Ersoy Sümerkan Bey’in istekleri ve temennileri konusundaki konuþmasýda ayrýca Çiçekçilerin sýkýntýlarýnýn ve aranan çözümlerin bir serzeniþiydi.Ben þöle olmasýný isterdim.Kültür Bakanlýðý desteðinin yerine Festivalimizde Tarým Bakanlýðýn’dan bir yetkili katýlsaydýda Çiçekçilerin sýkýntýlarýný dinleyip,ilaç olabilseydi.
Ak Parti Ýlçe teþkilatýnýn düzenlemiþ olduðu sünnet þölenini festivalin ilk gününde olmasýda,yapýlan hizmete gölge düþürdüðü kanýsýndayým.Siyasi þovdan öteye gitmeyen toplu sünnetteki izlenimlerimden sonrada Festival içersindeki en hoþuma giden ve Ýlçemiz adýnada önem taþýyan Ayþegül Türkmen Devecier hanýmefendiye ait Uluslar arasý Klasik Tezhip yarýþmasýnda 2.lik ödülüne layýk görülen ve halen Birleþik Arap Emirlikleri özel koleksiyonunda olan hat çalýþmalarýnýn sergilenmesiydi.Güzel ve baþarýlý çalýþmalarýndan dolayý kendisini tebrik ederim.Festivalimizde yerini alarak çalýþmalarýný sergilemeside ilçemiz adýna mutluluk kaynaðý olmuþtur.
Uluslar arasý düzeye taþýnmasýna raðmen,yurtdýþýndan üreticinin ve alýcý firmalarýn olmamasýda,katmerci,keþkeþcilerin ön plana çýkmasýna sebep olmuþtur.Bayýnýdýr’lý üreticilerinde her ne sebeple olursa olsun festivalde olmalarý gerekmekteydi.Bu festivalimizin en önemli sýkýntýlarýndandý.Adýnýn çiçek festivali olduðu ve çiçekçilerin olmadýðý festivalde bu katýlýmýn azlýðý mutlaka dikkate alýnmalý bir sonraki festivalde tüm üreticilerin mutlaka stand açmasý için gerekli giriþimlerin yapýlmasý gerekmektedir.Artýk Ýlçemiz için Çiçekçilik ne kadar önemli ise bu festivalde amacýndan sapmayarak ilçe ekonomisine katkýlarýnýn artmasý ve festivalin panayýra ve þenliðe dönüþmesinin mutlaka önüne geçilmesi gerekmektedir.
Katýlýmýn azlýðý ve stadlarýn boþ olmasýda bu festivale gölge düþürmüþtür.Tanýtým eksikliði,organizasyon eksikliði yada her nedense bazý eksiklikler kendini festival boyunca hissettirdi.Çevre ilçelerimizden olan ve aðaç türlerinde ileri düzeyde pazara sahip olan Torbalý,Ödemiþ ve Bademli’den üreticilerin olmamasýda siyasetin gölgesinde düzenlendiðini düþünememe sebep olmuþtur. Boþ standlarý dolduran midyecilerin,boncukcularýn ve ilçemizle alakasý olmayan seyyar satýcýlarýn yerini benim topraktan ekmek kazanan çiçekçilerimin doldurmasý gerekmekteydi.Yaka Ticaret tarafýndan ilgi çekmesi amacýyla getirilen dünyanýn en büyük lastiðinin gölgesinde araç içersinde satýlan nazar çoraplarý bile benim çiçek üreticilerimden fazla para kazanarak markasýný duyurmuþtur.Ben bile adýnýn “Nazar Çorap” olmadýðýný unutmadýysam çok kiþide unutmamýþtýr.
Bencesini soran olmadý fakat kendimcesini sizlerle paylaþmak istediðim ve rahatsýz olduðum bir baþka konu ise, kurulan standlar içersinde yerini büyük bir sera þeklinde açmýþ olan malum firmadýr.Kendisine ayrýcalýk tanýnmasýda AK yaklaþým,AK paylaþým,AK adalet ve AK düzen ve AK Bayýndýr olarak görmekteyim.Bu yaklaþým,paylaþým,adalet,düzen ise Bayýndýr’lý çiçekçilere karþý yapýlmýþ nezaketsizlikten öteye gitmemiþtir.
Vatandaþ ise ne diyor kýsaca özetlemek gerekirse. “Kuþ Bakýþý seyrediyorsun halkýný,Adem’e veriyorsun onca talkýný,kendin yutuyorsun koca salkýmý sayýn efendi…”
Bir okurumun yazmýþ olduðu mektubuda sizlerle paylaþarak yazýmý noktalamak istiyorum.En derin sevgi ve saygýlarýmla esenlikle kalýnýz….
“Yapýlan festivalde stand kiralamalarýnýn geliri Ýstanbullu bir firmaya,Yeme içme ve catering gelirleri ise Denizli ve Aydýn’lýlarýn cebine.Bir festivalin baþarýsý sektörel olarak ekonomik barometresi ile ölçülmelidir.Yani festival boyunca,festivale satýn alma sözleþmesi yapmak üzere gelenlerin yaptýðý toplamdaki 300-500 bin liralýk kontratlarýn varlýðý ile ölçülmelidir.Yoksa bedava konser için gelenlerin kalabalýðý ile baþarýdan bahsedilmemelidir.Gerçek profösyönellik ilçemizdeki çiçekçilere,festival boyunca minumum elliþer milyarlýk satýþ sözleþmeleri yaptýrabildikmi ve buna odaklandýkmý?Sanatçýlar konusunda da yanlýþ seçim yapýldýðýný düþünüyorum.Devrimci sanatçý yerine onun kadar deðerli olan ve Bayýndýr’lý dünyaca ünlü Sopranolarýmýz olan Ayhan ve Aydýn Uçtuk kardeþler hiç para ödenmeden getirilebilirdi.
Bayýndýr’ýmýzýn; gerek çiçekçilikte,gerek tarýmda,gerek sanayide,gerekse kültür ve sanat alanýnda yakaladýðý bir süreçte ekonomik olarak þaha kalkabilmesi için Adem’lerin,Muhammed’lerin dýþýnda,çok daha doðduðum topraklar için yapmalýyým yüreðiyle harekete geçebilecek bu güzide topraklarýn yetiþtirdiði Hikmetler,Azmi’ler,Turan’lar,Said’ler ….ve burada ismini sayamadýðýmýz yüzlerce memleket çocuðu diye grur duyabileceðimiz,yetkili,etkili Bayýndýr’a tecrübesi,görevi ve bir çok kalýcý hizmetlerin gelmesine vesile olabilecek kiþilerin mutlaka bu tür etkinliklerde gönülleri okþanmalý,memleket vefasý ve onur konuðumuz olarak festivalde yerlerini almalarý saðlanmalýydý.Bu tür organizasyonlar profösyönellik ister,bölgesel hassasiyet ister,beklentilerin bölgesel eþitlik ve adaletli þekilde olmasýný ister.Hoþçakalýn





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar Ulusoy kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar Ulusoy, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.