..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - yıldızhane

Ahmet Zekai Yıldız - yıldızhane
Site İçi Arama:

- YILDIZHANE -

şiir,hikaye

Dalına Yabancı Çiçek (Ahmet Zekai Yıldız) Soyut 

Sarhoşlama (Ahmet Zekai Yıldız) Garip 

Meyhanede sarhoş olunca, Kapuz ormanda kimsesiz barınaksın. Sallanan sandalyen devrilmez korkma… Kendini sorguladığın kadar insansın ancak.

Çobanımsı Yalnızlıklar - 5 (Ahmet Zekai Yıldız) Taşlama (Kinaye) 

Yarın Uzaksa Ecel Yakın (Ahmet Zekai Yıldız) Sürrealizm 

Rakı içtim, aldı beni bir düşünce… Uykusuz geceyi sardım tütün yerine. Dumanında saklandım, kimse görmesin diye. Yarın uzaksa, ecel yakın ne yapsam. Gün batarken bana ağladı sanki bu akşam.

Dağdan İnene İş Var! (Yunus Emre Coşan) Toplum 

Dağses Gazetesi Yazıları

Griydi Ölüm Ama Sen Giydin (kayra) Yeraltı 

ZAMAN KİRLİLİK ZAMANI, BEYAZ DEĞİL HİÇ BİR GÜVERCİN VE DOLAYISI İLE UMUTLAR SİYAHA ERMEK ÜZERE. YOLA ÇIKIŞLAR ÖLÜME GEBEYKEN., KORKUSUZ BİR YİĞİTTİ ÖLÜM GİYİNDİ ÜZERİNE HEMDE EN GRİ HALİYLE.

Sevginin Kokusu (Gülgün Baltacı) Sürrealizm 

Renkli kâğıtlara sarılmış armağanlar gibi sunulmamıştı bana o çorap. Ellerimde tuttuğum çorap değil, sevgiyle çarpan yüreğiydi. Paket yapmadan, bütün doğallığıyla avuçlarıma bırakmıştı yüreğini…

Kül (Esin Yardımlı) Pastorel 

‘Her yere, bir yere ya da hiçbir yere gitmek isterim.’ dedi Sigara Külü gülümseyerek. ‘Sana hangisi uygunsa..’

Kürdoğlu Kayada Kaldı (asivemavi36) Halk Öyküleri 

Umud et anne. En olmadık anda çalacağım kapını...

Babadan Oğula (Şehzade Mustafa) (A. Akın Koral) Gerilim 

"Ne kadar saçma! Kolumuz güçlü, bileğimiz bükülmez diyoruz ama ne denli cılızız aslında. Kardeşlerimizi öldüre öldüre başa geçip, üç asırdır saltanat kayığını yürütüyoruz salına salına, kasıla kasıla... Neden böyle sürsün? Doğu'nun hazineleri zaten bizde. Ben kardeşimi ya da kardeşim beni niye katletsin? Ama dil, yüreğin ve usun itkisiyle konuşur durur benimki gibi..."

A Playlist Story (ömer kırat) Dinsel 

Balıkçılar neden filozuftur? Yoksa onlara sürekli "rastgele" dendiği için mi?

Atıl Bey'in Hayalleri (İbrahim Kilik) Bireysel 

Herkesin bir hayali vardır. Ne demiş atalarımız:"Her gönülde bir aslan yatar." Atıl Bey'de "Karınca kaderince" ülkesi ve milleti için br şeyler yapmak isteyen bir vatan evladıydı...

Karpuz (Tayyibe Atay) Soyut 

güneş çıkacak şimdi! ..

Örgü, Şiş ve Yünler (Ceren Emre) İyileşme 

Şaka şuka, şaka şuka, şişi çevir, ilk ilmeği örmeden al.... Attığım her ilmekle bir sıkıntımı, bir bunalımımı arkaya, omuzlarımdan geriye bırakıyordum. İnanamıyordum, nasıl bir terapi bu böyle...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.