..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Erdað Duru
Erdað Duru - Hümanizm ve Aydýnlanma
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  Apartheid - Siyonist Irkçýlýðýn Avdeti (Erdað Duru) 16 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýsrail’de 2019da yürürlüðe giren Apartheid-Siyonist rejimin tehdidi altýnda olanlar sadece o ülkede yaþayan non-Jews veya Filistinliler deðildir: Tüm insanlýk tehdit altýndadýr. Zira ABD ve Avrupa Birliðinin koþulsuz desteklediði bu ýrkçý Apartheid sistemin yakýn bir gelecekte Avrupa’ya ve tüm dünyaya ihraç edilebileceði ve insanlýða zorla dayatýlabileceði olasýlýðýný göz ardý edemeyiz. Böyle kuvvetli bir olasýlýk vardýr. Böylece zamanla Avrupa Birliði aþýrý saðýn büyük güç kazanacaðý Apartheid-Siyonist bir birliðe dönüþebilecektir. Bu gidiþata derhal dur demek gerekiyor. Hem de çok geç olmadan.

  Sanal Ýnternet Hapishanesi: Facebook (Erdað Duru) 25 Þubat 2022 Ýnternet ve Gerçek Dünya 

FB serveti, mülkiyeti, gücü, medya ve haber akýþýný elit bir azýnlýðýn elinde konsolide etmek, her þeyin kontrolunu o azýnlýða devretmek, insanlarý elitlere boyun eðmeye zorlamak ve algoritmalarla þartlandýrmak üzere oluþturulmuþ dehümanist bir yapý. Ýnsana ve kiþilik haklarýna en küçük bir saygýlarý yok. Bu, insanlýðýn geleceði, bireysel özgürlük, düþünce ve ifade özgürlüðü açýsýndan çok vahim bir durum. Facebook insan haklarýný ve bireysel özgürlükleri faþist-Nazi bir örgüt gibi ihlal ediyor. Ortaçað artýðý bu korku ve baskýnýn kirli ve yaygýn örgütlenmesine karþý savaþmak, direnmek ve protesto etmek zorundayýz.

  Eskiþehir Büyükþehir Belediyesi Senfoni Orkestrasýna Neden Bilet Bulunamýyor? (Erdað Duru) 20 Ekim 2021 Günlük Olaylar 

Beni en çok þaþýrtan Eskiþehir Belediyesi K.S.Ý.D. Baþkanlýðýnýn, konserin gerçekleþtirileceði tarihte ve saatte binanýn kapýsýnda beklemem gerektiði, bilet alan fakat gelemeyen dinleyiciler olduðu takdirde onlarýn yerine bana bilet saðlayacaklarýný söz konusu e-postada bildirmeleri oldu. Bu ne biçim arabesk bir vurdumduymazlýk ve densizlik birader ? Ben 1950 doðumluyum. Bu soðukta gecenin bir vakti saat 20.00de binanýn kapýsýnda aðaç olup bilet mi dileneceðim sizden ? Arlanmýyor musunuz böyle bir öneride bulunmaya ?

  Elsa'nýn Gözleri (Erdað Duru) 4 Ekim 2020 Aþk ve Romantizm 


  Avrupa'nýn Baðrýnda Yýrtýk Dondan Fýrlayan Neo - Siyonist Bir Ülke: Fransa (Erdað Duru) 17 Aðustos 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Ýsrail hükümetinin çabalarýnýn Fransa’da siyasal destek bulmasý kaygý vericidir. Fransa Meclisini Antisemitizm ve her türlü ýrkçýlýkla mücadele etmeye, ancak Ýsrail’in iþgal ve ilhak etme programýna karþý çýkmaya davet ediyoruz.” (Ýsrail ve deðiþik ülkelerden 127 Yahudi akademisyenin tasarý yasalaþmadan önce Macron'a gönderdikleri mektuptan bir bölüm.)

  Facebook Neden Bana 30 Gün Tart Cezasý Verdi? (Erdað Duru) 21 Nisan 2020 Ýnternet ve Gerçek Dünya 

Ýlk tart cezamý Galatasaray Lisesi’nde 1967 yýlýnda almýþtým. Yemekhanede tabak kýrdýðým için. Yemekhaneci numaramý aldý ve Müdür’e iletti. Okul malýna zarar vermek ve edepsizlik gerekçesiyle bir hafta okuldan uzaklaþtýrýldým. Bu ikincisi ise 30 günlük bir tart. Facebook’tan 30 gün boyunca neden tart edildiðimi merak ediyorsanýz bu yazýyý lütfen okuyun. Bu vesileyle üstü örtülü ve görmezden gelinen bir çok gerçeðe de ulaþmýþ olacaksýnýz.

  Eyfel Kulesi Havada Takla Atarak Kýçýyla Gülerdi! (Erdað Duru) 27 Mart 2020 Özgürlük ve Eþitlik 

Zira eðer ben örneðin Fransa’da yaþýyor olsaydým böylesine saçma sapan bir gerekçeyle 30 gün yasaklama yapýlmasý skandala yol açar ve Eyfel Kulesi havada takla atarak kýçýyla gülerdi. Ama burasý Fransa deðil ve Siyonist lobi Türkiye’de tahmin edemeyeceðiniz kadar güçlü.

  Endlösung: 65 Yaþ Üstünden Kurtulmak! (Erdað Duru) 26 Mart 2020 Günlük Olaylar 

“Ýnsanlar çok daha uzun süre çalýþmalý, ya da, emeklilerin salgýn bir hastalýða yakalanmalarý için dua etmek gerekir” Dominique Da Siva, Fransa LREM partisi milletvekili

  Holokost Yorgunluðu (Erdað Duru) 26 Ocak 2020 Toplumbilim 

Holokost’un çok sýk gündeme taþýnmasýnýn insanda býkkýnlýk ve doygunluða yol açan psikolojik bir bozukluk oluþturduðuna ilk kez Avustralyalý Prof. Colin Tatz dikkat çekmiþ ve on sekiz yaþýndaki bir gençten o dönemi anlamasýný beklemenin boþ bir þey olduðunu söylemiþtir.

  Ýsrail Nereye? (2. Bölüm) (Erdað Duru) 1 Ekim 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

“51 yýldýr baþka bir ulusu iþgal altýnda tutuyoruz. Ýçinizde iki tür insanlýk algýsý olduðuna inanmaya baþlamadan bir baþka ulusu iþgal edemez ve baský altýnda tutamazsýnýz: Biz kendimiz iþgali yasallaþtýrýyoruz. Þundan eminim ki Filistinlerle çatýþmanýn sürmesi bizi daha insanlýk dýþý yaratýklar hale getiriyor. Hayvani, ýrkçý, acýmasýz oluyoruz.” Davit Grosman

 

 



Galatasaray Lisesi, Ý.Ü. Edebiyat Fakültesi



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdað Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 10:21:46