Yaşam ciddi, sanat neşelidir. -Schiller |
|
||||||||||
|
Bir gün minik bir ışık yaktı evren. Ve çocuk güneş doğdu sandı zındanına. Bir baktı kan revan içinde. Sonra seslendi sana. Sesine ses, yaralarına tımar verdin. Ve beklediğin tek şey aslında hiç bir şeydi. Ve kesinlikle ummuyordun, aklından bile geçirmiyordun çocuğun tutkuyla bağlanacağını sana. Bir düşten uyanırcasına uyandı çocuk. Uyanıp baktı sola, sağa ve baktı sana. Ve sen çocuğun gözlerinde çocuğun yüreğini gördün. Ve yine hiç bir şey beklemeden çekip çıkardın zındanından. Ve yine hiç bir karşılık beklemiyordun. Ve çocuk yalnızlık dışında başka seçenek bilmediğinden, yani seni bilmediğinden binlerce seçenek arasından yalnızlığı seçmişti. Ve aksine umudun yoktu. Onu yalnızlığıyla sevdin. Ve o sevmese de olurdu. Tanrım! Aklım almıyor! Böyle de sevebilirmiş insan demek. Koşulsuz ve karşılıksız. Evet, anlıyorum. Biliyorum artık. En sevgilim öğretti bana. Bir söz yetti anlayıp yaşamaya başlamama. Tanrım. Şimdi duy sesimi. Artık omelasta yalnız değil, ve kurallarını reddediyor kulların. Hepsi şeytanın dilindeki yasak şarkıyı söylemek istiyor. Ellerinde yasak elmalar. Ve nefesimiz kesiliyor aklımıza doğduğunda sevgilinin adı. Ey tanrı. Şimdi yalnız kal tahtında. Artık devrim var omelasta. Aptal cennetin senin olsun. Biz, halkı çocuğun acılarının omuzlarında büyüyen omelas kentinin halkı. Sevgilinin adını koyduğumuz cennetimizi kendi ellerimizle öreceğiz ilmek ilmek. Ve sen, gömüleceksin kendi yalnızlığına. Nasıl ki lanetledin sen lusiferi, seni unutulmuşluğun yok edecek. Artık omelasta herkes kendi acısının ve illede kendi mutluluğunun peşinde. Ve sevgilinin adı doğduğunda zihnimize biraz daha unutuyoruz senin adını. Biz sevgiliyle dolduğumuzda, sana yer kalmayacak. Ve sen boğulacaksın kendi yalnızlığında ve unutulmuşluğunda. Evet, şimdi omelasta devrim var. Bir masal perisinin bir sihirli dokunuşuyla başlayıp tüm kenti baştan aşağı değiştiren bir devrim. Bize ait bir masal yazacak olsaydım adı bu olurdu sevgilim. Omelasta devrim. Ve sen gerçek ve en fedakar lideri o devrimin. Ve ben annesi, babası, ve kendisiydimOmeleasın zındanlarında acı çeken o çocuğun. Hani bir anda zındandan çekip çıkarıp tüm yaralarını sardığın o çocuğun. İşte o çocuk başlattı omelas zalimlerine karşı. Ve tüm gücünü senden alıyor. Şimdi omelas aydınlık. Ve kimsenin terketmesine gerek yok o kenti. O kent senin ışığınla ışıl ışıl. Ve ben sevgilim, içimde tutuşturduklarının serinliğiyle ısınıyorum. İçimde yaktığın ateşin ilk kurbanlarıydı ateşli tutkular, ihtiraslar. İşte o ateş temizledi beni onlardan. Yazdıkça yazmak istiyorum. Tüm o ağır tutkulardan ve ihtiraslardan arınmış bir halde söylüyorum. Seni seviyorum.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © mahmut dağ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |