Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() ![]() Yüreðini bir güzele vermek istedi. Güzel: “-Benim yüreðim zaten dolu.” deyip reddetti. ** Yýllardýr dost bildiði birine teklif etti. -Bu teklifini kabul edebilecek kadar dost olduðumuzu zannetmiyorum, dedi dost bildiði. ** Sokaktan geçen bir eskiciye bedava vermek istedi: -Evet, ben eskiler alýyorum; ama bu kadar eskisini deðil! Cevabý ile karþýlaþtý. ** Yýllardýr beslediði, yanýndan hiç ayýrmadýðý, kendine sadýk olduðunu düþündüðü köpeðine teklif etti: -Taze dana etini tercih ederim. Cevabýný aldý. ** Bir Derviþ gördü. Umudu yoktu, ama gene de teklif etti: -Memnuniyetle kabul ederim. Deyince þaþýrdý. -Böyle bir yüreði kabul eden çýkmazken, sen neden alýcý oluyorsun? Diye sordu. Derviþ: -Benim yüreðimde yer var da ondan! Ha bir ha bin… Ne farkeder? Deyince, çýkardý yüreðini verdi Derviþ’e. Derviþ’in yüzüne baktý. Huzur saçýyordu etrafa. Birden derviþe karþý bir sevgi hissetti. Akabinde derviþin elindeki yüreðinin kýpýrdadýðýný gördü. Þaþkýnlýðý iyice arttý. “Yüreðimi vermekle iyi mi ettim, kötü mü?” sorusu aklýna geldi. Derviþ, adamýn piþman olduðunu anlamýþtý. Adama sordu: -Yüreðini geri almak ister misin? Piþman olmuþa benziyorsun! -Ýsterim de, olanlarý anlayabilmiþ deðilim. Derviþ: -Yüreðinin boþ, yalnýz, kýrýk, yorgun ve yaþlý olduðunu görüp senin iþine yaramadýðýný düþündün; ondan kurtulmak istedin. Halbuki yüreðinde asýl eksik olan sevgiydi. Sevgi yüreðe girince boþluk dolar, yalnýzlýk biter, kýrýklýklar onarýlýr, yorgunluk geçer. Evet, belki sevgi bile yaþlýlýða bir çare olamaz; ama beden ölünceye kadar yüreðin orada atmasýný saðlar. Sevgi pýnarlarýný ara, kötümserliðe düþtüðünde o pýnarlarda yüreðini yýka. Dedi ve kayboldu. Adam saðýna, soluna, arkasýna baktý. Derviþ yoktu. Derviþin az önceki durduðu yerde, yani birkaç adým ötesinde bir pýnar gördü. “Ýþte Sevgi Pýnarý!” diye bir sevinç çýðlýðý attý ve pýnara doðru koþmaya baþladý…
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |